Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Spanplafond het duurzame alternatief

Een duurzaam plafond...

Een spanplafond is ten opzichte van de alternatieven, zoals stucen, verven, schilderen, gipsplaten of een systeemplafond een zeer duurzaam plafond. Doordat vele van deze alternatieven van kleur veranderen, vies worden of beschadigd raken is een spanplafond een duurzame oplossing voor elke kamer in je huis of op kantoor.

Door een bijzonder ontwikkeld klemsysteem en de garantie op kleur-behoud, blijven Plameco spanplafonds voor zeker 30 jaar goed. Dat levert vele voordelen op. In deze pagina wordt beschreven wat de voor- en nadelen zijn van stucen, verven, schilderen, gipsplaten en een systeemplafond. Daarnaast lichten we toe wat een spanplafond is en wat er allemaal mogelijk is. 

Stucen, verven en schilderen

Daar gaan we weer...

Het laten schilderen, verven, witten, sauzen of zelfs het stucen van je huis is een flinke opgave. Daarnaast is het van belang dat een plafond om de aantal jaren een keer geschilderd wordt. Dit doordat een plafond verkleurd of in het ergste geval oneffenheden laat zien. Dit blijft elke keer dan ook een flinke onderneming. Alle meubels moeten verplaats of afgeschermd worden. Bovendien ben je vaak meerdere dagen bezig met het afplakken, schilderen en laten drogen van je plafond. 

Daarnaast is het ook niet altijd mogelijk om je plafond te schilderen. Dan is het noodzakelijk het plafond een voorbehandeling te geven. Het is van belang dat een muur een gladde ondergrond heeft. Voorbeeld van gladde ondergronden zijn stucen, gipsplaten, gespoten latex plafond etc. Dit kan ervoor zorgen dat je wordt opgezadeld met onvoorziene kosten.

Het stucen, verven, witten, sauzen en schilderen van een plafond is een flinke klus. Dit laat je doen of je doet het zelf, maar de puinhoop en het afval blijf je houden. Daarnaast loop je ook nog eens risico dat je meubels vies worden. 

Systeemplafond als oplossing?

Een systeemplafond in mijn woning?

Een systeemplafond is een verlaagd plafond dat bestaat uit een framewerk van aluminium. Dit systeem hangt aan een eenvoudig systeem van plafondhangers. Boven op het plafondsysteem worden plafondpanelen of plafondplaten gelegd. Deze panelen en platen zijn voor een groot deel gemaakt uit kalk of uit steenwol. Als je als doe-het-zelver handig bent dan kun je het eventueel ook zelf doen. Overigens zijn er voldoende bedrijven die een systeemplafond kunnen installeren.

Deze praktische oplossing kan bij vuil of beschadiging makkelijk vervangen worden door nieuwe plafondplaten of plafondpanelen. Het enige echte nadeel van systeemplafond is de uitstraling. Doordat het een wat goedkopere mogelijkheid is en daardoor vaak werd gemonteerd op kantoren, hebben systeemplafonds een bedrijfsachtige uitstraling. Hierdoor worden systeemplafonds minder geïnstalleerd bij particulieren.

Gipsplaten iets voor mij?

Kunnen gipsplaten mij helpen?

Gipsplaten kunnen divers worden ingezet. Aan de ene kant om een scheidingswand te maken, aan de andere kant kunnen deze worden ingezet om een plafond te verlagen of een beschadigd plafond op te knappen. Deze van gips gemaakte platen zijn een snelle en effectieve bouwtechniek. De meest gebruikte gipsplaten zijn gipskartonplaten. Deze gipsplaten zijn aan beide kanten voorzien van een laagje karton. Doordat gipsplaten makkelijk zijn te monteren tegen een oud of beschadigd plafond, krijgt je huis snel een nieuwe uitstraling.

Het inzetten van gipsplaten zorgt ervoor dat je het plafond niet hoeft te stucen. Echter is het wel van belang dat het plafond wordt geëgaliseerd. Dit wordt gedaan met kit of met gipsplaatvuller. Bovendien is het van belang dat gipsplaten geverfd worden.

Een nadeel van de gipsplaten is dat deze een sterk opzuigende kracht hebben. Het is waarschijnlijk dat je meermaals het plafond moet overdoen met verf. Bovendien kan de verf kleur verliezen. Daardoor is het van belang dat het plafond om de aantal jaren opnieuw wordt geschilderd.

Spanplafonds doorstaan elke test – voor jarenlang woongenot

En spanplafonds dan?

Wat zijn spanplafonds dan?

Een spanplafond is een gespannen plafond dat onder het bestaande plafond geplaatst wordt. Voor het spannen van een Plameco plafond, wordt een uniek, gepatenteerd klemsysteem gebruikt dat rondom de muur of aan het bestaande plafond wordt bevestigd. In dit klemsysteem wordt van wand naar wand het plafond gespannen, dat gemaakt is van sterk, elastisch en hoogwaardig kunststof. De plafonds worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Het resultaat is een strak gespannen oppervlak onder het bestaande plafond. Het is een ideale oplossing om vlekken of stucwerk met scheuren weg te werken.

De hoge kwaliteit van een Plameco spanplafond maakt het de ideale oplossing voor iedere ruimte. Dit komt doordat Plameco plafonds naast warmte- en vochtbestendig, ook alg-, bacterie- en schimmelwerend zijn. Door onze hoge kwaliteit spanplafonds is een spanplafond van Plameco een duurzame oplossing voor je woning. Zo kunnen Plameco spanplafonds, zonder kleur verlies, 30 jaar mee gaan. Daarnaast worden spanplafonds meestal binnen 1 werkdag gemonteerd door onze ervaren monteurs.

Met een Plameco spanplafond kun jij je huis veranderen in een droomhuis. Dit komt doordat er veel mogelijkheden zijn. Zo is een spanplafond van Plameco beschikbaar in vele kleuren, met bijzondere verlichting en het is mogelijk om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Een spanplafond is geschikt voor iedere ruimte, zowel binnen als buiten.

Ben je benieuwd geworden? Laat jezelf dan inspireren door één van onze projecten of vraag vrijblijvend de gratis brochure aan. 

 

Gratis brochure aanvragen

Laat je inspireren door onze projecten

Woonkamer inspiratie

Maak van je woonkamer een woonoase.

Bekijk meer

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure