Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Plafondverlichting in de woonkamer: waar moet je op letten?

Goede plafondverlichting in de woonkamer is zeer belangrijk voor de sfeer. Daarbij moet de functionaliteit ook zeker in acht genomen worden. Aangezien de woonkamer meestal uit meerdere plekken en 'zones' bestaat, is het belangrijk om de sfeer en functionaliteit per plek te bekijken.

 

Deel de woonkamer in zones in 

In de woonkamer wordt gelezen, televisiegekeken, een spelletje gespeeld en vaak ook nog gegeten of gewerkt. Voor al deze activiteiten is verschillende verlichting nodig. Een werkplek of leeshoek heeft sterkere verlichting nodig dan boven de eettafel of boven de bank. Voor de rest van de woonkamer kan sfeerverlichting ingezet worden.

Wanneer de woonkamer ingedeeld is in zones - lezen, eten, werken, televisiekijken - kan er een lichtplan opgesteld worden. Met een spanplafond met geïntegreerde spots, kan de verlichting per zone aangepast worden. De verlichting in het woonkamerplafond zorgt voor algemeen en indirect licht, maar door het inplannen van de juiste verlichting kan er ook voor direct licht gezorgd worden.

 

Houd rekening met de stijl

De woonkamerverlichting is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Bij Plameco bieden we verschillende soorten spots die geïntegreerd kunnen worden in je nieuwe woonkamerplafond. De stijl van de spots passen bij de stijl van de woonkamer. Door het plaatsen van een spanplafond creëer je ruimte om de verlichting geheel naar wens aan te passen. 

Wat ook bijdraagt aan de stijl, is de kleur van het woonkamerplafond. Plameco biedt een grote hoeveelheid kleuren en stijlen, zodat iedere plafondverlichting goed tot zijn recht komt en de woonkamer een spectaculaire uitstraling krijgt!

 

Een compleet lichtplan

Bij het inrichten van de woonkamer kiezen mensen vaak voor een aantal hanglampen, een aantal staande lampen of tafellampen en hier en daar wat spotjes. Dit kan de uitstraling van de woonkamer behoorlijk rommelig maken. Het aandoen van al deze lampen is ook erg vervelend, vooral als de lichtknop lastig te bereiken is.

Een goede oplossing is om het gehele lichtplan te verwerken in het woonkamerplafond. Door het goed af te stemmen op stijl en functie, kan op iedere plek voor de juiste verlichting worden gezorgd. Met één druk en draai aan de knop wordt de juiste sterkte van de verlichting geregeld, bijvoorbeeld feller boven de eettafel tijdens het eten en daarna met behulp van de dimmer wat sfeervoller. 

 

Als u van verandering houdt

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je na verloop van tijd de indeling van de woonkamer wilt veranderen; misschien toch de werkplek bij het raam en de bank voor een andere muur. Bij Plameco adviseren we je graag over het lichtplan, zodat dat nog vele jaren meegaat en de woonkamerverlichting ook bij het veranderen van de zones in de woonkamer nog prima van toepassing is.

 

Verschillende soorten spots

In een spanplafond kunnen verschillende soorten spots worden geïntegreerd. De meeste spots kunnen kantelen, zodat je kunt zorgen voor gerichte verlichting. Meer opvallende spots zijn ook mogelijk en dragen bij aan de stijl van de woonkamer. Bovendien kan er ook een sterrenhemel van je woonkamerplafond gemaakt worden en is het zelfs mogelijk verlichting áchter een lichtdoorlatend plafond te plaatsen. Ledverlichting in verschillende kleuren zullen het lichtspel in de woonkamer nog een extra dimensie geven.

Alhoewel het geheel aan spots in het woonkamerplafond een goede basis zal bieden voor gelijkmatige en efficiënte verlichting, zijn er wellicht nog andere plekken die je wilt verlichten met een goed gerichte spot. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder schilderij, een vitrinekast met je verzameling of een mooie foto. 

 

Een goed lichtplan bij Plameco

Een gekleurd of strak wit woonkamerplafond van Plameco met geïntegreerde verlichting is perfect afgestemd op de sfeer en functionaliteiten in de woonkamer. Het tovert de woonkamer om tot een kamer waar je met plezier de meeste tijd doorbrengt. We helpen je graag met het creëren van verschillende effecten in je woonkamer.