Kleur in de slaapkamer, hoe pak ik dat aan?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Kleur in de slaapkamer, hoe pak ik dat aan?

Eens in de tijd komt elk vertrek in huis wel een keer in aanmerking voor een metamorfose. Ook de slaapkamer, al hebben de meeste mensen daar over het algemeen de ogen dicht. Toch vinden veel mensen het fijn om van een slaapkamer toch een gezellige ruimte te maken. Want ze lezen er soms nog even wat bladzijdes uit een boek of kijken er tv. Sommige mensen hebben er ontbijt op bed en willen er nog even lekker relaxen na het wakker worden als ze vrij zijn. Dan is het fijn als de slaapkamer een fijne ruimte is waar je blij en tevreden in wakker wordt. Kortom: het is tijd voor een gezellige en sfeervolle slaapkamer. Hoe kan kleur hierbij worden toegepast?

Slaapkamerrenovatie

Niet iedereen heeft altijd meteen voor ogen hoe een kamer eruit moet zien. En als het gaat om de slaapkamer is een goed bed voor veel mensen de echte eerste vereiste. Voor de rest maakt het vaak niet veel uit. In de slaapkamer wordt toch vooral geslapen. Maar wat als u nu elke ochtend wakker zou worden in een fijne en sfeervolle kamer in uw favoriete kleur? Zou dat het opstaan misschien zelfs makkelijker maken?

U zou dus de slaapkamer gewoon in kunnen richten met kleuren waar u van houdt en blij van wordt.

Kleurkeuze slaapkamer

Er zijn veel kleurenstudies gedaan waaruit is geconcludeerd dat kleuren bepaalde effecten op mensen en hun gemoed kunnen hebben. Zelfs bij de ontwikkeling van bekende logo’s is hier rekening mee gehouden. Elke kleur zou een eigen effect of betekenis hebben.

Kleuren en hun betekenis

Bij veel studies zijn de volgende effecten of betekenissen van kleur naar voren gekomen:

Rood: warmte, liefde en passie

Roze: romantiek, vrouwelijkheid, kalmte

Geel: zonnig en vrolijk

Blauw: kalm, veilig, productiviteit en creativiteit

Oranje: warm, stimulerend, opvallend

Bruin: warm, sterk en zekerheid

Groen: rust, natuur en geluk

Paars: koninklijk, rijkdom, luxe, spiritualiteit en wijsheid

Een gekleurd plafond

Door af te gaan op bovenstaande betekenissen, kunt u ervoor kiezen uw slaapkamer een bepaald kleurenthema te geven waar u zich prettig bij voelt. Kies linnengoed en accessoires in die kleur en richt daarmee de slaapkamer in. Of kies voor een gekleurd plafond. Dat kan een groots en fantastisch effect geven. Zo lijkt een plafond in een donkerdere kleur de ruimte te verlagen en intiemer te maken. Een plafond in een pasteltint laat de ruimte lichter lijken. Als een strook bovenaan de muren dezelfde kleur krijgt als het plafond, lijkt de ruimte lager en breder. Het is ook mogelijk om het plafond te verdelen in gekleurde vlakken. Een gekleurd plafond geeft de hele slaapkamer op deze wijze dus direct een andere sfeer en een verrassend effect. De  volgende foto’s geven u een idee.

Gekleurde spanplafonds van Plameco

Roze Plameco spanplafond in kinderkamer

Paars Plameco spanplafond

Plameco fotoplafond in slaapkamer

De plafonds op de foto’s zijn allemaal gekleurde plafonds van Plameco die in een dag onder het oude plafond gemonteerd kunnen worden. Dat betekent dat afval en rommel tot een minimum worden beperkt. Met een gekleurd plafond van Plameco bereikt u een groots effect. En vanwege de lange levensduur en kleurvastheid, kan er jarenlang van de gekleurde slaapkamer worden genoten. Laat u eens vrijblijvend informeren door een Plameco-specialist. U zult ontdekken dat de mogelijkheden nog groter zijn gedacht.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"