Mat of glans spanplafond: inspiratie en tips!

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Mat of glans spanplafond: inspiratie en tips!

Wanneer u een spanplafond wilt installeren komt u al vrij snel voor een belangrijke keuze te staan: mat of glans. Zowel een mat spanplafond als een glans spanplafond heeft voor- en nadelen wat ze geschikt of ongeschikt maakt voor een bepaalde ruimte. Maar wat is nu de beste keuze?

In deze blog willen we u inspireren en voorzien van praktische tips zodat u de beste keuze kunt maken. Per ruimte kijken we of u beter een mat of een glans plafond kunt installeren. Zo weet u na het lezen van deze blog precies waar u aan toe bent en kunt u uw perfecte plafond uitkiezen.

Mat spanplafond in de woonkamer 

Laten we beginnen met een van de belangrijkste ruimtes in elk huis: de woonkamer. Of u hier nu zelf geniet van een avondje tv-kijken, of gasten over de vloer krijgt: deze ruimte moet er gezellig en gastvrij uitzien. Dat effect bereikt u het beste met een mat spanplafond. Dit straalt namelijk rust en warmte uit, perfect voor in een gezellige woonkamer. Bovendien doet een mat spanplafond perfect dienst als een neutrale achtergrond waarop u uw eigen stijl tot uiting kunt laten komen door middel van decoraties en meubels.

Nog een bijkomend voordeel voor degene die verantwoordelijk is voor het huishouden: spanplafonds zijn eenvoudig schoon te houden. Hoewel beide soorten erg onderhoudsvriendelijk zijn is een mat spanplafond minder krasgevoelig. Dit maakt het schoonmaken net wat prettiger, aangezien je niet te veel na hoeft te denken over de mogelijke krassen die je kan maken met schoonmaakspullen. Dat is natuurlijk extra fijn in een woonkamer, de kamer die meestal de meeste tijd en ruimte in beslag neemt.

Glans spanplafond in de badkamer 

De badkamer is in veel opzichten het tegenovergestelde van de woonkamer. Dit is meestal een kleinere ruimte waarin gasten niet zo vaak zullen komen. In plaats daarvan is dit een plek waar u uw ochtend in privacy kunt beginnen, of tot rust kunt komen met een lekker bad. Deze ruimte vraagt dan ook om een ander soort spanplafond. 

De badkamer komt het beste tot z’n recht wanneer u een glanzend spanplafond installeert. Door de hoogglans afwerking weerspiegelt deze de kamer gedeeltelijk, waardoor uw badkamer opeens een stuk groter oogt. Bovendien past een glans spanplafond vaak beter in de esthetiek van een badkamer, die meestal voorzien is van glanzende tegels en glas. Op een glanzend spanplafond mag stof dan wel eerder zichtbaar zijn, door de hoge luchtvochtigheid is stof in de badkamer meestal geen probleem.

Mat spanplafond in de slaapkamer 

Ook de slaapkamer is een plek waarin u zich in alle rust wilt kunnen terugtrekken. Zeker in de avonden wilt u hier kunnen genieten van een goede nachtrust. Een mat spanplafond kan daarbij helpen. De matte afwerking zorgt namelijk - zoals we eerder al zeiden - voor rust. Zeker wanneer uw slaapkamer zich aan de straatkant bevindt kan een mat plafond helpen. 

U ziet dan namelijk niet alle lichten die in de straat schijnen en voorbijkomen weerkaatsen op uw plafond, zoals u dat bij een glanzende afwerking wel zou zien. Ook wanneer u in slaap probeert te komen is een mat spanplafond fijn, u wordt dan niet afgeleid door elke beweging die u op uw plafond weerkaatst ziet worden. Zo geniet u optimaal van uw nachtrust.

Glans spanplafond in de gang 

Een ruimte waarin veel mensen niet aan denken wanneer ze met de inrichting bezig zijn, is de gang. Dat is jammer, want zowel uw gasten als u zelf worden waarschijnlijk ontvangen in een gang en zullen vaak genoeg door de gang heen moeten lopen. Ook deze ruimte verdient dus een mooi plafond. 

Net zoals in een badkamer werkt een glans spanplafond hier het beste. Deze maken de vaak smalle gangen van uw huis of appartement visueel een stuk groter. Bovendien is het schoonmaken van deze plafonds geen probleem, aangezien het oppervlakte vaak relatief klein is.

Spanplafonds van Plameco voor elke ruimte

Zoals u kunt zien is er voor elke ruimte wel een afweging te maken die u naar een glans of mat spanplafond leidt. Toch is deze blog niet heilig, een groot deel van uw inrichting hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak. U kunt deze tips en adviezen echter wel als gids gebruiken in uw zoektocht naar het perfecte spanplafond in elke ruimte. 

Wilt u meer weten over de spanplafonds van Plameco? Lees er dan meer over op onze site of maak een afspraak op een van onze filialen. Hier zitten onze experts klaar om u te helpen met het kiezen van het beste spanplafond per ruimte.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"