Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Woonkamerplafond

Dat voelt pas echt als thuiskomen...

De woonkamer is de belangrijkste plek in je huis. Hier wordt bijgekletst, televisie gekeken, gelezen en ontspannen. Daarom is het voor deze ruimte extra belangrijk dat hij geschikt is voor alles dat je thuis wilt doen.

Spanplafonds van Plameco zijn perfect om een woonoase te creëren die aan alle moderne eisen voldoet. De geïntegreerde verlichting zorgt voor het ideale licht en de slim achter het plafond weggewerkte akoestische verbeteringen voor heerlijke rust. Dankzij de grote keuze aan kleuren en extra’s zijn spanplafonds bovendien een stijlvolle aanvulling op elk interieur.   

Plameco spanplafonds: Woonkamer, hoge plafonds, LED-strip, dimbaarSpanplafond in mat wit in een hoge woonkamer met veel hoeken nissen. Met rondom een lijst van ledverlichting met dim-functie.

Plameco spanplafonds: Woonkamer, spanplafond, LED strip, dimbaar afstembaar wit technologie, daglichtKnusse woonkamer met een mat wit spanplafond. Met een omlijsting van ledverlichting met dimbare tunable-white-technologie en daglichtfunctie.

Eenvoudige renovatie

Passend bij elke woonstijl 

Het plafond is het grootste lege oppervlak in je woonkamer. Daardoor speelt het een belangrijke rol bij je persoonlijke woongevoel.

Een nieuw, modern spanplafond van Plameco wordt dankzij een verfijnd systeem onder je oude plafond gespannen. Zo ontstaat binnen slechts één dag een compleet nieuw woongevoel – en dat zonder rommel, stof en bouwafval. Je bank, kasten en andere grote meubels kunnen tijdens de montage blijven staan. Ieder plafond is uniek en je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren, ontwerpen, moderne en klassieke lijsten, geïntegreerde verlichting en akoestische oplossingen. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Plameco spanplafond: woonkamer, integratie van verlichtings- en akoestische systemen, bordessen, dakramen, houten balken, ventilatiesystemen.Naast de montage van een perfect nieuw plafond kun je ook kiezen voor de integratie van verlichtings- en akoestische systemen en luchtverversing, het creëren van overlopen of bovenlichten, het wegwerken of omlijsten van houten balken en nog veel meer. Natuurlijk alles even snel en professioneel. .

Spanplafonds passen bij elke stijl

 

Scandinavisch

Comfort ontmoet natuur.

Industrieel

Voormalige fabriekshal ontmoet woonkamer.

Modern

Subtiel monochromie ontmoet strakke look.
 

Klassiek

Tijdloze elegantie ontmoet duurzaamheid.

Minimalistisch

Functie ontmoet eenvoud.

Eclectisch

Kleurig contrast ontmoet creativiteit.

Mix & Match

Gecombineerde veelzijdigheid ontmoet originaliteit.

Landelijk

Nostalgie ontmoet degelijkheid.

Kan jij ook niet wáchten om iets aan je interieur te veranderen? In onze blog lees alles over verschillende woonstijlen, zie je welke spanplafonds daarbij passen en scroll je door vele inspirerende foto’s van echte Plameco projecten.

Lees hier verder

Plameco spanplafonds: modern plafond- en verlichtingsdesignBij dit project klopt alles. Het moderne plafond- en lichtdesign vormt een harmonieus geheel met de stijvolle inrichting.

Plameco spanplafonds: snelle installatie, spanplafond, verlichting, akoestiekHet plafond van 50 m2 werd inclusief verlichting en akoestisch materiaal binnen één dag geïnstalleerd.

Plameco spanplafond: inbouwspots woonkamerSpanplafond in mat wit met chroomkleurige inbouwspots.

Geschikt voor kamers met open haard of houtkachel

Voor onbezorgde gezelligheid 

Ontspannen bij het knisperend haardvuur of de gezellig zoemende kachel: dat is dé woondroom van veel mensen. Maar ze laten zich daar vaak van weerhouden omdat ze bang zijn voor de effecten van roet en hitte op het plafond. Nergens voor nodig als je voor een spanplafond van Plameco kiest. Het materiaal is temperatuurbestendig, antistatisch en gemakkelijk schoon te maken. Dat betekent geen scheuren, oneffenheden of bollende plafonds door de warmte, je hoeft nooit meer te schilderen en het plafond is gemakkelijk te reinigen als je het toch even wilt opfrissen. Bovendien is het plafondmateriaal met de beste brandwerende klasse B-s1 gecertificeerd. Voor gegarandeerde veiligheid. Zo kun je zorgeloos genieten van de openhaard of kachel én je mooie plafond.

Eisen voor spanplafonds

Plameco spanplafond: geschikt voor woonkamers met open haard of kachel, geen plafondschade door warmteGeen scheuren, bollingen of oneffenheden door de hitte van de houtkachel.

Plameco spanplafond: geschikt voor woonkamers met open haard of kachel dankzij de gemakkelijke reiniging Nooit meer schilderen, alleen af en toe eventuele vlekken wegwerken met een doekje als je dat nodig vindt.

Plameco spanplafond: geschikt voor woonkamers met open haard of kachel dankzij de beste brandveiligheidsklasseComplete veiligheid door de hoogste brandwerende classificering.

Laat je plafond stralen in nieuw licht.

Perfecte verlichting

Verlichting geheel naar jouw wens

Je woonkamer is perfect ingericht, maar wat ontbreekt er nog? Moderne verlichting kan de feel-good-factor van je woonkamer flink verhogen. Dat lukt als je functionaliteit en gezelligheid succesvol combineert in je verlichting. Zo wordt je woonkamer een plek waar je je heerlijk kunt terugtrekken en tegelijkertijd genoeg licht hebt om bijvoorbeeld te lezen, eten, knutselen en kletsen. 

Plameco biedt een grote keuze aan verlichtingsopties die je in je spanplafond kunt integreren. Overleg met je Plameco adviseur, welke verlichting het beste bij jouw woonkamer past, welke plekken het meest verlicht moeten worden en hoe jouw individuele lichtconcept er uit zou kunnen zien

Plameco zorgt ervoor dat je woonkamer optimaal wordt uitgelicht. 

Meer lezen over verlichting

Plameco spanplafond: Woonkamer met rondom LED strip, dimbaarPerfect licht dat niet verblindt en geen schaduwen veroorzaakt door een omlijsting van ledlampen met dimbare daglichtfunctie.

Plameco spanplafond: Woonkamer met centrale LED strip verborgen achter het spanplafondLed-strips zijn handig achter het spanplafond verborgen. Als het licht uit is, heb je niet in de gaten dat achter het plafond een modern verlichtingssysteem verstopt zit.

Plameco spanplafonds: Woonkamer met plafondspots en LED-strippe, verkrijgbaar met Dim2Warm, Tunable-White of RGBWW-technologie.De combinatie van plafondspots en een led-strip is een populaire keuze voor woonkamerverlichting. Verkrijgbaar met Dim-2-Warm-, Tunable-White- of RGBWW-technologie.

Plameco spanplafond: Woonkamer met pendellampOok klassieke hanglampen kunnen in het plafond geïntegreerd worden.

Een genot voor je oren, rust in je hoofd.

Rustgevende akoestiek

Comfort kun je horen 

Heb je in je woonkamer last van slechte akoestiek en galm? Dan is het moeilijker om je echt thuis te voelen. Bovendien zorgt de galm niet bepaald voor een gezellige sfeer.

Met akoestische plafonds en wanden biedt Plameco de unieke mogelijkheid de akoestiek in je woonkamer aanzienlijk te verbeteren. Door de inbouw van speciaal akoestisch materiaal tussen het oude en het nieuwe plafond wordt de geluidsreflectie in de ruimte tot 50 procent gereduceerd. Dat klinkt goed, toch?

Het mooie is dat er aan je kamer niets verandert, omdat het geluiddempende materiaal onzichtbaar achter je spanplafond aangebracht wordt. Je hoeft dus geen tapijten te leggen, zware gordijnen op te hangen of andere zichtbaar dempingsmateriaal aan te schaffen. 

Meer lezen over akoestiek

Plameco spanplafond: Woonkamer met goede akoestiekNaast de juiste verlichting en een aangename kamertemperatuur, geldt goede akoestiek als een belangrijke eigenschap die ervoor zorgt dat je je thuis voelt in je eigen woonkamer.

Onzichtbare gordijnrails? Dat kan!

Praktische oplossingen voor je woonkamer 

Gordijnen weren de zon, beschermen je van nieuwsgierige blikken en verbeteren de akoestiek in je ruimte. Naast deze functionele eigenschappen hebben gordijnen ook een esthetisch karakter. Met mooie stoffen en trendy kleuren zijn ze waarschijnlijk onmisbaar in jouw interieur. Maar wat je waarschijnlijk niet graag terugziet in je interieur zijn de gordijnrails. Gelukkig kunnen deze slim weggewerkt worden in het plafond, waardoor jouw trendy gordijnen écht de show stelen. 

Er zijn vier mogelijkheden om je gordijnen te bevestigen:

  1. Aan de wand, vlak onder het plafond. De afstand tussen de beugels is bij deze variant beperkt, anders gaat de rails doorhangen. De eventuele sierlijst van het plafond blijft mooi zichtbaar en de ruimte lijkt hierdoor groter.
  2. Aan het plafond. Zorg ervoor dat de plooien de gordijnrails verhullen voor het mooiste resultaat.
  3. Geïntegreerd in het spanplafond. Het is mogelijk je gordijnrails in je spanplafond te integreren. Ook hier is het belangrijk dat de gordijnplooi de rails verhult.
  4. Geïntegreerd in het spanplafond met opening en indirecte verlichting. Nog een stapje verder gaan? Plameco kan op verzoek een opening aanbrengen en daarachter indirecte verlichting verstoppen. Het allerbeste? Die gordijnrails is voor eens en altijd uit het zicht.

Meer weten over gordijnen en actuele trends?

Lees dan onze blog

Plameco spanplafond: dimbare verlichting achter het gordijnpaneelSpanplafond in mat wit met indirecte, dimbare verlichting achter de gordijnlijst.

Plameco spanplafond: dimbare verlichting achter het gordijnpaneelSpanplafond in mat wit met indirecte, dimbare verlichting rondom de woonkamer. De gordijnrail is slim verborgen achter de gordijnlijst.

Voordelen voor je woonkamer 

 

  • In slechts één dag gemonteerd (nauwelijks rommel en stof, grote meubels blijven staan)
  • Blijft jarenlang goed, renovatie is niet nodig (uv-bestendig, kleurecht, gemakkelijk te reinigen)
  • Geschikt voor kamers met openhaard of (hout)kachel (beste brandveiligheidsklasse B1)
  • Verkrijgbaar in meer dan 140 kleurvariaties, mat of hoogglans, eenkleurig of gemarmerd, bedrukt of doorzichtig. Voor jouw perfecte concept
  • Individueel lichtplan (voor optimale verlichting)
  • Integreerbaar akoestisch systeem (voor aanzienlijk betere akoestiek in de kamer)

Plameco spanplafonds: Voordelen van spanplafondsSpanplafond. Verlichting. Akoestiek. Totaaloplossing in één hand.

Advies op maat

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we ter plaatse welk spanplafond het beste bij jouw kamers en wensen past. Zo stellen we voor elke smaak en behoefte een perfect plafondsysteem samen waarvan je vele jaren kunt genieten, zónder extra onderhoud. 

Maak een afspraak

Meer wooninspiratie nodig?

Vraag dan direct jouw gratis brochure aan. Deze zit bomvol informatie en inspirerende foto's.

Gratis brochure aanvragen

Plameco spanplafonds: Advies op maatPlafondadvies door Plameco: persoonlijk, doordacht en veelzijdig.

Dit kan ook nog interessant zijn

Akoestiek: creëer een beter geluid met een Plameco spanplafond

Lees meer

Verlichting: perfect verlichtingsconcept voor elke ruimte

Lees meer

Fotoplafond: mooie foto's of motieven op jouw nieuwe plafond

Lees meer

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure