Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Inspiratie: verlaagd plafond kantoor en werkruimte!

Net zoals thuis is de inrichting van een professionele ruimte van groot belang. Of u het werkcomfort wilt verbeteren, indruk wilt maken op uw klanten, of simpelweg een mooiere werkruimte wilt creëren: het juiste interieur is uiterst belangrijk. Een onderdeel wat vaak over het hoofd wordt gezien is het plafond. Maar met het juiste plafond kunt u uw kantoor of werkruimte een heuse upgrade geven.  

 

In deze blog zullen we kijken naar de voordelen die een verlaagd plafond te bieden heeft in een professionele omgeving. Het maakt niet uit of u nu een muziekstudio, een groot kantoor of een creatieve werkplaats heeft: u kunt profijt halen uit een verlaagd plafond. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u dan inspireren door deze voorbeelden.   

 

De voordelen van een verlaagd plafond 

Een verlaagd plafond wordt geïnstalleerd door een spanplafond onder uw huidige plafond te plaatsen. Behalve dat dit er erg stijlvol uit kan zien, heeft zo’n verlaagd plafond ook praktische voordelen. Zo kunt u de ruimte die ontstaat tussen uw huidige plafond en het spanplafond goed benutten. Plaats hier bijvoorbeeld een geluidsinstallatie, ventilatie of een geluidsabsorberende laag voor een betere akoestiek. Bovendien kunt u met behulp van een spanplafond licht plaatsen waarin u maar wilt en bent u niet langer gelimiteerd tot de vaste lichtpunten.   

 

De mogelijkheden in een kantoor of werkruimte

U ziet het: een spanplafond kent vele voordelen, ook voor de professionele ruimte. U vraagt zich misschien af wat u allemaal met deze voordelen kunt. Waarom is een verlaagd plafond ook in uw kantoor of werkruimte de ideale oplossing? Wij zetten een paar inspirerende voorbeelden voor u op een rij: 

 

Natuurlijk licht voor in een kantoor 

Volgens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is goede verlichting uiterst belangrijk in bijna elke werkomgeving. Zeker medewerkers die veel binnen werken - zoals kantoormedewerkers - kunnen profijt hebben van goede belichting. Er gaat natuurlijk niets boven natuurlijk daglicht, maar dat is onbetrouwbaar, kan hinderlijk zijn wanneer u met schermen werkt en is bovendien niet altijd mogelijk. Denk maar aan de donkere wintermaanden, waarin het daglicht al voor vijf uur weg is. 

 

Gelukkig kunt u met behulp van een verlaagd plafond natuurlijk licht nabootsen. Door lampen te installeren achter een lichtdoorlatend spanplafond creëert u zachte, egale verlichting. Dit zorgt voor een prettigere werkomgeving en is ook nog eens bijzonder stijlvol. 

 

Verbeterde akoestiek in uw studio of vergaderruimte 

Niets is zo irritant als vergaderen in een galmende ruimte. Door de continue weerkaatsing van het stemgeluid kan de concentratie snel afnemen en kunnen gesprekken of presentaties lastig te volgen zijn. Ook wanneer u een geluids- of muziekstudio heeft kan een galm funest zijn. In dat geval is een slechte akoestiek niet alleen irritant, het kan uw werk onmogelijk maken.

Ook hier kan een verlaagd plafond de uitkomst bieden. Bij Plameco heeft u de optie om de ruimte tussen uw oude en nieuwe plafond te voorzien van een laag geluidsabsorberend materiaal. Dit heeft een uitermate positief effect op de akoestiek in uw werkruimte en daarmee op uw prestaties en werkplezier. 

 

Verlichting waar u het nodig heeft in uw werkruimte 

Ook wanneer u een (creatieve) werkruimte heeft kan een spanplafond de werkervaring verbeteren. Wanneer u in een lichtplan vastlegt wat voor verlichting u waar wilt, kan een spanplafond op basis van uw exacte wensen worden gesneden en gemonteerd. U bent dus niet langer gebonden aan de vaste lichtpunten in uw werkruimte. 

 

Er zijn tal van voorbeelden te bedenken waarin dit van pas kan komen. Misschien heeft u een atelier en wilt u spotjes plaatsen boven uw werken, of misschien bent u een houtbewerker en wilt u extra licht schijnen op uw werkbank. Wat uw situatie ook is, met een spanplafond heeft u uw plafondverlichting altijd precies waarin u het hebben wilt. 

 

Verborgen apparatuur voor een stijlvolle front office 

Alle bovenstaande voorbeelden zijn vooral aantrekkelijk voor u of uw werknemers, maar misschien heeft u wel regelmatig klanten over de vloer. Of u nu een showroom, een ontvangstruimte of een winkel heeft: u wilt een goede indruk maken op elke klant die binnenloopt. Niets kan dan zo afleidend zijn als lelijke, opzichtige apparatuur die aan het plafond hangt. 

Door apparatuur zoals bedrading, ventilatie en geluidsinstallaties weg te werken achter een spanplafond, creëert u binnen één dag een stijlvolle ruimte waarin u klanten kunt ontvangen.   

 

Spanplafonds van Plameco

De spanplafonds van Plameco zijn een waardevolle toevoeging aan bijna elke werkruimte. Bovendien installeren onze experts uw nieuwe plafond binnen een dag, zodat u snel kunt genieten van de vele voordelen die een verlaagd plafond te bieden heeft. Bent u nieuwsgierig geworden naar spanplafonds en wilt u weten wat de specifieke mogelijkheden zijn in uw kantoor of werkruimte? Maak dan snel een afspraak bij één van onze vele vestigingen, waarin onze experts voor u klaar zitten.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer