Slaapkamer verlichting tips

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

10 tips voor het kiezen van passende slaapkamer verlichting

U komt in bed tot rust tijdens het slapen, bekijkt in de spiegel de outfit van vandaag en leest voor het slapen gaan een paar bladzijden in uw boek. Drie verschillende situaties die om verschillende verlichting vragen. Maar welke verlichting is het beste voor uw slaapkamer? In deze blog leest u tips voor uw slaapkamer verlichting.

10 tips voor uw slaapkamer verlichting

De keuze voor de verlichting in uw slaapkamer hangt af van een aantal factoren. De verlichting dient niet alleen de kamer te verlichten, het moet ook bij het interieur van de kamer passen. Wij geven tien tips voor de verlichting in uw slaapkamer.

1. Creëer symmetrie

Licht is een bron om rust te creëren in uw slaapkamer. Door twee wandlampen of losse lampen op uw nachtkast naast het bed te zetten, creëert u symmetrie. Door de symmetrische uitstraling straalt de ruimte rust uit. De symmetrie kunt u verder accentueren door bijvoorbeeld meerdere kussens op het bed te leggen of een schilderij op te hangen boven het bed.

Creëer symmetrie door twee lampen naast of boven het bed te zetten

Met de lampen naast het bed creëert u niet alleen symmetrie, ze zijn ook nog eens functioneel. U kunt namelijk, zonder uw partner te storen, het licht aandoen voor het lezen van een boek of als u vroeg uit bed moet.

2. Benadruk foto’s en schilderijen

Heeft u foto’s van dierbaren of heeft u mooie schilderijen in uw slaapkamer hangen? Dan kunt u deze benadrukken met een tafel- of vloerlamp. Zeker als u kiest voor een dimbare lamp, kunt u elke avond kiezen welke sfeer u in uw kamer wilt brengen. Geeft u een rondleiding door het huis? Dan kunt u de lichten fel aanzetten en de aandacht volledig op de foto of het schilderij brengen. Gaat u een avondje televisie kijken in bed? Dan kunt u de kamer gezellig maken met gedempt licht.

3. Licht in uw meubels

Heeft u wel eens overwogen om licht in de binnenkant van uw kledingkast te plaatsen? Niet alleen geeft het een mooi beeld in uw kamer, ook is het handig wanneer u uw kleding wilt uitzoeken en niet de slaapkamer verlichting aan wilt doen om uw partner wakker te maken.

Als u een bureau op uw kamer heeft, kunt u ervoor kiezen om spotjes in de meubel boven het bureau te plaatsen. Op deze manier hoeft u geen extra lampen neer te zetten om ervoor te zorgen dat u uw werk goed kunt uitvoeren.

4. Gekleurd licht

Geef uw slaapkamer extra sfeer door gebruik te maken van gekleurd licht. Heeft u een fotoplafond van een bosrijke omgeving? Dan kunt u met zacht groen licht een extra dimensie aan de bossfeer geven. Heeft u een afbeelding van een golvende zee en een uitgestrekt strand? Dan komt met oceaan blauw licht de zee nog meer naar voren.

5. Verlichting achter het plafond

Het is bij ons ook mogelijk om een plafond te laten plaatsen dat lichtdoorlatend is. Onze translucente plafonds hebben een lichtbron achter het plafond, waardoor u uw slaapkamer verlicht, zonder dat de verlichting te zien is. Deze vorm van verlichting is mogelijk met een normaal plafond, maar ook met een fotoplafond. De plafondverlichting in combinatie met een fotoplafond geeft gegarandeerd een extra dimensie aan uw slaapkamer.

Denk bij een fotoplafond met een lichtdoorlatend plafond aan een afbeelding van bomen, met het natuurlijke licht dat door de bomen schijnt of aan een sterrenhemel waarbij het licht uit de sterren komt.

Boots natuurlijk licht na in uw slaapkamer met een translucent plafond

6. Extra veel licht

Extra licht met één slaapkamer lamp? Dat kan. Voor extra licht heeft u namelijk geen extra verlichting nodig. Door simpelweg een grote spiegel in de kamer te plaatsen, weerkaatst het licht terug de kamer in. Zo kunt u met weinig lichtbronnen toch voor veel licht zorgen.

7. Grote lampen op nachtkast

In Amerika en Nederland is de trend ontstaan dat de lampen naast het bed de belangrijkste lichtbronnen in de slaapkamer zijn. De laatste jaren is het in andere Europese landen ook populair geworden. Doordat deze lampen het meest gebruikt worden, is het een goede optie om voor grote lampen te kiezen. De plafondlamp hoeft in dit geval niet op te vallen.

8. Rondom verlichting in het plafond

Heeft u geen behoefte aan hanglampen of andere lampen die veel opvallen, kies dan voor verlichting die rondom in uw plafond mooi afgewerkt is. Wij hebben zelfs peciale, lichtdoorlatende profielen die extra veel sfeer in uw kamer brengen. Zo kunt u op een speciale manier voldoende licht creëren. In onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een plafond met rondom LED-verlichting.

Verlichting rondom in het plafond verwerkt geeft uw kamer voldoende licht en een speciale sfee

9. Kroonluchter in modern interieur

De plafondlamp dient bij deze tip juist wél op te vallen! De meeste slaapkamers zijn tegenwoordig op een moderne manier ingericht. Door in dit interieur een kroonluchter op te hangen, creëert u de perfecte samenhang tussen de moderne en de authentieke stijl.

10. Lage hanglampen

Nog een tip om de verlichting naast uw bed stijlvol in te richten; maak gebruik van hanglampen. Door de hanglampen op de plek te hangen waar eigenlijk uw bedlamp zou komen, krijgt uw slaapkamer een chique uitstraling.

Genoeg inspiratie opgedaan?

Hopelijk heeft u met deze tips voor slaapkamer verlichting ideeën op kunnen doen voor uw eigen slaapkamer. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze fotoplafonds, plafondverlichting of andere lichtmogelijkheden? Dan kunt de pagina’s bekijken, contact met ons opnemen of onze gratis brochure aanvragen.


Badkamer plafond

Woonkamer plafond

Keukenplafond

Spanplafond ideeen badkamer
 
Spanplafond in de woonkamer
 
Spanplafond inspiratie keuken
 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"