Plafond voor een vochtige ruimte: waar moet je op letten?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafond voor een vochtige ruimte: waar moet je op letten?

Een plafond uitzoeken voor een vochtige ruimte is nog best moeilijk. Het moet er namelijk niet alleen mooi uitzien en passen bij uw interieur, maar het moet ook bestendig zijn tegen vocht, damp en warmte die je in bijvoorbeeld de badkamer hebt.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Waar moet u nu precies opletten wanneer u een plafond in uw badkamer of andere vochtige ruimte gaat plaatsen? Dit zijn de twee belangrijkste aspecten.

Vocht- en warmtebestendig

In een badkamer, sauna of zwembad komt er veel vocht en warmte vrij. Wilt u niet ieder jaar uw plafond vervangen omdat het is aangetast door vocht en warmte, dan is het belangrijk om te kiezen voor een plafond dat daar tegen bestand is.

Algen-, schimmel- en bacteriewerend

Door vocht en warmte in een vochtige ruimte kunnen algen, schimmels en bacteriën vrij spel krijgen. Zeker als uw plafond het vocht eenvoudig absorbeert, ontstaan er binnen de kortste keren schimmelplekken. Een algen-, schimmel- en bacteriewerend plafond absorbeert het vocht juist niet. Het valt vanzelf van het plafond af, het droogt vanzelf of u kunt het vocht eenvoudig verwijderen met een droge doek. Hierdoor blijft uw plafond droog en vrij van algen, schimmels en bacteriën.

Spanplafond in badkamer

Welke plafonds kunt u kiezen?

De volgende vraag is dan natuurlijk wat voor plafond u het beste kunt gebruiken in uw badkamer, zwembad, sauna of andere vochtige ruimte. Waarschijnlijk bent u al wel bekend met de groene gipsplaten die u in de bouwmarkt kunt kopen. Deze zijn inderdaad geschikt als badkamerplafond, maar we hebben nog drie andere opties voor u op een rij gezet.

1. Plameco plafond

Als u op zoek bent naar een algen-, schimmel- en bacteriewerend plafond dat vochtbestendig is én er ook nog stijlvol uitziet, dan is een plafond van Plameco de beste optie. Uw plafond wordt strak afgewerkt, is makkelijk in onderhoud en kan geplaatst worden zonder het huidige plafond te verwijderen. Een Plameco plafond is binnen één werkdag geplaatst en u kunt gelijk weer gebruik maken van de ruimte. Douchen bij de buren is dus niet nodig! Nog een groot voordeel van een Plameco plafond: u kunt de kleuren en afwerking helemaal zelf bepalen, net als de plaats van de verlichting.

Badkamer spanplafond

2. Aluminium plafond

Heeft uw huis een strakke, moderne en tikkeltje industriële uitstraling? Een aluminium plafond kan dan een mooie aanvulling zijn op uw interieur. Het is een gewaagde keuze, maar het materiaal geeft wel gelijk een unieke identiteit aan de vochtige ruimte. Dit plafond is ook vochtbestendig en algen-, schimmel- en bacteriewerend. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Net als bij het plafond van Plameco kunnen leidingen makkelijk weggewerkt worden en is verlichting eenvoudig ingebouwd.

3. Een houten plafond

Veel mensen zullen niet geloven dat een houten plafond voldoet aan de criteria voor een plafond in een vochtige ruimte. Toch kan het wel. Kijk maar eens goed rond in Finse sauna’s of badhuizen. Daar zijn vaak muren en plafonds allemaal bekleed met hout. Wel is het belangrijk om te kiezen voor hout uit exotische oorden dat bestand is tegen hoge temperaturen en hoge een vochtigheidsgraad. Of laat het houtsoort vooraf behandelen tegen vocht. Let wel op dat hout uitzet en krimpt naargelang de temperatuur in de ruimte. Met speciale uitzetvoegen voorkomt u dat het plafond krom trekt.

De makkelijkste optie voor u is toch wel het laten plaatsen van een Plameco plafond. Daarmee bent u in één werkdag helemaal klaar en kunt u nog jaren genieten van een mooi plafond in uw badkamer, sauna, stoomcabine of iedere willekeurige andere (vochtige) ruimte. 

Badkamer plafond Plameco


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"