Plafondspeakers: wat zijn de voordelen en de mogelijkheden?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafondspeakers: wat zijn de voordelen en de mogelijkheden?

Overal in huis muziek kunnen luisteren vanuit speakers in het plafond; dat is toch ideaal? U hoeft dan niet in iedere ruimte losse boxen te plaatsen en de kwaliteit van het geluid is ook een stuk beter dan wanneer u met kleine, draadloze speakers gaat werken.

Of u nu in de woonkamer de krant aan het lezen bent, in de keuken een maaltijd kookt, of ontspannen douche neemt in de badkamer, overal kunt u uw favoriete muziek beluisteren.

Wij vertellen u graag meer over de voordelen van inbouwluidsprekers in het plafond en hoe u deze het beste kunt ophangen.

Luidsprekers laten inbouwen in het plafond

Wilt u gemakkelijk en zonder gedoe uw favoriete muziek beluisteren in de woonkamer, de keuken, de badkamer of uw hobbyruimte? Denkt u er dan eens over na of speakers in het plafond wellicht iets voor u zijn!

Ook als u een eigen winkel heeft, zijn plafondspeakers een ideale oplossing om uw klanten van muziek te laten genieten.

Extra genieten van geluidseffecten met plafondspeakers

Als u een film kijkt in de woonkamer of hobbyruimte, kunnen inbouwluidsprekers in het plafond ook bijdragen aan de surround sound en een fantastisch effect opleveren!

Als uw geluidssysteem ook andere boxen heeft, zullen de plafondspeakers een extra dimensie bieden en speciale effecten levensecht laten lijken. Ook uw favoriete serie zal nog intensiever worden met surround sound!

Waarom luidsprekers in het plafond?

Misschien heeft u al goede boxen in huis staan en weet u niet goed waarom u luidsprekers in het plafond zou moeten inbouwen. Terwijl er veel voordelen te noemen zijn!

Tijdens een feestje of voor de algemene sfeermuziek, overal in huis kunt u gemakkelijk muziek luisteren. U sluit de boxen in het hele huis op één of verschillende punten in huis aan en u kunt overal van uw favoriete muziek genieten.

Daarnaast hebben uw buren, als u uw speakers inbouwt in het plafond, veel minder last van het geluid, omdat de luchttrillingen anders zijn dan van boxen die op de vloer staan.

Verder staan de luidsprekers u niet in de weg, er komt geen stof in uw luidsprekers, er zitten geen kindervingertjes aan, gasten zetten er geen drankjes op en er wordt niks gemorst.

Plafondluidsprekers kopen

Gaat u speakers kopen? Geef dan duidelijk aan dat het om plafondspeakers moet gaan! Veel inbouwluidsprekers bestaan uit twee eenheden om het stereo-effect te bereiken.

Zorg er ook voor dat u voldoende bedrading koopt om de speakers in te laten bouwen. De bedrading (van de geluidsinstallatie naar de speakers) is het liefst zo kort en zo dik mogelijk.

Plafondspeakers laten inbouwen

Tenzij u exact weet wat voor bedrading, buizen en isolatiemateriaal zich boven het plafond bevindt, kunt u de boxen beter niet zelf inbouwen. Gaat u boren en zagen in het plafond, dan moet u zeer voorzichtig te werk gaan. Informeer ook naar het plaatsen van de luidsprekerbedrading, die moet bijvoorbeeld niet aangebracht worden in de buurt van andere elektriciteitsdraden, anders loopt u kans op een zoem of een brom in uw boxen.

Zorg dus dat u voldoende bedrading heeft van de geluidsinstallatie naar de speaker. Hoe korter en dikker, hoe beter. Zorg ook dat u gemakkelijk bij de boxen kunt voor het geval ze bijvoorbeeld gerepareerd moeten worden.

Let op vocht bij het plaatsen! Net zoals alle andere elektrische apparaten, kunnen ook boxen niet goed tegen vocht.

Zorg ook dat de speakers een dichte achterkant hebben, want met een open achterkant verliest u veel geluid.

Plaats plafondspeakers niet te dicht bij een hard oppervlak, zoals een raam, in verband met de reflectie van het geluid. Twee boxen plaatst u het liefst op dezelfde afstand van elkaar als van u, zodat u in feite een geluids driehoek creëert, voor het optimale geluidseffect.

Boxen plaatsen in een nieuw plafond

Denkt u toch al na over een nieuw plafond, bijvoorbeeld een spanplafond van Plameco, denk dan ook eens aan inbouwspeakers. Of wilt u boxen laten inbouwen in het plafond, maar bent u onzeker over wat zich achter het plafond bevindt, denk dan eens aan een nieuw, verlaagd plafond.

Vermeld de optie van plafondspeakers tijdens het vrijblijvende bezoek van onze monteur en ze nemen het mee in de offerte en de werkzaamheden. U kunt met de monteur ook de opties voor de plaatsen van de boxen en de aansluiting bespreken. De monteur kan de boxen aansluiten en keurig netjes wegwerken.

Kiest u voor draadloze speakers, let dan goed op de kwaliteit van het geluid. Laat u in de winkel goed voorlichten en test de speakers uitvoerig. Wanneer u een nieuw Plameco spanplafond laat installeren, dan kunt u nog kiezen voor het toevoegen van bedrading voor uw plafondspeakers; later natuurlijk niet meer.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een verlaagd Plameco spanplafond met ingebouwde plafondspeakers? Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor een afspraak!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"