Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Verlaagd plafond

Een knusse ruimte met een verlaagd spanplafond

Creëer een intieme sfeer in huis met verlaagde plafonds. Een spanplafond van Plameco is hiervoor de ideale oplossing. Hiermee krijgt de ruimte niet alleen een strakke afwerking, maar verhoog je je woonplezier door de vele praktische mogelijkheden en sluit het plafond naadloos aan bij de rest van het interieur.

Wat is een verlaagd plafond?

Plafondverlaging is een renovatietechniek waarbij het nieuwe plafond wordt geplaatst onder het bestaande plafond. De afstand van de vloer tot het plafond wordt hierdoor kleiner. We spreken dan van een verlaagd plafond. Het spanplafond van Plameco kan minimaal 5 centimeter onder het bestaande plafond geplaatst worden, maar lager kan natuurlijk ook. Je kunt zelfs verschillende plafondhoogtes in één ruimte toepassen. Hierdoor ontstaat een prikkelend plafondbeeld of maak je bijvoorbeeld een natuurlijke scheiding van woonkamer en keuken.

 

 

Waarom je plafond verlagen?

Allereerst kan een verlaagd plafond zorgen voor een gezelligere sfeer in huis. Een ruimte met een laag plafond voelt gelijk knusser aan dan een ruimte met een hoog plafond. Verder kun je de ruimte die tussen het oude en het nieuwe plafond ontstaat benutten voor het wegwerken van kabels, isolatiemateriaal aanbrengen of geluidsabsorberend materiaal installeren. Bovendien plaats je de lichtpunten precies waar je ze hebben wil zonder gebruik te hoeven maken van zichtbare kabelgoten. Of misschien ben je wel helemaal klaar met het oude gips- of schrootjesplafond. Na de installatie van het verlaagde spanplafond zie je hier helemaal niets meer van.

 

     

 

Wat zijn de mogelijkheden van een verlaagd plafond?

 

  • Upgrade van het ruimteconcept: door je plafond te verlagen krijgt je woning direct een nieuwe look en een ander ruimtegevoel. Kies bijvoorbeeld voor verlaagde plafondelementen in contrasterende kleuren of juist met een fotoplafond. Laat je creativiteit de vrije loop en speel met plafondhoogtes om natuurlijke barrières te maken tussen delen van de ruimte.
  • Verbeterde plafondverlichting: in de vrije ruimte tussen het oude en het nieuwe plafond kunnen kabels slim weggewerkt worden. Hierdoor ben je dus niet meer afhankelijk van bestaande lichtpunten in huis. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots, led-strips of één van de andere geavanceerde verlichtingsopties van Plameco.
  • Beter geluid in huis: last van een galm in huis? Plaats dan geluidsabsorberend materiaal in de vrije ruimte tussen het oude en het nieuwe plafond. De akoestiek in de ruimte wordt verbeterd: gesprekken zijn beter te verstaan, de geluidsinstallatie klinkt kristalhelder en zelfs het geluid van het uitruimen van de vaatwasser zakt naar de achtergrond.
  • Infraroodverwarming: wil je genieten van comfortabele warmte? Plaats dan infraroodverwarming van Plameco achter het spanplafond. De warmtebron is onzichtbaar, maar je wordt wel heerlijk opgewarmd door het plafond.

 

Advies op maat

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we bij je thuis welk spanplafond het beste bij jouw kamers en wensen past. Zo stellen we voor elke smaak en behoefte een perfect plafondsysteem samen waarvan je vele jaren kunt genieten, zónder extra onderhoud. 

Maak een afspraak

Wil je meer wooninspiratie?

Vraag dan direct jouw gratis brochure aan. Deze zit bomvol informatie en inspirerende foto's.

Gratis brochure aanvragen

Plameco spanplafonds: Advies op maatPlafondadvies door Plameco: persoonlijk, doordacht en veelzijdig.

Dit kan ook nog interessant zijn

Verlichting: creëer een fijne sfeer in huis met de juiste verlichting.

Meer lezen

Akoestiek: kom thuis écht tot rust met een akoestisch spanplafond.

Meer ervaren

Blog: hoog of laag plafond in de keuken? Alle voor- en nadelen op een rij.

Doorlezen

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure