Inrichting woonkamer veranderen

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Inrichting woonkamer veranderen

Er zijn verschillende redenen om de inrichting van de woonkamer te willen veranderen. Woonbehoeften kunnen bijvoorbeeld zijn veranderd en daarmee ook de eisen die aan de inrichting van de woonkamer worden gesteld. Of men is simpelweg uitgekeken op hoe de woonkamer al die jaren al ingericht is. Maar er zijn ook mensen die de inrichting graag aanpassen aan de seizoenen met bijvoorbeeld wat kleine veranderingen in accessoires of door meubels te verplaatsen.

Veranderen woonkamer: meubels verplaatsen

Zoals gezegd kan de woonkamer al worden veranderd door slechts de meubels te verplaatsen. Hierbij kunnen dus de seizoenen een leuke rol spelen. Hoe dan? Wij geven u graag een voorbeeld.
De herfst en de winter zijn de seizoenen die regen, wind, kou en soms zelfs sneeuw met zich meebrengen. Gedurende deze seizoenen zijn we dus over het algemeen veel meer binnen te vinden; bij elkaar, bij de houtkachel en bij de televisie. De inrichting van de woonkamer kan eenvoudig op deze behoefte worden afgestemd. Dit kan bijvoorbeeld door zitmeubels als banken en fauteuils dichter bij elkaar te zetten en te richten op de televisie of op de open haard als die er is.

Plameco translucent woonkamerplafond

Kleuren in de woonkamer

In de lente en de zomer kunnen de meubels weer opnieuw verplaatst worden. Dit zijn seizoenen waarin veel mensen buiten, in de tuin, op het balkon of op het terras een hapje eten, een kop koffie drinken en gezellig samenzijn. Het meubilair in huis kan dan bijvoorbeeld meer gericht worden op het uitzicht. Ook het kleurgebruik kan worden aangepast met accessoires die een fris en vrolijk accent aan de inrichting geven. Denk bijvoorbeeld aan vrolijk gekleurde kussens op de bank of verschillende vazen bij elkaar gegroepeerd op het dressoir om het gevoel van de lente en de zomer in huis te brengen. Dit soort ideeën ziet u veel terug in de verschillende woonbladen die verkrijgbaar zijn. Misschien is het leuk om daar eens een middag doorheen te bladeren om te kijken welke ideeën bij u passen. Kijkt u dan ook eens bij de afbeeldingen naar de verschillende plafonds die u ziet.  Wist u dat het aanpassen van het plafond namelijk ook een prachtig effect kan hebben op de sfeer in de kamer? Denk aan een mooi, strak wit plafond of juist een gekleurd plafond. Denk aan een plafond met mooie sierlijsten eromheen, of met speciale verlichting erin of erachter gemonteerd. Er is echt veel meer mogelijk dan dat vaak wordt gedacht.

Woonkamerplafond met verschillende kleuren

Een nieuw plafond kan in een dag worden aangebracht, als er gekozen wordt voor het laten monteren van een spanplafond.

Nieuw plafond

Een spanplafond is een nieuw plafond dat onder uw oude plafond wordt gemonteerd. Het is gemaakt van een hoogwaardige kunststof die jarenlang meegaat. Een dergelijk nieuw spanplafond is al in een dag gemonteerd. In een dag kan de sfeer van de woonkamer dus al helemaal zijn veranderd. Een strak en fris spanplafond onder het oude plafond valt prachtig in het oog en straalt zijn eigenschappen af op de inrichting. Kiest u voor het spanplafond van Plameco, dan heeft u hier jarenlang plezier van.

Plameco spanplafond in de woonkamer

Verlichting woonkamer

Als er dan nagedacht wordt over een nieuw plafond, kan ook de verlichting in de woonkamer opnieuw de aandacht krijgen. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten verlichting die in het spanplafond van Plameco kunnen worden ingebouwd. Als u de woonkamer anders wilt inrichten, dan kunnen de verlichtingswensen ook veranderen. Zo kan een fauteuil die eerst bij het raam stond nu helemaal in een andere hoek worden geplaatst om bijvoorbeeld een leeshoek in te richten. Het kan een idee zijn om daar speciale dimbare led-verlichting boven in te laten bouwen. Met een spanplafond van Plameco zijn er allerlei soorten verlichting mogelijk; van het laten inbouwen van de huidige verlichting tot bijvoorbeeld gekleurde verlichting die achter het nieuwe spanplafond wordt geplaatst.

Plameco Spanplafond met lichtslang

Spanplafond met sierlijsten

De inrichting van de woonkamer kan een extra mooie finishing touch krijgen als het spanplafond wordt afgewerkt met sierlijsten. Sierlijsten geven een prachtig effect aan de woonkamer. Ook al kijkt u niet altijd omhoog, het zijn toch accenten die vaak onbewust de inrichting van de woonkamer echt afmaken. Plameco heeft veel verschillende soorten sierlijsten die perfect passen bij een strak en modern of juist een klassiek interieur.

Spanplafond met sierlijsten

Het veranderen van de inrichting van de woonkamer hoeft geen complete verbouwing te worden. U kunt al een ware metamorfose realiseren met een nieuw spanplafond. De specialisten van Plameco geven graag passend advies voor uw eigen plafond.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"