Keukeninrichting: waar moet ik rekening mee houden?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Keukeninrichting: waar moet ik rekening mee houden?

Een nieuwe keuken uitkiezen is meer dan alleen kastjes en apparatuur uitzoeken. Er worden uren besteed aan het kiezen van het juiste materiaal, de grootte en plaatsing van de kastjes, het uitzoeken van de inbouwapparatuur en het bespreken van leveringstijden en kosten.

Maar uit ervaring weten we dat het keukenplafond, de verlichting en de nieuwe vloer vaak vergeten of pas later bepaald worden. Om die reden geven we u graag een aantal tips om bij het selecteren van de nieuwe keukeninrichting rekening mee te houden.

Het uitzoeken van de basis: meten is weten

Uiteraard begint het uitzoeken van een nieuwe keuken met een bezoek aan de keukenwinkel, een gesprek met een aannemer of het zoeken op internet.

U weet waarschijnlijk al wat u mooi en belangrijk vindt, eventueel in overleg met uw partner of gezin.

Als de kastjes en de apparatuur zijn uitgezocht, is het zaak om te kijken of en hoe alles gaat passen. Laat u hierbij voorlichten door een echte keukenexpert. Zo weet u zeker dat uw radiator straks bijvoorbeeld niet in de weg zit van de vaatwasmachineklep.

In het ideale geval neemt iemand de moeite om even bij u thuis te komen kijken naar de huidige situatie en beschikbare ruimte. Er moet uitgebreid gemeten en getekend worden om er zeker van te zijn dat de keuken straks goed en praktisch in elkaar steekt.

Inbouwapparatuur voor de keuken

Wij raden u aan om de gekochte (inbouw) apparatuur van uw nieuwe keuken van tevoren van binnen te bekijken. Veel catalogi laten alleen de buitenkant van het apparaat zien en bij showrooms staat slechts een hele beperkte selectie. Sta er echter op dat u ook de binnenkant kunt bekijken. Zo weet u van tevoren bijvoorbeeld de indeling van uw nieuwe koelkast en of die voldoende ruimte biedt.

Laat u eventueel voorlichten over een uitbouw om meer of grotere apparatuur te huisvesten, bijvoorbeeld een nis voor de koelkast. Dit geeft u meer mogelijkheden bij de keukeninrichting. Kiest u voor een vaatwasser? Dan heeft u bij beperkte ruimte geen dubbele spoelbak nodig. U kunt dan beter voor een zo groot mogelijk werkblad kiezen, vooral als u ook nog apparatuur als een broodrooster en een keukenmixer op het blad gaat zetten.

Een koel-/vriescombinatie, oven/magnetron, kookplaat en vaatwasser zijn doorgaans toch wel de minimumvereisten voor inbouwapparatuur. Sommige mensen kiezen ervoor om geen afzuigkap te nemen, maar het is toch aan te raden. Een goede afzuiging in de keuken voert niet alleen luchtjes maar ook vet en vocht af. Een Quooker wordt ook steeds populairder en is een fantastische toevoeging in elke keuken.

Het is handig als u alvast bedenkt wat voor u écht belangrijk is en waar u eventueel concessies kunt doen. Probeer u niet om te laten praten door slimme verkooppraatjes.

Een goede aannemer kiezen voor de verbouwing

Kies een aannemer die u wordt aangeraden door anderen. Kijk op het internet of u reviews kunt vinden van deze persoon en spring in als u het niet vertrouwt. U moet met het eindresultaat leven en het is geen goedkoop klusje, dus u mag best streng zijn.

Koopt u een complete keuken bij een keukenzaak? Zij hebben altijd wel mensen beschikbaar die uw keuken kunnen plaatsen. Deze aannemers zijn doorgaans zeer bekend met de keukens en weten precies hoe ze die in elkaar moeten zetten.

Vergeet echter niet dat zij vaak ook gewoon zelfstandige ondernemers zijn die worden ingehuurd door het keukenbedrijf en doorgaans niet de hoofdprijs betaald krijgen. Overleg dus goed van tevoren, ga er niet vanuit dat zij alles hebben doorgekregen dat u met de keukenverkoper heeft besproken en houd er een oogje op dat het voor hen geen haastklus wordt.

De muren en het keukenplafond

Voordat u de keuken laat plaatsen moet de ruimte helemaal leeg en schoon zijn. Vergeet niet dat er veel mensen zijn die uw oude kastjes of apparatuur nog goed kunnen gebruiken! Er zijn verschillende projecten in iedere gemeente die u graag zullen helpen en u dankbaar zullen zijn.

Als uw keukenruimte dan toch leeg is, is dat een goed moment om eens te kijken naar de kleuren van uw keuken. Heeft u straks een prachtige keuken, maar saaie, standaard witte muren en een oud plafond? Dat klinkt als een gemiste kans, nietwaar?

Vaak vergeten mensen te kijken naar de muren en het keukenplafond als ze een nieuwe keuken uitkiezen. Met een mooi kleurtje op de muren en een strak, modern keukenplafond met ingebouwde verlichting, creëert u een prachtig geheel.

Keukenverlichting

Verlichting in de keuken heeft een andere functie dan woonkamerverlichting. Denk bij het uitkiezen van het geheel alvast goed na over uw keukenverlichting, dan heeft u straks prachtige sfeerverlichting en goede functieverlichting in een.

Heeft u een open keuken? Dan is het wellicht een leuk idee om eens na te denken over een gedeeltelijk verlaagd plafond met inbouwverlichting. U kunt bijvoorbeeld bij een verlaagd Plameco plafond ook nog eens kiezen uit 150 kleuren of een fotoplafond, waarmee u van uw nieuwe keuken een spectaculaire, bijzondere ruimte maakt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw keukenplafond, eventueel verlaagd en met ingebouwde verlichting? Neem dan gerust contact met ons op en wij komen graag vrijblijvend bij u langs!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"