Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Akoestiek

Comfort kun je horen.

Met de akoestische oplossing van Plameco.

Thuis. Dat betekent veiligheid en je op je gemak voelen. Vertrouwdheid en bij elkaar zijn. Rust en ontspanning. Maar hoe klinkt het thuis? Daar letten we meestal niet zo op. Terwijl restaurants, theaters en bioscopen ingericht zijn om bezoekers het beste geluid te bieden, wordt de akoestiek in woonhuizen vaak verwaarloosd. Dat is jammer, want naast de juiste verlichting en een aangename kamertemperatuur, is een goede akoestiek van grote invloed op de comfort van je huis. Juist tussen onze eigen vier muren hebben we regelmatig last van akoestische problemen. Deze worden vaak veroorzaakt door de moderne inrichting en harde oppervlakten.

Plameco biedt met haar akoestische plafonds en wanden een unieke mogelijkheid om ook thuis de akoestiek aanzienlijk te verbeteren.

Voor meer rust. Voor meer ontspanning. Voor meer gezelligheid.

 

Het probleem met akoestiek

Onrust voor je oren. Onrust voor jou.

 

We willen tegenwoordig graag modern wonen. Harde laminaat- en tegelvloeren, gladde wanden, witte gipsplafonds, weinig of hele lichte raambekleding en veel minder meubels dan vroeger zijn de trend. Deze verandering in het interieur heeft ook een nadeel: harde materialen absorberen nauwelijks geluid. Erger: het geluid weerkaatst, springt kriskras door de ruimte en komt hard bij ons binnen. We noemen dat ook wel galm. Het is onaangenaam, vooral als er meerdere personen in de ruimte zijn. Het wordt dan moeilijker om achtergrondgeluiden weg te filteren. Je kunt de gesprekken slechter verstaan en daardoor gaat iedereen harder praten, in een poging elkaar te overstemmen.

Maar ook als je alleen in een ruimte bent, klinken stereo-installaties of de boxen van je televisie maar half zo goed. En het lawaai van buiten lijkt juist duidelijker hoorbaar. Ons gevoel van comfort wordt daardoor beïnvloed. En vaak zijn de gevolgen onbewust merkbaar: onrust! Onrust voor onze oren. Onrust in ons hoofd. Dat moet beter kunnen.

Genot voor je oren, rust in je hoofd.

 

Dé oplossing voor een goede akoestiek

Ontspanning voor je oren. Ontspanning voor jou.

In een binnenruimte wordt geluid vooral weerkaatst via het plafond. En laten plafonds nu net de specialiteit van Plameco zijn. Doordat we speciaal akoestisch materiaal tussen het oude plafond en het nieuwe Plameco plafond aanbrengen, wordt de weerkaatsing van geluid in de ruimte tot 50 procent verminderd. Dat is niet niks, toch?

Het verschil hoor je meteen: het geluidsniveau in de ruimte daalt. Gesprekken worden beter verstaanbaar en de geluidsinstallatie klinkt ineens kristalhelder. Het holle geluid is verdwenen. Zelfs het luidruchtig uitruimen van de vaatwasser is minder storend, je hoort minder lawaai van de straat en ook de voetstappen op de bovenverdieping zijn minder goed hoorbaar.

En het allerbeste? De uitstraling van het interieur blijft onveranderd, omdat het materiaal dat het geluid absorbeert, onzichtbaar achter je Plameco plafond wordt aangebracht. Je hoeft geen extra tapijten, dikke gordijnen of andere dempende elementen aan te schaffen. Naast akoestische plafonds met en zonder geïntegreerde verlichting biedt Plameco ook akoestische wanden die de akoestiek kunnen verbeteren. Voor beide varianten heb je de keuze uit heel veel verschillende uitvoeringen.

 

Voordelen voor je huis:

 

  • De akoestiek in de ruimte wordt verbeterd: de weerkaatsing van het geluid wordt verminderd.
  • Gesprekken zijn beter te volgen, ook als er lawaai is van bijvoorbeeld rondrennende kinderen.
  • De kwaliteit van het geluid wordt verbeterd, waardoor je je rustiger voelt.
  • Geluidsinstallaties zoals radio en televisie klinken beter.
  • Je interieur blijft hetzelfde. Het akoestisch materiaal wordt volgens een gepatenteerde constructie onzichtbaar achter het spanplafond aangebracht.
  • Spanplafond. Verlichting. Akoestiek. Dé totaaloplossing.

Plameco: zo klinkt goede akoestiek.

Akoestisch advies door Plameco

Op maat gemaakt. Doordacht. Veelzijdig.

 

Verhoog je wooncomfort met de passende akoestische oplossing van Plameco. Samen ontwerpen we een akoestisch concept, dat het beste bij jou en je woon- en werkomgeving past. Voor meer rust. Voor meer ontspanning. Voor meer gezelligheid.

 

Zoek een Plameco dealer bij jou in de buurt.

Dit kan ook nog interessant zijn:

Blog: zo zorgen Plameco plafonds voor een aangename akoestiek.

Verder lezen

Effectlicht: de magische werking van fotoplafonds en decoratieve sterrenhemels.

Meer ervaren

Kleurenplafonds: laat je creativiteit de vrije loop met een Plameco kleurenplafond.

Meer lezen

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure