Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Plafondverlichting voor de kinderkamer: 5 tips

Een van de leukste ruimtes in huis om in te richten, moet toch wel de baby- of kinderkamer zijn. Alle meubeltjes worden zorgvuldig uitgezocht: de commode, het kastje voor de kleertjes, het bed-op-de-groei. De plafondverlichting in de kinderkamer is een belangrijk onderdeel van het geheel. Hiermee kan een bijzondere sfeer gecreëerd worden. Met deze tips helpen we je graag om de juiste verlichting te kiezen.

 

Tip 1: Plaats een centrale (hang)lamp en verschillende functielampen

Je kunt in het midden van de kamer een mooie hanglamp ophangen. Er zijn enorm veel plafondlampen voor kinderkamers verkrijgbaar. De speelse en vrolijke designs kunnen echt een mooi focuspunt in de kinderkamer worden. Er zijn lampen op thema, lampen in de vormen van figuurtjes, lampen met dieren, in allerlei kleuren en vormen. Door af en toe de lampenkap te vervangen, groeit deze ook mee met de interesse van je kindje. 

Daarnaast is het handig om op verschillende plekken in de kamer een lampje met een speciale functie te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een lampje bij het bed zijn waarbij je kunt voorlezen of waar een kind zelf kan lezen. 

Een lampje gericht op de kledingkast is ook handig. Zo kun je 's avonds, als je kleintje slaapt, nog even de was wegleggen zonder dat je kindje meteen wakker wordt. 

 

Tip 2: Integreer alle verlichting in het plafond

In plaats van allerlei losse lampjes te plaatsen, kun je er ook voor kiezen om alle lampen in het slaapkamerplafond te integreren. Deze zou je zelfs los kunnen bedienen, met verschillende schakelaars. Je kunt één centrale hanglamp plaatsen die met de schakelaar het dichtst bij de deur te bedienen is.

Daaromheen kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende inbouwspots, die te bedienen zijn met een dimmerschakelaar. Je kunt verlichting dan wat hoger zetten bij het spelen en zachter zetten net voor het slapen gaan. Dit geeft een rustig en prettig gevoel, vooral bij een kind dat niet van het donker houdt. Met alleen de zachte verlichting aan op nachtstand, heb je meteen een nachtlamp voor je kunt 

 

Tip 3: Kies voor verlichting in verschillende kleuren

In de lampen, maar ook eventueel in inbouwspots, kun je kiezen voor lampen in verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld met lichtblauwe of roze verlichting de sfeer helemaal aan passen aan de kleuren van de kamer. Zachte gekleurde verlichting kan bovendien een fijn effect geven voor je kind, waar witte verlichting soms wat koel en fel zijn voor de kinderogen. 

 

Tip 4: Test de veiligheid van de lampen

Je hebt er vast al aan gedacht om alle stopcontacten waar je kind bij kan goed te testen. Het is natuurlijk belangrijk m te controleren of het stopcontact goed vast zit en je maakt deze het liefst kindveiling. Mocht je kindje dan toch de stekker van een lamp uit het stopcontact trekken, dan is deze meteen beveiligd en kunnen er geen kleine vingertjes bijkomen.

Mocht je toch een staande lamp, bureaulamp of bedlampje neerzetten, let dan goed op of deze stevig staat en niet gemakkelijk omgetrokken kan worden. Let ook goed op hoe warm een lamp kan worden. Een goede lamp voor de kinderkamer moet ook tegen verbrande handjes beschermen. Over het algemeen wordt ledverlichting een stuk minder warm. We adviseren dan ook om voor de kinderkamer ledverlichting te gebruiken. 

Let er ten slotte op dat de lampen die je plaatst niet in de ogen van je kindje schijnen. Anders kan het verschonen van de luier een vervelende ervaring worden. 

 

Tip 5: Wees speels in het ontwerp van de kinderkamer

Er zijn zóveel verschillende mogelijkheden voor plafondverlichting in de kinderkamer, dat je met een saaie plafonniére eigenlijk niet meer wegkomt. Kijk eens naar alle leuke en speelse hanglampen die beschikbaar zijn. Ook met ingebouwde verlichting is er enorm veel mogelijk. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om met inbouwspots op een dimmer een sterrenhemel na te bootsen? In een Plameco plafond is er met inbouwspots bijvoorbeeld erg veel mogelijk!