Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Plafondverlichting in de badkamer: wat is er mogelijk?

Met plafondverlichting in de badkamer is meer mogelijk dan je in zou denken. Misschien heb je op dit moment een saaie plafonniére aan het badkamerplafond hangen, die de hele ruimte moet verlichten. De tl-strip boven de spiegel werpt 's ochtends onflatteus licht op je gezicht en het is moeilijk om je hiermee te scheren of op te maken.

Goede plafondverlichting kan een wereld van verschil maken. Je kunt boven de spiegel goede, heldere spots laten plaatsen die het benodigde licht geven. Bij het bad of de douche kun je gebruik maken van zachter, sfeervol licht. Je kunt zelfs gekleurde lampen toevoegen, om het geheel nog specialer te maken! Lampen en zelfs de kleur van het plafond kunnen aan de stijl van de badkamer worden aangepast.

 

Veiligheidszones voor verlichting in de badkamer

De verlichting in de badkamer kan bestaan uit spots met verschillende sterktes en kleuren. Deze spots kunnen ingebouwd worden in een spanplafond, waarbij je ook de kleur en stijl van het plafond kunt aanpassen aan de uitstraling van de badkamer. Wanneer je dit door een professioneel bedrijf laat doen, zullen zij altijd rekening houden met de verschillende veiligheidszones in de badkamer.

Verlichting boven een bad of in de douche moet aan andere veiligheidseisen voldoen dan verlichting in de rest van de badkamer. In de winkel of bij een bouwbedrijf kun je altijd advies vragen over welke lampen waar te plaatsen zijn. Energiezuinige en veilige ledverlichting is tegenwoordig de norm. 

 

Het gebruik van gekleurde verlichting

Wil je met gekleurde verlichting gaan werken? Dan zijn er veel mogelijkheden. De verlichting kan aangepast worden aan de stijl en de kleuren van de badkamer, maar je kunt ook met verlichting een andere sfeer creëren. Zo brengt de kleur groen rust en balans in de badkamer en is rood juist stimulerend. Gele verlichting geeft een opgewerkt en zonnig gevoel, terwijl blauwe tinten weer koel en ontspannen aanvoelen.

Een badkamerplafond met ingebouwde verlichting

Als je badkamerplafond lelijk is geworden door vochtplekken of schimmel, dan zou je ervoor kunnen kiezen om badkamerverlichting te laten plaatsen in een nieuw plafond. 

Bij Plameco kunnen we in één dag een nieuw plafond plaatsen mét ingebouwde verlichting. De kleuren van het plafond en van de verlichting kunnen geheel naar wens aangepast worden. Hoogteverschillen in de badkamer zijn ook mogelijk, waarmee je een speels effect creëert. 

Een Plameco plafond is vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend. Perfect voor in een badkamer! Er kunnen voor de verlichting verschillende groepen aangemaakt worden, zodat je lampengroepen apart kunt aansturen. Dit kan zelfs met een speciale app op je smartphone. Heel handig als je bijvoorbeeld al in bad zit en de verlichting wat wilt dimmen. Muziekje erbij, nog wat bubbels in bad en ontspannen maar!