Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Plafonds voor een vochtige ruimte: waar moet je op letten?

Een plafond uitzoeken voor een vochtige ruimte is nog best lastig. Het moet er namelijk mooi uitzien en bij het interieur passen, maar het moet ook bestendig zijn tegen vocht, damp en warmte. 

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Waar moet je nou precies op letten wanneer je een plafond in je badkamer of andere vochtige ruimte gaat plaatsen? Dit zijn de twee belangrijkste aspecten.

 

Vocht- en warmtebestendig

In een badkamer, sauna of zwembad komt er veel vocht en warmte vrij. Wil je niet ieder jaar je plafond vervangen, doordat het aangetast is door vocht en warmte? Dan is het belangrijk te kiezen voor een plafond die daar tegen bestand is.

 

Algen-, schimmel- en bacteriewerend

Door vocht en warmte in een ruimte kunnen algen, schimmels en bacteriën vrij spel krijgen. Zeker als je plafond het vocht eenvoudig absorbeert, ontstaan er binnen de kortste keren schimmelplekken. Een algen-, schimmel- en bacteriewerend plafond absorbeert het vocht juist niet. Het valt vanzelf van het plafond af, het droogt vanzelf of je kunt het vocht eenvoudig met een droge doek verwijderen. Hierdoor blijft het plafond vrij van algen, schimmels en bacteriën. 

 

Welke plafond kun je kiezen?

De volgende vraag is: wat voor plafond kun je het beste gebruiken in vochtige ruimtes? Waarschijnlijk ben je al bekend met de groene gipsplaten die je in een bouwmarkt kunt kopen. Deze zijn zeker geschikt, maar we hebben nog drie andere opties op een rij gezet.

 

Plameco plafond

Als je op zoek bent naar een algen-, schimmel- en bacteriewerend plafond dat vochtbestendig is én er stijlvol uitziet, dan is een Plameco plafond de beste optie. Het plafond wordt strak afgewerkt, is makkelijk in onderhoud en wordt geplaatst zonder het huidige plafond te verwijderen. Een Plameco plafond is vaak binnen één werkdag geplaatst en je kunt gelijk weer gebruik maken van de ruimte. Nog een groot voordeel van een Plameco plafond: je kunt de kleuren, verlichting en de afwerking helemaal zelf bepalen.

 

Aluminium plafond

Heet je huis een strakke, moderne en tikkeltje industriële uitstraling? Een aluminium plafond kan dan een mooie aanvulling zijn op het interieur. Het is een gewaagde keuze, maar het materiaal geeft wel degelijk een unieke identiteit aan de vochtige ruimte. Dit plafond is vochtbestendig en algen-, schimmel- en bacteriewerend. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en duurzaam. 

 

Houten plafond

Veel mensen zullen niet geloven dat een houten plafond voldoet aan de criteria voor een plafond in een vochtige ruimte. Toch kan het wel. Kijk maar eens in sauna's of badhuizen, daar zijn vaak muren en plafonds allemaal bekleed met hout. Het is wel belangrijk te kiezen voor een hout uit exotische oorden dat bestand is tegen hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Of je kunt het hout vooraf laten behandelen tegen vocht. Let wel op dat het hout uitzet of krimpt naargelang de temperatuur in een ruimte. Met speciale uitzetvoegen voorkom je dat het plafond kromtrekt. 

 

De makkelijkste optie is het Plameco plafond. Je bent in één dag klaar en kunt hier nog jaren van genieten in de badkamer, sauna, stoomcabine of andere vochtige ruimtes.