Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Nieuwbouw? Kies voor spanplafonds

Het plafond dat meewerkt

In een nieuwbouwwoning geniet je van de ultieme vrijheid om het interieur precies naar jouw wensen in te richten. Het is een frisse start voor elke huiseigenaar, maar we begrijpen dat het ook een hele klus kan zijn. Gelukkig bieden spanplafonds dé uitkomst om het proces soepel te laten verlopen. Maak jouw interieurconcept compleet met een uniek spanplafond als kers op de taart. Met naadloze afwerkingen, eindeloze ontwerpmogelijkheden en ontzettend veel plafondopties, creëer je het interieur dat precies bij jou past.

Is stucen nodig in een nieuwbouwwoning?

Bij de afwerking van het plafond denken we al snel aan stucwerk. Een populaire keuze vanwege het strakke en naadloze uiterlijk. Maar is het wel handig voor een nieuwbouwwoning? Een spanplafond van Plameco is het alternatief voor stucwerk in jouw nieuwbouwwoning.

 • Bestendig tegen scheuren: een nieuwbouwwoning werkt. De woning moet drogen en settelen. Stucwerk is erg gevoelig voor de werking van de woning en hierdoor ontstaan snel scheuren in het plafond. Deze scheuren gaan ten koste van de strakke afgewerkte muren en plafonds. Met een Plameco spanplafond zijn scheuren verleden tijd. Het flexibele plafondmateriaal werkt namelijk mee met het gebouw en is daardoor ongevoelig voor scheurvorming.
 • Uitgebreide designmogelijkheden: de ontwerpmogelijkheden bij stucwerk zijn beperkt. Denk bijvoorbeeld aan de grofheid van de korrel of de vorm van het stucwerk. Bij Plameco heb je ruime keuze uit plafondmateriaal en -kleuren, fotobedrukking, sierlijsten en verlichtingsmogelijkheden om het plafond te ontwerpen dat perfect bij jouw interieur past.
 • Snelle, flexibele en schone installatie: doordat stucwerk in meerdere lagen aangebracht wordt en deze lagen tussentijds moeten drogen, kan dit proces voor een complete nieuwbouwwoning enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de grootte van het project. Een spanplafond van Plameco is een snelle én zuivere oplossing. Onze ervaren monteurs installeren het plafond vaak al binnen slechts één dag en er komt weinig tot geen stof vrij. Je huis wordt netjes achtergelaten.
 • Gemakkelijk onderhoud: het kan een uitdaging zijn om stucwerk goed te onderhouden. Het reinigen van stucwerk is ingewikkeld vanwege de gevoeligheid voor vlekken en beschadigingen. Een spanplafond van Plameco is vochtbestendig, schimmelwerend en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zijn de plafonds kleurecht, waardoor ze er zelfs jaren na plaatsing nog uitzien als op de eerste dag. En dat zonder het plafond te schilderen.
     

Hoe maak je een lichtplan?

Bij nieuwbouw is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over de verlichting en een lichtplan op te stellen. Maar hoe maak je nu zo’n lichtplan? Waar moeten de spots komen? Hoeveel spots heb je nodig in een ruimte? Waar breng je accentverlichting aan? Deze vragen kunnen overweldigend zijn. Zeker wanneer je niet veel ervaring hebt met verlichting. Spanplafonds bieden veel vrijheid bij het plannen en ontwerpen van je nieuwbouwhuis. Bovendien helpen onze adviseurs je met het opstellen van een goed lichtplan.

 • Planningsvrijheid: je hoeft niet vooraf te beslissen over de plaatsing van lichtpunten. Schakel de Plameco adviseur pas in wanneer je huis klaar en ingericht is. Samen ontwerpen jullie een plafond- en lichtconcept dat perfect aansluit bij jouw wensen. Meubels kunnen tijdens montage blijven staan, dus je bent ervan verzekerd dat die mooie hanglamp recht boven de eettafel hangt. Zonder kabelgoot.
 • Geïntegreerde verlichting: Plameco biedt verschillende verlichtingsopties die je in het spanplafond kunt laten integreren. Denk aan inbouwspots, led-strips, volledig verlichte (foto)plafonds of je eigen hanglampen.
 • Slimme verlichting: maak je nieuwbouwhuis klaar voor de toekomst met slimme verlichting. Je bedient de verlichting eenvoudig via je telefoon of met je smart-home-systeem. Stel scenario’s in om de verlichting automatisch aan te laten passen aan het moment van de dag. Bespaar energie door de verlichting automatisch uit te laten gaan op momenten dat je het niet nodig hebt, zo kun je het nooit meer vergeten. En ben je niet thuis? Dan zet je de verlichting op afstand aan om ongenode gasten af te schrikken.
 • Functionaliteit ontmoet gezelligheid: Plameco vindt dat goed licht dimbaar moet zijn. De dimbare verlichting van Plameco is daarom uitgerust met moderne technologieën als Dim2Warm en Tunable White. Hiermee is de lichtkleur en -intensiteit vrij in te stellen. Helder werklicht bij alledaagse bezigheden en warm sfeerlicht voor gezellige uren op de bank. Voor elk oment het juiste licht.
     

Waarom galmt het in huis?

Nieuwbouw en harde materialen gaan hand in hand. Veel beton, grote ramen, harde vloeren… deze materialen weerkaatsen het geluid en zorgen voor een vervelende galm in huis. Het wordt tijd om de akoestiek te verbeteren. Plameco plaatst akoestisch materiaal tussen het oude plafond en het nieuwe spanplafond. Dit materiaal vermindert de weerkaatsing van het geluid. Het wordt rustiger in huis: je kunt elkaar beter verstaan, de muziekinstallatie klinkt kristalhelder en zelfs het luidruchtig uitruimen van de vaatwasser is niet meer zo storend.

 

Lees meer over akoestiek

 

schematische situatie van akoestiek in een ruimte zonder Plameco spanplafond

schematische situatie van akoestiek in een ruimte met Plameco spanplafond

Gasvrij en comfortabel verwarmen met infrarood

Nieuwbouwwoningen moeten sinds 2018 gasloos opgeleverd worden. Een veel gekozen verwarmingsmethode is vloerverwarming. Een groot nadeel van vloerverwarming is dat het erg lang duurt voordat de ruimte opgewarmd is. Plameco heeft de oplossing die jouw ruimte snel en gasvrij verwarmt: infrarood plafondverwarming. Een verborgen, comfortabele en efficiënte warmtebron.

 • Efficiënte en comfortabele warmte: infraroodverwarming straalt directe warmte uit naar objecten en mensen in de kamer. De lucht wordt dus niet opgewarmd, maar je lichaam, je bank, je tafel… eigenlijk alles wat binnen het stralingsoppervlak zit.
 • Lange levensduur:Plameco maakt gebruik van hoogwaardige infraroodfolie. Deze flexibele folie wordt, in tegenstelling tot infrarood panelen, achter het plafond geïnstalleerd. Doordat er geen bewegende onderdelen zijn, vereist het geen onderhoud en kan de folie haast niet stukgaan.
 • Ruimtebesparing: Infraroodverwarming wordt gemonteerd onder het plafond. Dit zorgt voor een opgeruimd en ruimtelijk effect in de kamers, waardoor je meer vrijheid hebt bij het inrichten van je interieur.
 • Ruimtebesparing: infrarood verwarming wordt achter het plafond geplaatst. Hiermee zie je de verwarmingsbron niet, maar voel je wel heerlijke warmte. Bovendien zitten er geen lelijke radiatoren of panelen in de weg.

 

Lees meer over infraroodverwarming

Schematische situatie van een ruimte met convectieverwarming en radiatoren

schematische situatie van een ruimte met een Plameco spanplafond met infraroodverwarming

Advies op maat

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we bij je thuis welk spanplafond het beste bij jouw kamers en wensen past. Zo stellen we voor elke smaak en behoefte een perfect plafondsysteem samen waarvan je vele jaren kunt genieten, zónder extra onderhoud. 

Maak een afspraak

Wil je meer wooninspiratie?

Vraag dan direct jouw gratis brochure aan. Deze zit bomvol informatie en inspirerende foto's.

Gratis brochure aanvragen

Plameco spanplafonds: Advies op maatPlafondadvies door Plameco: persoonlijk, doordacht en veelzijdig.

Dit kan ook nog interessant zijn

Verlichting: creëer een fijne sfeer in huis met de juiste verlichting.

Meer ervaren

Blog: we helpen je op weg in de keuze voor een plafond in vochtige ruimtes.

Verder lezen

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure