Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

plameco spanplafonds, plameco spanndecken

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Ondanks de flinke groei van het bedrijf, is het voor Jo Spanjers altijd een prioriteit gebleven om bij te dragen en terug te geven aan de maatschappij. Deze maatschappelijke betrokkenheid is terug te zien in alle bedrijfsprocessen van Plameco. Zo heeft een aantal van de Plameco-werknemers een verstandelijke beperking. “Er is bewust voor gekozen om hen een plaats in ons bedrijf te geven”, aldus Jo Spanjers. Maar ook komen er geregeld leerlingen van een school in de omgeving, waarop leerlingen zitten die moeite hebben met bijvoorbeeld leren, taal of iets soortgelijks, om een dagje mee te lopen. “Een aantal van hen is, nadat zij klaar waren met school, hier blijven hangen en werkt nog steeds bij ons. En zij worden, net als de rest, betrokken bij alle activiteiten. Bijvoorbeeld bij sportactiviteiten en bedrijfsuitjes.”.

Volgens Jo Spanjers is het bieden van ruimte aan mensen met een verstandelijke beperking niet alleen waardevol voor die groep mensen, maar ook voor de medewerkers zonder verstandelijke beperking. “Daar zijn onder meer jongens bij die in een heel beschermde wereld van profvoetballers hebben geleefd, nog met Ajax-doelman Jasper Cillissen hebben samengespeeld, of die opgegroeid zijn met smartphones. Die komen er op deze manier snel achter dat er ook een andere wereld en een ander niveau is. Die zien nu opeens dat mensen met een verstandelijke beperking ook hun buren of de naaste collega kan zijn. Voor ons bedrijf is die integratie erg belangrijk.” .

Maar de maatschappelijke betrokkenheid is niet beperkt tot alleen het bedrijfsproces. Een ander voorbeeld van maatschappelijke ondernemen door Plameco is de betrokkenheid bij het G-voetbal in Best, waar mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking niet alleen maar toekijken, maar ook zelf kunnen spelen. Zo wil Plameco deze groep mensen een helpende hand toesteken en bij de samenleving betrekken, want meedoen en meetellen zijn volgens Jo Spanjers belangrijke deugden voor iedereen.


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"