Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Plameco plafonds voor een betere stemming en licht

We zitten nog vol in de zomer, maar om ons alvast voor te bereiden op de korte donkere dagen, gaan we het alvast hebben over verlichting. Tekort aan licht is een van de hoofdoorzaken van winterdepressies. Dat is niet gek, want licht beïnvloedt niet alleen ons immuunsysteem, maar ook onze stemming, concentratievermogen en motivatie. Met name in de donkere jaargetijden is het van belang te zorgen voor voldoende licht in je woning. 

 

Niet elk licht brengt de juiste verlichting

Niet alleen de intensiteit van het licht is van invloed op ons welzijn, maar ook de kleur ervan. Net als in de natuur, zijn er ook bij kunstlicht verschillende lichtkleuren. Zonlicht in de vroege uren is warm en roodachtig van kleur, terwijl het in de middag blauwer en helder wordt, waarna het in de avond weer richting rood gaat. De invloed van de lichtkleur op onze stemming ervaren we dagelijks. Warm licht heeft een ontspannen werking, terwijl helder licht juist de concentratie en alertheid verhoogt. Met een Plameco plafond kan men deze wetenschap benutten en iedere afzonderlijke ruimte van het juiste verlicht voorzien. Zo kun je in de werkkamer of keuken kiezen voor heldere verlichting, terwijl je in de slaapkamer juist warme verlichting wilt voor het slapengaan en ontwaken.

 

LED-verlichting

Omdat een een woning vaak ruimtes multifunctioneel gebruikt worden, biedt Plameco LED-verlichting die qua helderheid en kleur gedimd kunnen worden. Je creëert hierdoor in jouw woning de gewenste lichtomstandigheden, aangepast aan de activiteiten, je stemming of het jaargetijde. Dus zelfs in de donkere jaargetijden!