Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plameco verhalen

Kijkje achter de schermen

Plameco. Dat is een exclusief spanplafondsysteem met geïntegreerde akoestische en verlichtingsoplossingen. Een uniek product dat staat voor kwaliteit, deskundigheid en creativiteit. 

Plameco. Dat is een familie met 160 franchisepartners in vijf verschillende landen. Samen installeren we meer dan 30.000 spanplafonds per jaar en daarmee inspireren we onze klanten.

Plameco. Dat is een succesverhaal. Dat zijn wij.

De blik naar boven:
Je herkent ze meteen ... de medewerkers van Plameco.

Wie zijn de mensen achter het merk Plameco?

We stellen jullie graag voor aan Hans, hij was jaren werkzaam op het hoofdkantoor van Plameco in Zaltbommel. Hans heeft een professionele achtergrond in de olie-industrie. Jarenlang hield Hans zich bezig met de aanleg en installatie van oliepijpen in Zuid-Afrika. De liefde en de geboorte van zijn zoon trokken hem terug naar Nederland. Daar kwam hij in contact met Jo, de oprichter van Plameco. Het duurde niet lang voordat Hans voor Jo werkte en met hem naar Engeland en Spanje reisde - altijd op zoek naar verdere ontwikkelingsmogelijkheden voor de productie van Plameco spanplafonds. Niet alleen zijn kennis van vreemde talen was goud waard, maar ook zijn werkhouding: "Werk moet leuk zijn, anders heef het geen zin", "Fouten maken is menselijk en hoort erbij", "Naar goede ideeën moet worden geluisterd en ze moeten worden uitgevoerd". Dit zijn ervaringen die Hans graag doorgeeft. Met 65 jaar met pensioen? Nee, daar was geen sprake van voor Hans. Hij bleef. 10 extra jaren lang. Hans was 50 jaar toen hij bij Plameco begon te werken en 75 jaar toen hij met pensioen ging. Een succesvolle periode van 25 jaar waarin hij de ontwikkeling van Plameco van een klein Nederlands familiebedrijf tot de Europese marktleider en franchisegever van dichtbij heeft meegemaakt. Wat Hans het leukst vond tijdens zijn tijd bij Plameco? "De goede werksfeer en de familiare manier van omgaan met elkaar". Dat blijkt ook tijdens ons gesprek, waar oud-collega's altijd even langskomen voor een praatje. Hans is populair. Als een van de eerste BBQ juryleden in Nederland (met een officiële opleiding in de VS en deelname aan BBQ wedstrijden in heel Europa), was Hans de grillmaster op alle Plameco barbecues. Als de mogelijke gezondheidsrisico's van Corona geen spaak in zijn wiel hadden gestoken, zou Hans nu nog steeds bij Plameco werken, zegt hij. Maar gelukkig is zijn afscheid van Plameco niet helemaal definitief. Bij de volgende barbecue, zal Hans weer achter de grill staan.

20 jaar Plameco. Nicole Kindt vertelt ons over de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt: hoe ze ooit begonnen is in de commerciële sector en uiteindelijk haar eigen Plameco vestiging is gestart. Voordat Nicole met Plameco in aanraking kwam, was ze verantwoordelijk voor de orderverwerking bij een opleidingsbedrijf. Nicole vertelt: “Ik ging elke dag naar mijn werk, maar ik was er niet echt enthousiast over.” Toen kreeg ze de kans om een overstap te maken. Haar man, Ralf Kindt, was op zoek naar manieren om zijn stukadoorsbedrijf uit te breiden en al snel bleek dat Plameco genoeg mogelijkheden bood. In 2001 startte Ralf als franchisenemer bij Plameco. Wat Nicole precies deed binnen het bedrijf van haar man? Nicole lacht: “Alles! Van acquisitie tot orderverwerking tot de boekhouding, ik deed werkelijk van alles. Een totaal andere manier van werken.” De eerste dagen waren erg spannend. Als een van de eerste Plameco vakbedrijven in Duitsland hebben Nicole en Ralf hun appartement ingericht als Plameco showroom. Ze zijn begonnen met twee kantoorkamers, maar die boden al snel niet genoeg ruimte om potentiële klanten de mogelijkheden van Plameco te laten zien. Daarom werd het complete appartement geleidelijk omgebouwd tot een volwaardige showroom. Er vonden veel activiteiten met klanten plaats in het appartement van Nicole en haar familie. Nicole heeft dan ook veel grappige en leuke herinneringen overgehouden aan deze tijd. Het tonen van de mogelijkheden van Plameco in echte woonruimtes bleek een groot succes, waardoor dit concept Plameco breed werd uitgerold. Tot op de dag van vandaag biedt dit concept onze potentiële klanten een unieke woonervaring. Uiteindelijk werd het appartement te klein, waardoor Nicole en haar gezin moesten verhuizen. Naast het eerste appartement zijn er nog twee showrooms gebouwd volgens het concept ‘bewoonde ruimtes’. Maar als je denkt dat dit het einde is van het verhaal van Nicole, dan heb je het mis! In 2018 besloot Nicole om zelfstandig aan de slag te gaan als Plameco franchisenemer. “Het directe contact met klanten, een product dat zich continue ontwikkelt en mijn afwisselende taken als ondernemer, geven mij ontzettend veel energie. Na 20 jaar is Plameco een vast onderdeel van mijn leven geworden en ik ben enthousiast over wat er nog komen gaat.”

Nieuwsgierig naar meer verhalen?

Wordt vervolgd ...

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure