Welke soorten plafonds zijn geschikt voor een woonkamer?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Welke soorten plafonds zijn geschikt voor een woonkamer?

De woonkamer is de ruimte waar het meeste geleefd wordt. Een avondje ontspannen televisie kijken, gezellig samen eten, werken of ontvang familie en vrienden voor een feestje. Niet voor niks dat voor veel mensen deze ruimte één van de belangrijkste is én dat er dus ook veel aandacht wordt besteed aan de inrichting.

Het plafond is zeker medebepalend voor de sfeer van de woonkamer, maar wat is nu de beste keuze voor u? Zorg er in ieder geval voor dat de keuze van het materiaal past bij het karakter en de sfeer van uw huis en uiteraard bij uw persoonlijke voorkeuren.

We hebben een aantal soorten plafonds die geschikt zijn voor uw woonkamer voor u op een rij gezet.

1. Plafond van gipsplaten

Het meest bekende (en waarschijnlijk ook nog steeds het meest gebruikte materiaal) zijn gipsplaten. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen, eventueel kunt u dat zelf nog doen, schilder ze in de kleur die u wilt en u bent klaar.

Nu kunt u voor een strak, wit plafond kiezen, maar met gips kunt u eventueel ook met niveauverschillen spelen. Bijvoorbeeld door boven de eetkamertafel een gedeelte te verlagen of langs de randen van de woonkamer. Door LED verlichting te plaatsen, creëert u gelijk een leuk effect met een modern randje.

2. Kunststof doek als plafond

Het nadeel van het vervangen van een plafond is dat dagenlang uw huis op z’n kop staat. Meubels moeten aan de kant, het oude plafond moet eruit en dan kan pas het nieuwe plafond erin. Dat kan ook anders: laat een kunststof doek over uw huidige plafond spannen.

Bij Plameco zijn we specialist in het plaatsen van hoogwaardige kunststof plafonds. Het grote voordeel is dat u niks aan de kant hoeft te schuiven én dat uw huidige plafond gewoon kan blijven zitten. Binnen één dag wordt het plafond letterlijk voor u gespannen. Wilt u uw verlichting op een andere plaats hebben dan dat het nu zit? Dat kan. Met een Plameco plafond kunt u namelijk zelf bepalen waar uw nieuwe lichtpunten moeten komen. Kleur, stijl, afwerking, alles kan volledig op maat worden gemaakt.

Wist u dat Plameco plafonds ook nog een isolerende functie hebben? Dat komt door de laag stilstaande lucht tussen het oude en nieuwe plafond. Bovendien kunnen we ook isolerend materiaal aanbrengen, zoals glaswol of zelfs geluidsabsorberend materiaal, waardoor er een akoestisch plafond ontstaat.

Kunstof plafond van Plameco

3. Warm en retro met kurk

Kurk wordt al langer als vloer gebruikt, maar als plafond zien we het nog niet zo vaak. Jammer eigenlijk, want kurk is een warm, milieuvriendelijk product met een natuurlijke uitstraling.

In een grotere woonkamer kan het soms nogal galmen. Kurk is geluidsabsorberend, waardoor er minder galm ontstaat én er dus ook minder geluidsoverlast ontstaat voor de rest van het huis.

4. PVC in de woonkamer

Als laatste optie noemen we PVC om als plafond te gebruiken voor uw woonkamer. Het is ook kunststof, maar heeft de reputatie om oubollig, ouderwets en goedkoop te zijn. Tegenwoordig zijn er ook modernere oplossingen die goed passen in de woonkamer en die er niet goedkoop uitzien.

PVC kan namelijk in vele verschillende structuren geleverd worden. In de woonkamer wordt vaak kunststof met een houtstructuur gebruikt. Zo heeft u de sfeer en uitstraling van een houten plafond met de voordelen van PVC, zoals het gemak in onderhoud en eenvoudig te plaatsen.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"