Slaapkamer inrichten: interieur, plafond en design tips

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Interieur, plafond en design tips voor het inrichten van de slaapkamer

In de slaapkamer brengt u minstens 8 uur per dag door. Het is dan ook belangrijk dat dit een kamer is waar u zich prettig voelt zodat u er echt tot rust kunt komen. Daarom is het belangrijk dat uw slaapkamer de juiste indeling, meubels en kleuren heeft. Maar hoe bepaalt u wat voor u geschikt is? In deze blog helpen we u graag een eindje op weg.

De functie van de slaapkamer

De belangrijkste functie van de slaapkamer is uiteraard om tot rust te komen. Na een lange dag wordt hier de energie weer opgeladen. Een goede slaapkamer met de juiste inrichting zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen en iedere dag fris en fruitig wakker wordt.

We gebruiken de slaapkamer naast slapen voor verschillende doeleinden. Sommige mensen lezen graag een boek in hun slaapkamer, terwijl anderen hier graag nog even televisie kijken of aan een bureau nog doorwerken na een lange dag op kantoor.

Veel mensen kleden zich ook om in de slaapkamer en voornamelijk jongeren brengen veel tijd door op de slaapkamer door bijvoorbeeld computerspelletjes te spelen of huiswerk te maken. Echter is het in deze kamer voornamelijk de bedoeling dat u tot rust komt in een fijn bed.

Voorbereiding op het (her)inrichten van de slaapkamer

Voordat u begint met het bedenken van een nieuwe inrichting van de slaapkamer zijn er een aantal zaken die u vast kunt voorbereiden.

Haal de slaapkamer leeg

Gaat u de slaapkamer grondig onder handen nemen? Dan is het belangrijk om de kamer helemaal leeg te halen. Zo heeft u een mooi overzicht van uw slaapkamer, kunt u de ruimte meteen goed schoonmaken en de muren eventueel van een verse laag verf te voorzien.

Ook is dit het ideale moment om te selecteren welke meubels u daadwerkelijk nodig heeft en welke niet. De meubels die u niet meer nodig heeft of amper gebruikt kunt u dan gelijk wegdoen. Zo heeft u al een voorsprong op het bepalen van de indeling.

Meet de slaapkamer op

Nu uw slaapkamer leeg is kunt u beginnen met opmeten. U hebt nu alle ruimte om te kijken hoe groot uw slaapkamer is, en waar welk meubel zou kunnen komen. Het is aan te raden om de afmetingen goed en nauwkeurig op te schrijven zodat u niet later nog een keer moet nameten. Ook is het handig om minstens twee keer te meten, zodat u zeker weet dat u de goede afmetingen hebt.

Schets uw nieuwe inrichting

Nu u de afmetingen van uw slaapkamer precies kent is het handig om uw nieuwe inrichting alvast te schetsen. Een tip is om de afmetingen van de slaapkamer op ruitjespapier te te tekenen. U kunt dan goed kijken of de meubels die u in gedachten hebt zullen passen en waar ze allemaal te plaatsen zijn.

Met een schets kunt u makkelijk schuiven met de meubelen om zo tot een mogelijke indeling te komen. Met deze indeling kunt u dan rekening houden bij het uitzoeken van de meubels.

De perfecte meubels voor de slaapkamer

Nu u de afmetingen van uw slaapkamer weet kunt u beginnen met de nieuwe inrichting. Hiervoor is het belangrijk om de juiste meubelen te vinden.

Inspiratie opdoen

Het is allereerst belangrijk dat u een thema kiest voor uw slaapkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld besluiten om uw slaapkamer een romantisch, levendig of juist chique tintje te geven. Er zijn vele mogelijkheden en er is voor iedereen wel een thema beschikbaar om zich goed te voelen in de slaapkamer.

Nieuwe indeling van de slaapkamer bepalen

Nu u weet welk thema centraal staat in uw slaapkamer kunt u hieromheen de nieuwe indeling van uw slaapkamer bepalen.Heeft u dat papiertje nog waar u uw nieuwe inrichting op uitgetekend hebt? Mooi! Waar wilt u uw bed hebben? En waar moet die kledingkast komen? Het is belangrijk dat de indeling een prettige sfeer creëert waar u fijn in slaap kunt vallen of tot rust kunt komen. Neem daarom goed de tijd om te bepalen waar u welk meubel wilt hebben en waar u welk attribuut, denk aan schilderijen of posters, wilt ophangen.

Het uitzoeken van meubelen

Nadat u een indeling heeft bepaalt kunt u gaan kiezen welke meubelen u nodig hebt. Bij een kleine slaapkamer betekent het niet gelijk dat er weinig plek voor meubelen is en bij een grote slaapkamer betekent het niet perse dat je veel verschillende meubelen moet plaatsen.Een goede verhouding is belangrijk bij het bepalen van de meubelen.

Een aantal meubelen zijn essentieel in uw slaapkamer. Denk hierbij aan een bed, een kledingkast en een opbergkast. Hieromheen zijn er nog vele mogelijkheden wat betreft meubelen.

Als u soms uw kamer ook nog als kantoor gebruikt kunt u er nog een bureau plaatsen, maar ook een ladekast of nachtkastje zijn nog mogelijk. Bepaal goed welke meubelen u echt zou gebruiken en maak zo uw selectie van meubelen afhankelijk van de bepaalde indeling.

Een goed plafond in uw slaapkamer

Nergens in huis kijkt u zoveel naar boven als in uw slaapkamer. Het is daarom fijn als u een mooi plafond heeft. Uw plafond moet rust uitstralen en ervoor zorgen dat u goed in slaap kunt komen, maar tegelijkertijd ook iets leuks zijn om naar te kijken. Hier zijn verschillende opties voor.

Kleur en stijl

Er bestaan enorm veel verschillende kleurencombinaties, maar voor uw plafond in de slaapkamer is het aan te raden om een blauwe, grijze of witte kleur te nemen. Deze kleuren werken rustgevend, hebben een kalmerende werking op onze emoties en brengen de geest in optimale concentratie. Deze tinten zijn dan ook vaak te vinden in slaapkamers of in kantoren, waar het beter is dat je een rustige achtergrond hebt.

Fotoplafond

Een fotoplafond is een spanplafond waarop een door u geselecteerde foto bedrukt kan worden. Bij een Plameco fotoplafond is er geen maximale lengte voor een fotoplafond, waardoor u uw hele slaapkamer plafond kunt laten voorzien van een foto.

Er zijn miljoenen mogelijkheden. Wilt u wakker worden met een fantastisch uitzicht over de skyline van een stad of kijkt u liever naar de wolken in een blauwe lucht? Ook een bos of een sterrenhemel behoren allemaal tot de mogelijkheden. Bij Plameco zorgen wij ervoor dat uw geselecteerde foto in hoge kwaliteit op uw slaapkamer plafond wordt aangebracht waardoor uw slaapkamer een stuk leuker wordt.

Verlichting

Om goed tot rust te kunnen komen in uw slaapkamer is het belangrijk dat de juiste plafondverlichting aanwezig is. De juiste verlichting voegt iets extra’s toe aan een kamer en vooral bij de slaapkamer. In de ochtend wil je niet met te fel licht opstaan en is achtergrondverlichting al voldoende. In de avond is het belangrijk dat wanneer je iets wilt lezen je de juiste verlichting hiervoor hebt. Bij het televisie kijken is wat achtergrondverlichting weer voldoende.

De juiste verlichting van uw slaapkamer is afhankelijk van wat u naast het slapen nog doet in uw slaapkamer. Als u nooit een boek leest is hebt u wellicht geen sterke verlichting nodig in uw slaapkamer. U kunt uw slaapkamer dan verlichten door middel van bijvoorbeeld wandlampen, hanglampen of staande lampen.

Stijlvol plafond van Plameco

Met een Plameco spanplafond kunt u ervoor kiezen om een fotoplafond te nemen, zodat u altijd met een mooi uitzicht wakker wordt.

Ook kunt u ervoor kiezen om een akoestisch plafond van Plameco te laten installeren. Een akoestisch plafond weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het. Dit is fijn in de slaapkamer voor de bevordering van de nachtrust.

Behalve deze opties heeft u bij een Plameco spanplafond ook nog eens de mogelijkheid om precies te kiezen welke verlichting u wilt hebben. Zo kunt u de verlichting aanpassen zoals u zelf wilt. Voor de verlichting bij een Plameco spanplafond kunnen verschillende groepen aangemaakt worden, zodat u lampengroepen apart kunt aansturen. Dit is zelfs mogelijk via een speciale app.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een verlaagd Plameco spanplafond in uw slaapkamer, met bijvoorbeeld een fotoplafond of een akoestiek plafond? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor een afspraak!


Badkamer plafond

Woonkamer plafond

Keukenplafond

Spanplafond ideeen badkamer
 
Spanplafond in de woonkamer
 
Spanplafond inspiratie keuken
 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"