Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

De voordelen van plafondelementen

Een plafond hoeft echt niet alleen strak te zijn. Door plafondelementen toe te voegen, kun je een ruimte een persoonlijke touch geven. Wat is er allemaal mogelijk op het gebied en waarom zou je plafondelementen gebruiken?

Wat zijn de mogelijkheden? 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om één of meer elementen aan je plafond toe te voegen. We lichten er een aantal voor je uit.

Zwevende plafondelementen

Met zwevende plafondelementen bedoelen we plafonddelen die los van elkaar worden opgehangen. Ze worden voornamelijk gebruikt in grote, hoge, open ruimtes om de akoestiek te verbeteren. En het ziet er ook nog eens mooi uit! Deze plafondelementen zijn er in alle soorten en maten. 

Decoratieve plafondelementen

Onder decoratieve plafondelementen verstaan we versieringen in de vorm van rozetten, medaillons, sierlijsten en dergelijke. Dit zijn allemaal elementen die de ruimte sfeer en stijl geven. Vaak wordt er aan de klassieke stijl gedacht, maar dat hoeft zeker niet. Je kunt ook voor juist modern of landelijk gaan door de juiste elementen te kiezen. 

3D plafondelementen

Wil je echt een eyecatcher in je woning of bedrijfspand? Speel dan met 3D plafondelementen. Hierbij kun je denken aan elementen die op verschillende hoogtes hangen, zoals kubussen of verlichting.

 

Drie redenen om plafondelementen te gebruiken

Ben je nog niet helemaal overtuigd? We geven je drie redenen waarom je voor een plafond met elementen kunt kiezen:

 

1. Verbetering van de akoestiek

Dit geldt vooral voor grote, hoge en open ruimtes, zoals kantoren, een horecazaak of een oud herenhuis. Door de hoogte kan de akoestiek niet goed zijn, waardoor het kan galmen of een ruimte niet prettig aanvoelt. Door plafondelementen te gebruiken, wordt de ruimte gebroken, kan het geluid makkelijker weerkaatsen en voelt het prettiger aan. Natuurlijk kun je ook een verlaagd plafond plaatsen, maar dat is vaak zonde van de sfeer. Door zwevende plafondelementen te gebruiken, kun je blijven genieten van de hoogte en tóch de akoestiek verbeteren. 

2. Creëren van sfeer

Een strak plafond kan erg mooi zijn, zeker als je voor een moderne uitstraling gaat. Toch kun je met de juiste plafondelementen sfeer creëren die naadloos aansluit bij de uitstraling van de ruimte. Ga voor strakke lijsten met ledverlichting voor een moderne sfeer, kies voor klassiek met bewerkte rozetten en sierlijsten of ga voor art deco met een in delen verlaagd plafond. Welke sfeer je ook wilt, met plafondelementen kun je dit bereiken. 

3. Geef de ruimte een persoonlijke touch

Sfeer en uitstraling is natuurlijk al erg persoonlijk, maar het kan nóg persoonlijker. Bijvoorbeeld door een foto of bepaalde kleur als plafondelement te gebruiken. Voor veel mensen met een creatief beroep kan het inspirerend werken als er een persoonlijk plafondelement wordt gebruikt. Denk aan skylines, natuurgebieden of afbeeldingen gerelateerd aan het werkt dat je doet.

 

Wat kun je met je plafond?

In principe zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos met plafondelementen. Bij Plameco werken we intensief samen met verschillende leveranciers, zodat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Onze plafonds zijn geschikt voor alle soorten plafondelementen én kunnen op elke gewenste plek opgehangen worden. We kunnen mooie effecten creëren voor je woning of bedrijfspand, ook met een eventueel verlaagd plafond.