Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Welke soorten plafonds zijn geschikt voor de woonkamer?

De woonkamer is de ruimte waar het meeste geleefd wordt. Een avondje ontspannen televisiekijken, gezellig samen eten, werken of de familie en vrienden ontvangen voor een feestje. Niet voor niks dat voor veel mensen deze ruimte één van de belangrijkste is en dat er dus veel aandacht wordt besteed aan de inrichting van de woonkamer. 

Het plafond is zeker medebepalend voor de sfeer in de woonkamer, maar wat is nu de beste keuze voor jouw woonkamer? Zorg ervoor dat de keuze van het materiaal past bij het karakter en de sfeer in de woonkamer. En natuurlijk ook bij jouw persoonlijke voorkeuren. Om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn, hebben we een aantal soorten die geschikt zijn voor de woonkamer op een rij gezet.

 

Plafond van gipsplaten

Het meest bekende (en waarschijnlijk het meest gebruikte materiaal) zijn gipsplaten. Gipsplaten zijn relatief makkelijk te plaatsen, eventueel kun je dit zelf nog doen, schilder je ze in de gewenste kleur en je bent klaar.

Je kunt voor een strak, wit plafond kiezen, maar met gips kun je eventueel ook met niveauverschillen spelen. Bijvoorbeeld door boven de eetkamertafel een gedeelte te verlagen of langs de randen van de woonkamer. Door ledverlichting te plaatsen, creëer je gelijk een leuk effect met een modern randje. 

 

Spanplafond

Het nadeel van het vervangen van een plafond is dat je huis dagenlang op z'n kop staat. Meubels moeten aan de kant, het oude plafond moet eruit en dan pas kan het nieuwe plafond erin. Maar dit kan ook anders: laat een spanplafond onder het huidige plafond plaatsen!

Bij Plameco zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van spanplafonds. Het voordeel is dat je niks aan de kant hoeft te schuiven én dat het huidige plafond er niet uit hoeft. Vaak wordt het spanplafond in één dag geplaatst.

Wil je verlichting op een andere plaats dan waar het nu zit? Dat kan! Met een Plameco plafond kun je zelf bepalen waar de lichtpunten geplaatst moeten worden. Kleur, stijl, afwerking en verlichting: alles kan volledig op maat gemaakt worden.

Daarnaast hebben spanplafonds ook een isolerende functie. Dat komt door de laag stilstaande lucht tussen het oude en het nieuwe plafond. Bovendien kunnen we bij Plameco plafonds isolerend materiaal aanbrengen, zoals glaswol of zelf geluidsabsorberend materiaal, waardoor het akoestisch plafond ontstaat. 

 

Warm en retro met kurk

Kurk wordt al langer als vloer gebruikt, maar als plafond zien we het nog niet vaak. Jammer eigenlijk, want kurk is een warm, milieuvriendelijk product met een natuurlijke uitstraling.

In een grotere woonkamer kan het soms nogal galmen. Kurk is geluidsabsorberend, waardoor er minder galm ontstaan én dus ook minder geluidsoverlast voor de rest van het huis.

 

PVC in de woonkamer

Als laatste noemen we de optie PVC. Het is kunststof, maar heeft de reputatie om oubollig, ouderwets en goedkoop te zijn. Tegenwoordig zijn er ook modernere oplossingen die goed passen in de woonkamer en die er niet goedkoop uitzien. 

PVC kan in veel verschillende structuren geleverd worden. In de woonkamer wordt vaak kunststof met een houtstructuur gebruikt. Zo heb je de sfeer en uitstraling van een houten plafond met de voordelen van PVC, zoals het gemak in onderhoud en het is eenvoudig te plaatsen.