Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Welke kleur plafond voor een kinderkamer?

De kinderkamer is vaak dé kamer in huis waar je creativiteit helemaal vrij kunt laten. Je hoeft niet in het 'gareel' te blijven, maar je kunt juist lekker gek doen met kleuren, inrichting en accessoires. In deze blog geven we je tips voor een toffe kinderkamer.

Plafondversiering in de kinderkamer 

Uiteraard beginnen we met het plafond. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze wit te maken. Jammer, want kinderen kijken nou eenmaal veel naar het plafond aangezien ze best wat tijd in bed doorbrengen. Daarom zou het leuk zijn iets bijzonders met het plafond te doen!

Gekleurde plafonds

Een gekleurd plafond is altijd leuk. Kies voor felle, warme kleuren die bij je kind passen. Je kunt de kleur ook afstemmen op bijvoorbeeld accessoires in de kinderkamer of het beddengoed. Je zorgt er dan v oor dat het toch één geheel blijft.

Kies je voor een gekleurd plafond, zorg er dan wel voor dat de muren en vloer een neutrale kleur hebben. Anders wordt de kamer te druk en lijkt de kamer optisch kleiner. 

Verlaagde plafondelementen

Voor een bijzonder effect kun je ook verlaagde plafondelementen aanbrengen in de kinderkamer. Kies voor een tafereel wat rustgevend is, maar tegelijkertijd ook boeiend genoeg is om naar te blijven kijken en over te fantaseren. Bijvoorbeeld sterren en de maan, wolken of bloemen. Ook gekleurde vlakken met verlichting zijn leuk.

Ben je creatief en handig? Maak dan echt een bijzonder plafond door bijvoorbeeld een laken te spannen als een soort circustent, span dikke touwen kriskras over het plafond als je kind op een boot zit of hang netten op voor een junglekamer. 

Plafondschildering

Wil je geen verlaagde elementen, dan kan een plafondschildering ook een optie zijn om toch een bijzondere kinderkamer te creëren. Hiermee zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Denk aan takken van een boom (helemaal leuk om een muurschildering te maken van een boom en de takken door te laten lopen over het plafond), een auto voor een stoere jongenskamer of een kasteel voor een echte prinsessenkamer.

Fotoplafond

Een andere optie voor de kinderkamer is een foto als plafond. Met een spanplafond van Plameco kun je dit realiseren. Een spanplafond is een kunststof doek die over je huidige plafond wordt gespannen. Het voordeel is dat je binnen één dag kunt genieten van je nieuwe plafond in de kinderkamer. Je kunt elke foto als fotoplafond laten drukken. Van spannende jungle tot sprookjesachtig tafereel. Precies wat bij jouw kind past. 

Verlichting

Met verlichting kun je een hoop doen om het plafond in de kinderkamer een bijzondere uitstraling te geven. Heeft de kinderkamer een laag plafond, dan biedt een plafonnière uitkomst. Hiermee heb je niet alleen een goede lichtbron, maar het licht weerkaatst ook tegen het plafond wat een leuk lichteffect geeft. Daarnaast kun je met verlichting in het plafond ook een sterrenhemel creëren. Dit geeft een prachtig effect en kinderen zijn hier dol op!

Tips voor het inrichten van de kinderkamer

De kinderkamer is natuurlijk meer dan een plafond. We geven je daarom nog drie tips waar je rekening mee kunt houden bij het inrichten van de kinderkamer.

Breng kleur aan in de kinderkamer

Wit is saai en bevordert de creativiteit veel minder dan kleur. Schilder bijvoorbeeld één muur in een felle, warme kleur en gebruik voor de rest een lichtere tint om wel de rust in de kamer te houden.

Een hoog plafond

Heeft de kinderkamer een hoog plafond? Schilder de muren dan niet in een egale kleur, dan voelt je kind zich namelijk nog kleiner. Je kunt beter kiezen voor bijvoorbeeld een lambrisering in verschillende kleuren om de hoogte te breken.

Meubels en speelgoed

Zet de kamer niet te vol met meubels en speelgoed en kies voor multifunctionele oplossingen. Bijvoorbeeld een hoogslaper met daaronder een bureautje of een bankje dat tegelijkertijd een opbergkist is. Een bed met lades is ook erg handig!

 

Wil je meer weten over plafonds in de kinderkamer? Onze Plameco adviseurs helpen je graag op weg om hier een passende oplossing voor te vinden.