Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

De slaapkamer inrichten: 4 tips die je helpen

Als je recentelijk bent verhuisd, heb je natuurlijk volop kans om de nieuwe slaapkamer in te richten. Ook wanneer je al enige tijd in een huis woont, is het na een paar jaar een leuke klus om de slaapkamer weer eens opnieuw in te richten.

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis, toch wordt deze regelmatig over het hoofd gezien. De woonkamer, keuken en badkamer krijgen bij de inrichting vaak wel veel aandacht. In de slaapkamer wordt echter soms alleen een bed en een kledingkast neergezet. Je hebt tenslotte toch je ogen dicht. 

Aangezien de slaapkamer de plek is waar we 's avonds als laatst vertoeven en 's ochtends als eerste onze ogen opendoen, is het slaapkamerplafond het eerste dat we zien. Daarom verdient de slaapkamer best wel wat aandacht! Hierbij een aantal tips om je te helpen.

 

Zorg bij de inrichting voor een opgeruimd gevoel

De slaapkamer is een fijne plek om aan het eind van de dag even te ontspannen. Lekker onder de warme dekens kruipen met een goed boek of alvast denken aan de dag van morgen. Na een welverdiende nachtrust gaan de ogen weer open en is het wel fijn om een opgeruimde kamer te zien. 

Probeer bij het inrichten van de slaapkamer een gevoel van rust te creëren. Het is niet fijn om te gaan slapen of wakker te worden met een rommelig aanblik op het netvlies. Goede kasten en weinig rommel zorgen voor een opgeruimd gevoel. Een strak en net slaapkamerplafond draagt hier ook aan bij. Zorg bij de inrichting van de slaapkamer voor veel borgruimte en probeer zaken als de stofzuiger en het wasrek ergens anders op te bergen.

 

Maak van de slaapkamer een comfortabele ruimte

Alhoewel het een flinke investering is, zijn een matras, kussen en dekens van goede kwaliteit belangrijk. Een matras dient voldoende steun te geven om rugproblemen te voorkomen. Het hoofdkussen moet de ruimte tussen hoofd en schouder helemaal opvullen. Dekens zorgen voor de juiste lichaamstemperatuur tijdens het slapen, zijn comfortabel en ademend. 

Als deze belangrijke elementen in de slaapkamer goed zijn, kan de inrichting ervoor zorgen om er een prettige ruimte van te maken. Mooi nieuw beddengoed maakt een enorm verschil voor de uitstraling van de slaapkamer. Zorg voor zachte materialen en een aantal kussens om de slaapkamer een warme sfeer te geven. De combinatie van hout en materialen als fleece en wol werken hiervoor erg goed.

 

Maak gebruik van kleur in de slaapkamer

Bij het opnieuw inrichten van de slaapkamer, haal je die wellicht helemaal leeg. Wanneer je net verhuisd bent, heb je ook de kans om een van de muren in de slaapkamer een mooie kleur te geven. Meestal wordt hierbij gekozen voor de muur achter het bed, omdat dit er opvallend uitziet wanneer je de kamer binnenkomt, maar niet storend als je in bed ligt. 

De accessoires in de slaapkamer kunnen vervolgens aan deze gekleurde muur aangepast worden. Zoals een sprei of gordijnen in dezelfde kleur. Een andere optie is: een gekleurd slaapkamerplafond. Deze kan ook zeker bijdragen aan een sfeervolle slaapkamer. Bij Plameco kun je kiezen uit ontzettend veel kleuren of zelfs foto's om onder wakker te worden zoals een mooie sterrenhemel of wolkenplafond. 

 

Zorg voor de juiste verlichting op de juiste plek

De juiste verlichting is in iedere ruimte erg belangrijk. In de slaapkamer kun je sfeerverlichting integreren in een Plameco plafond. Met behulp van een dimmer kun je 's avonds het licht sfeervol en zacht maken en 's ochtends met een tikje meer licht rustig wakker worden. 

Naast deze sfeerverlichting in de slaapkamer is het verstandig om bij het bed, de kledingkast en de spiegel sterkere spots of aparte lampen te installeren. Zo heb je goed licht bij het lezen, kun je het verschil zien tussen blauwe en zwarte sokken en kan er bij de spiegel mooie make-up aangebracht worden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Plameco plafond in de slaapkamer? Neem dan gerust contact met ons op.