Verlaagd plafond woonkamer: 6 voordelen en tips

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Verlaagd plafond woonkamer: 6 voordelen en tips

De woonkamer is ongetwijfeld de belangrijkste ruimte in uw huis. Dit is de plek waarin het gezin samenkomt om te spelen, eten, werken of ontspannen. Maar ook de gasten die u thuis uitnodigt zullen de meeste tijd besteden in uw woonkamer. Wilt u dagelijks genieten van een gezellige, knusse woonkamer? Of uw gasten imponeren met een unieke inrichting? Dan is een verlaagd plafond perfect voor u.

In deze blog gaan we dieper in op de voordelen die een verlaagd plafond in uw woonkamer te bieden heeft. Daarnaast geven we u enkele tips waarmee u het meeste uit uw verlaagde plafond kunt halen. 

1. Een knussere ruimte 

Een woonkamer biedt een plek waar mensen samen kunnen zijn, het is misschien wel de belangrijkste functie van deze centrale ruimte. Daarom is het fijn als de woonkamer knus, gezellig en huiselijk is. Een verlaagd plafond kan hierbij helpen. Door het plafond te verlagen door middel van een verlaagd plafond maakt u uw ruimte kleiner, waardoor deze automatisch knusser wordt. 

Dit komt vooral van pas in de hoge, soms kille ruimtes, zoals u die in nieuwbouwhuizen vaak vindt. Het plafond kunt u zo hoog of laag maken als u zelf wilt, waardoor u de afmetingen van uw ruimte gemakkelijk naar uw hand kunt zetten. Hoe gezellig, knus en huiselijk uw kamer wordt bepaalt u zelf. 

2. Meer mogelijkheden voor verlichting

Het volgende voordeel van een verlaagd plafond heeft dan weer meer te maken met het uiterlijk. Een verlaagd plafond opent namelijk allerlei deuren naar meer creatieve verlichting. Met een plafond van Plameco bent u niet langer gelimiteerd aan vaste stroompunten waarin u lampen kunt ophangen, maar kunt u ruimte maken voor verlichting waar u maar wilt. Bovendien dient de ruimte tussen uw verlaagde en echte plafond als perfecte plek om kabels te verbergen.   

Een verlaagd plafond in de woonkamer geeft u veel meer mogelijkheden op het gebied van verlichting. 

3. Ruimte voor een unieke audio-ervaring

De ruimte tussen uw oude en nieuwe plafond kan voor meer gebruikt worden dan alleen maar bekabeling en verlichting. Deze ontstane ruimte kan ook gebruik worden voor het creëren van een unieke audio-ervaring. U kunt namelijk speakers laten installeren achter uw verlaagde plafond, waardoor deze verborgen zijn voor het oog maar niet voor het oor. 

4. Een gloednieuw plafond 

Het klinkt misschien logisch, maar met een verlaagd plafond in uw woonkamer levert direct een gloednieuw plafond op. Bent u niet langer blij met de kleur van uw plafond? Is uw plafond beschadigd of vies geworden? Door het plafond te verlagen in uw woonkamer lost u het binnen een mum van tijd op. Met een verlaagd plafond kunt u namelijk weer helemaal kiezen voor een nieuwe uitstraling. Een nieuw kleurtje? Uw plafond restaureren? Een verlaagd plafond in uw woonkamer is de makkelijkste manier om het te doen. 

5. Verbeterde akoestiek

Grote, hoge ruimtes kunnen mooi zijn, maar hebben meestal een vreselijke akoestiek. Denk maar aan een kathedraal, het hoge plafond draagt bij aan de enorme galm die u daar hoort. Nu is dit een extreem voorbeeld, maar het effect is hetzelfde in uw woonkamer: hoe hoger het plafond, hoe meer galm u ervaart. Dit probleem kan gelukkig opgelost worden. 

Een goede akoestiek maakt een gesprek voeren, televisie kijken of muziek luisteren een stuk aangenamer. Bovendien zorgt een verbeterde akoestiek automatisch voor een gezelligere ruimte. Dit is allemaal binnen handbereik met een akoestisch plafond van Plameco. Hierbij plaatsen we akoestisch plafond achter uw (verlaagde) plafond wat de akoestiek verbeterd. 

6. Een unieke uitstraling

Hoeveel mensen kent u met een verlaagd plafond in huis? Waarschijnlijk niet zo veel. Met een verlaagd plafond in uw woonkamer zorgt u direct voor een unieke uitstraling. Zelfs wanneer u in een modern rijtjeshuis woont zullen uw buren versteld staan wanneer ze bij u binnen komen kijken. Het verlaagde plafond maakt uw ruimte knusser, gezelliger en warmer dan die van hun. 

Een verlaagd plafond resulteerd in een unieke uitstraling van uw woonkamer

Bovendien heeft u met het installeren van een verlaagd plafond in uw woonkamer de keuze uit verschillende soorten plafonds. Hierdoor kunt u binnen een dag de uitstraling van uw woonkamer volledig veranderen. Zo zet u uw inrichting volledig naar uw hand. 

Verlaagd plafond woonkamer met hulp van Plameco

Zoals u heeft kunnen lezen heeft een verlaagd plafond in uw woonkamer enorm veel voordelen. Het maakt uw ruimte knusser, gezelliger en uniek. Bovendien zorgt het lagere plafond voor een betere akoestiek en eindeloze mogelijkheden op het gebied van verlichting. 

Het plafond verlagen maakt enorm veel mogelijk en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Kijk daarom rond op onze website, of win het advies van onze experts in. Voor vrijblijvend advies laat u hieronder uw gegevens achter, waarna een van onze specialisten contact met u zal opnemen om een afspraak te maken en al deze mogelijkheden te bespreken.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"