Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

De woonkamer inrichten: 4 tips die je helpen!

Wat een heerlijk project: de woonkamer opnieuw inrichten! Wellicht dat je na een aantal jaren in hetzelfde huis te hebben gewoond, bent uitgekeken op het interieur van de woonkamer. Na een verhuizing heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om met een blanco canvas te beginnen en de nieuwe woonkamer eindelijk in te richten zoals je al heel lang wilt! Maar hoe begin je nou? We geven je vier tips voor het inrichten van de woonkamer.

 

Tip 1: Begin ver van tevoren met fantaseren

Geruime tijd voordat je de woonwinkels gaat afstruinen op zoek naar je nieuwe interieur, kun je al beginnen met het verzamelen van ideeën. Blader door tijdschriften, vul je borden op Pinterest met inspiratie en kijk eens bij anderen wat je mooi vindt. 

Langzaam zal de inrichting van de woonkamer vorm gaan nemen. Je kunt dan gaan winkelen, met een duidelijk beeld voor ogen gaan rondkijken zonder overweldigd te worden door het aanbod. Als je een mooi meubel of accessoire ziet, bedenk dan goed of het in de nieuwe woonkamer past. Zo zorg je voor een strakke styling in plaats van een allegaartje. 

 

Tip 2: Haal de woonkamer eerst helemaal leeg

Als je in de gelegenheid bent, haal dan eerst de woonkamer helemaal leeg. Zo kun je eens goed kijken naar welke stijl de kale woonkamer nu eigenlijk heeft. Je kunt ook eventueel de grotere meubels die je wilt behouden laten staan. Als je nu kijkt naar de vloer, de muren en het plafond: welke ideeën krijg je dan? In welke stijl zie je de nieuwe woonkamer voor je? Met een blanco canvas kun je je fantasie de vrije loop laten.

 

Tip 3: Kies je middelpunt en de meubels zorgvuldig uit

Iedere woonkamer heeft een middelpunt nodig. Dit is vaak de televisie, maar het kan ook de open haard of de salontafel zijn. Nadat je een middelpunt uit de bestaande collectie hebt gekozen of tijdens je zoektocht bent tegengekomen, kun je de rest van de woonkamer inrichten.

De televisie, boeken, spelletjes en speelgoed kun je bijvoorbeeld opbergen in een mooi wandmeubel. De woonkamer blijft hierdoor netjes en opgeruimd. 

Rond een open haard kun je boekenkasten of -planken plaatsen, een kastje voor spelletjes, een tafeltje voor een drankje en wat relaxfauteuils. Of maak een fantastische muziekhoek met een jukebox, een geluidssysteem en goede boxen door de hele woonkamer. Laat dan natuurlijk ook voldoende ruimte over voor een dansje!

 

Neutrale meubels

Als je voor de basis van je nieuwe woonkamer hebt gekozen voor lichte kleuren, kies dan het liefst voor (iets) donkerdere meubels. Als alles in de woonkamer wit is, kan dit wat kil en afstandelijk overkomen. Een woonkamer moet natuurlijk wel gezellig en uitnodigend zijn en van een geheel witte kamer krijgen sommige mensen de rillingen.

Een muur, of alle muren, zijn natuurlijk gemakkelijk in een spectaculaire, opvallende of rustige kleur te schilderen. Laat de kleuren bij de inrichting van je woonkamer dan ook kom uit de wanden, het plafond of accessoires. Kies je voor tijdloze, neutrale meubels, dan gaan deze waarschijnlijk wat langer mee dan een modekleur. 

 

Welke meubels kies je?

Voordat je meubels gaat aanschaffen, kun je alvast goed bedenken welke functie de woonkamer eigenlijk heeft. Is de woonkamer alleen voor jezelf, voor jou en je partner of voor je hele gezin? Voor een gezin is een grote hoekbank bijvoorbeeld erg fijn. Je kunt er met z'n tweeën languit op liggen of met meerdere mensen gezellig naast elkaar zitten. 

Is de woonkamer bedoeld om visite te ontvangen? Dan wil je wellicht liever kiezen voor een kleinere bank en een aantal losse fauteuils. Dat is met visite gezelliger dan een grote bank waar je allemaal naast elkaar zit. 

 

Tip 4: Goede plafondverlichting in je woonkamer

Als laatste kijk je naar de plafondverlichting in de woonkamer. Als er grote meubels zijn uitgezocht en de indeling is bepaald, kun je een lichtplan opstellen. Waar wordt er gelezen, televisiegekeken, gegeten of muziek geluisterd?

Bij Plameco kun je kiezen voor geïntegreerde verlichting in je nieuwe plafond. Hiermee kun je per zone in de woonkamer kiezen voor bijpassende verlichting en past de stijl en de kleur van je woonkamerplafond mooi bij de rest van de inrichting. Met een dimmer op de verlichting heb je goed en helder licht als je wilt lezen en zacht, sfeervol licht als je televisie wilt kijken.