Verlichting bij een verlaagd plafond: dit is er mogelijk!

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Verlichting bij een verlaagd plafond: dit is er mogelijk!

Wanneer u uw huis aan het inrichten bent, zult u erachter komen dat het nog vrij lastig om de juiste sfeer te creëren. Iets wat dan kan helpen is het aanbrengen van de juiste verlichting. Met de juiste plafondverlichting kunt u elke ruimte immers warmer, kouder, lichter of sfeervoller maken.  

In het geval van plafond verlichting bent u afhankelijk van de stroompunten die zich al in uw plafond bevinden, wat de perfecte belichting in de weg kan staan. Verlichting bij een verlaagd plafond biedt extra mogelijkheden. Hoe dat kan en welke mogelijkheden dat zijn, leest u in deze blog. 

Verlaagd plafond verlichting

Een verlaagd plafond wordt onder uw huidige plafond geplaatst, dit biedt veel mogelijkheden. Zo kan de ruimte die tussen uw oude en nieuwe plafond gebruikt worden om een grote, hoge ruimte knusser te maken, de akoestiek te verbeteren of speakers weg te werken. Deze ruimte kan eveneens gebruikt worden om verlichting en bedrading weg te werken, waardoor u niet langer gelimiteerd wordt door de stroompunten in uw plafond. 

 

Met een verlaagd plafond bent u niet langer gelimiteerd door vaste stroompunten. 

Een verlaagd plafond opent dus nieuwe deuren op het gebied van verlichting, maar wat kunt u hier nu mee? Door gebruik te maken van led verlichting kunt u allerlei soorten licht en sfeer creëren. Warm, koud, hard, zacht; met led kunt u werkelijk alle kanten op. 

Verlaagd plafond met led verlichting 

Led verlichting is de afgelopen jaren de nieuwe standaard geworden in de wereld van binnenhuisverlichting. De lange levensduur, lage maandelijkse kosten en grote selectie personalisatiemogelijkheden maken het aantrekkelijk voor elk huishouden. Uiteraard kan led verlichting uitstekend gecombineerd worden met een verlaagd plafond. Over het algemeen kunt u gebruik maken van twee soorten led verlichting: led spotjes en led strips. 

Verlaagd plafond met spotjes 

Spotjes zijn ongetwijfeld een van de meest gebruikte vormen van led verlichting. Op basis van de grote van uw ruimte, de hoogte van uw plafond en de sfeer waarin u naar op zoek bent zijn er enorm veel opties om uit te kiezen. U kunt uw keuze maken aan de intensiteit, kleur en grote van uw spotjes, waardoor u de perfecte verlichting voor elke ruimte creëren. In combinatie met een verlaagd plafond heeft u nog meer vrijheid. U bent niet langer gebonden aan de stroompunten die u heeft, maar kunt de spotjes overal hangen waar u ze wilt hebben.  

Verlaagd plafond met Led strips

Hoewel spots de meest voorkomende vorm van led verlichting zijn, zijn er nog veel meer opties om uit te kiezen. Zo kunt u uw ruimte ook verlichten met led strips. Deze strips kunt u in combinatie met een verlaagd plafond overal aanbrengen waar u maar wilt. Bovendien zijn led strips in veel verschillende kleuren beschikbaar, wat u oneindige creatieve mogelijkheden biedt. Led strips komen wellicht het beste tot hun recht wanneer ze gebruik worden voor indirecte verlichting. 

 

Met led verlichting kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. 

Verlaagd plafond met indirecte verlichting 

Indirecte verlichting is precies wat het zegt: u ziet de bron van de verlichting niet, maar alleen het licht wat het uitstraalt. Zo kunt u een koof aan uw muur plaatsen met een led strip erin. Dit resulteert in een prachtige gloed op uw verlaagde plafond wat voor een bijzonder stijlvol effect zorgt. Deze indirecte verlichting zorgt in combinatie met een verlaagd plafond voor een zachte uitstraling, prachtig in een woonkamer, maar ook mooi in een slaapkamer.  

Licht achter een verlaagd plafond

De ruimte tussen uw oude en nieuwe plafond kan dus gebruikt worden om de bekabeling van uw verlichting weg te werken, waardoor u uw verlichting overal kunt plaatsen zonder rekening te houden met de stroompunten. Een verlaagd plafond biedt nog een unieke optie: verlichting achter uw plafond. Dit klinkt misschien vreemd, maar in combinatie met een lichtdoorlatend plafond schijnt het licht door uw plafond heen. Dit zorgt ervoor dat u uw hele plafond - of bepaalde gebieden - kunt oplichten zonder zichtbare lampen. Zo kunt u bijvoorbeeld daglicht nabootsen, sfeerlicht aanbrengen of aangenaam licht creëren om bij te werken. 

Plameco’s verlaagd plafond verlichting

Wanneer we zeggen dat een verlaagd plafond vele opties op het gebied van verlichting biedt, menen we het dus. U kunt led spotjes of strips aanbrengen waarin u maar wilt zonder beperkt te worden door de bestaande stroompunten. Daarnaast kunt u uzelf en uw gasten elke dag omver blazen met een unieke sfeer in huis. 

Bent u benieuwd wat er in uw huis allemaal mogelijk is met verlichting in combinatie met een verlaagd spanplafond van Plameco? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een van onze dealers. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we graag de opties.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"