Verlaagd plafond: de voordelen en waar rekening mee houden

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Verlaagd plafond: de voordelen en waar rekening mee houden

Denkt u over een verlaagd plafond na voor een of meerdere kamers in uw huis? Of bent u benieuwd naar de voordelen van een verlaagd plafond eigenlijk zijn? Onze Plameco spanplafonds worden vaak gebruikt om het plafond in een ruimte op een zeer mooie en gemakkelijke manier te verlagen. Wij vertellen u er graag meer over.

Waarom een verlaagd plafond?

Wanneer een plafond er oud of lelijk uitziet door bijvoorbeeld, scheuren, vlekken of een lekkage denken mensen weleens na over het vervangen van het plafond. Waarom echter niet meteen het plafond laten verlagen?

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een verlaagd plafond.

1) Een verlaagd plafond maakt een hoge ruimte veel gezelliger

Is uw ruimte (veel) hoger dan 2,60 meter en doet het ongezellig aan? In dit geval kunt u met een verlaagd plafond, of een plafond waarvan een gedeelte verlaagd is, veel meer sfeer aanbrengen in uw ruimte. Door te kiezen voor een spanplafond of voor verf in een wat donkere kleur, zorgt u voor een prachtige sfeervolle uitstraling.

2) Een verlaagd plafond met warmte- en geluidsisolatie

In een verlaagd plafond kunt u isolatiemateriaal laten aanbrengen. Hierdoor verliest u een stuk minder warmte én omdat u minder kubieke meters te verwarmen heeft, gaat de rekening nog verder omlaag.

Aangezien een verlaagd Plameco spanplafond aan de muren bevestigd wordt, is ook geluidsisolatie van de bovengelegen verdieping een voordeel. U heeft zo veel minder last van muziek of van spelende kinderen boven uw hoofd.

3) Leidingen en bedrading zijn prachtig weg te werken

Met een verlaagd plafond kunt u oude leidingen of nieuwe leidingen, bedrading en bijvoorbeeld airco-buizen prachtig wegwerken. Geen lelijke bakken of ingewikkelde constructies, maar gewoon een prachtig glad en modern plafond. Met een Plameco spanplafond kunt u, als het écht moet, bijvoorbeeld in geval van lekkage altijd nog gemakkelijk bij uw leidingen.

4) In een verlaagd plafond kan schitterende inbouwverlichting worden aangebracht

Bent u die donkere hoekjes in uw kamer zat? Heeft u geen zin meer om elke keer al die verschillende lampen aan te steken? In een verlaagd plafond kunt u zeer gemakkelijk meteen ingebouwde verlichting laten aanbrengen! Led spotjes die zelfs in verschillende kleuren beschikbaar zijn en passen bij de uitstraling van uw interieur.

Samen met Plameco kunt u een lichtplan voor uw kamer bespreken en kijken naar wat er allemaal mogelijk is. U zult versteld staan! De verlichting bedienen met een app op uw telefoon? Ook dat is mogelijk! U kunt ook verschillende groepen met aparte bediening laten maken.

5) Met een verlaagd plafond creëert u een speelse uitstraling

Doet uw ruimte saai aan? Vooral in nieuwbouwwoningen ontbreekt het nog wel eens aan karakter. Met een gedeeltelijk verlaagd plafond kunt u de meest speelse en creatieve ruimtes maken! Bent u benieuwd naar wat er zoals mogelijk is? Wij informeren u graag! En uiteraard geheel vrijblijvend.

6) Verberg een lelijk oud plafond met een prachtig mooi verlaagd plafond

Is uw plafond oud en lelijk? Hoopt u dat de visite niet naar boven kijkt? Dan is een verlaagd plafond een perfecte oplossing. Scheuren, vlekken of oude lekkages kunt u simpelweg verbergen en niemand hoeft ervan te weten.

U hoeft niet te schrobben of te verven. De grote meubels kunnen gewoon blijven staan en er ontstaat geen rotzooi. Onze mensen komen graag in één dag een nieuw plafond bij u installeren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een verlaagd spanplafond in uw woning of kantoor? Neemt u gerust contact met ons op!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"