7 tips om uw plafond optisch te verhogen

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

7 tips om uw plafond optisch te verhogen

Als u in een wat ouder huis woont, of een vrij grote woonkamer heeft, dan kan het plafond soms wat laag aanvoelen. Tegenwoordig moeten woonkamerplafonds minimaal 2,60 m hoog zijn.

Plafonds in de slaapkamer en badkamer mogen op minimaal 2,4 meter hoogte liggen, maar wellicht voelt u zich in een grote of kleine ruimte wat benauwd. Hoe kunt u het plafond optisch verhogen? Wij geven u graag wat tips!

Tip 1: Het plafond in een lichtere kleur dan de muren

De beste tip die wij u kunnen geven is om voor uw plafond te kiezen voor een lichtere kleur dan die van uw muren. Zo wordt uw blik naar boven geleid en lijkt uw ruimte hoger. Een wit plafond is mooi, maar ook een hele lichte versie van de kleur van uw muren geeft een verhogend effect.

Tip 2: Verticale elementen op de muren

Wat ook goed werkt om een ruimte hoger te laten lijken, is om op de onderste helft van de muren te kiezen voor verticale lambrisering of om daar verticale strepen te schilderen in een donkere kleur. De bovenste helft van de muur geeft u dan een lichtere kleur en het plafond de lichtste versie van die kleur, of wit.

Tip 3: Van donker naar licht

In plaats van lambrisering of verticale strepen kunt u de onderste helft van de muur ook gewoon in een donkere kleur schilderen. Dus donker onderop, lichter erboven en de lichtste kleur voor het plafond.

Tip 4: Gordijnrails helemaal bovenin

Voelt uw kamer te laag aan? Plaats uw gordijnrails dan eens helemaal bovenaan de muur, tegen het plafond, in plaats van direct boven het raam. Met mooie, lange, kamerhoge gordijnen lijkt uw kamer een stuk hoger dan met gordijnen die net het raam bedekken. Dit werkt ook heel goed in de slaapkamer!

Tip 5: Kasten de hoogte in

Kasten en inbouwkasten kunt u ook helemaal tot aan het plafond laten reiken. Met hoge meubels, die van de hele beschikbare wandruimte gebruik maken, lijkt uw kamer hoger.

Planken kunnen ook flink hoog gehangen worden om dit optische effect te bereiken.

Zorg er wel voor dat u er op een veilige manier gemakkelijk bij kunt. Decoratieve elementen, waar u niet of nauwelijks bij hoeft, zijn hierbij de beste keuze.

Tip 6: Muurdecoraties hoog aan de muren hangen

Schilderijen hoeven niet altijd op ooghoogte te hangen. Door meerdere kunstwerken op verschillende hoogtes aan de muur te hangen krijgt u een prachtig effect, haast zoals de Salon in Parijs. Met goedgerichte spots op bijzondere werken lijkt uw kamer groter en hoger en krijgt het een chique uitstraling.

Tip 7: Goede plafondverlichting

Door te kiezen voor een strak, mooi en modern plafond met goede plafondverlichting kunt u een ruimte ook optisch verhogen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die een Plameco spanplafond kunnen bieden? Neem dan contact op en wij komen vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"