Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

6 ideeën voor je slaapkamerplafond

Normaal gesproken begint en eindigt elke dag in je slaapkamer. Het is een plek om de dag te beginnen, je even terug te trekken, of tot rust te komen aan het einde van een drukke dag. De inrichting van je slaapkamer verdient dan ook veel aandacht, hier moet je helemaal je eigen plekje van kunnen maken. Een sfeervol slaapkamerplafond mag dan ook niet ontbreken. 

 

Plafonds van verschillende kleuren, hoogtes en materialen kunnen zorgen voor uiteenlopende sferen. Bovendien kun je door slim lichtgebruik allerlei unieke looks creeeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder, want in deze blogs geven we je 6 ideeën voor je slaapkamerplafond.


1. Klassieke lichtrand 

 

Ben je op zoek naar een klassieke inrichting voor je slaapkamer? Neem dan een voorbeeld aan bovenstaande afbeelding. Zoals je ziet is er aan de randen van het plafond een lichtbalk aangebracht, waardoor er veel diepte in de ruimte komt. combineer dit met glandenze muren, mooi laminaat en hoogwaardige meubels, en het voelt alsof je elke dag in een luxe hotel ontwaakt. 


2. Creatief met licht en kleur 


In dit voorbeeld kun je zien dat dezelfde techniek ook in een totaal andere situatie tot z’n recht komt. Hier zien we geen luxe ‘volwassen’ slaapkamer, maar een unieke kinderkamer. Door een groen deel van het plafond verder te verlagen lijkt het net alsof er een boom in de kamer staat. Met eenzelfde soort lichtrand als in het eerste voorbeeld komt de ‘boom’ los te staan van de rest van het plafond. Het resultaat is een enorm gave inrichten waar ook papa of mama jaloers op kan worden. 


3. Strak met spotjes 


De eerste twee voorbeelden lieten zien wat voor unieke looks je kunt maken met slim lichtgebruik. Het mooiste plafond is soms echter zo onopvallend mogelijk. Bovenstaande ruimte straalt rust en sereniteit uit, ideaal voor een slaapkamer. Het strakke, witte plafond is voorzien van simpele spotjes, waardoor de rust en kalmte niet verstoord wordt. Hier wil toch iedereen wakker worden? 


4. Glanzend spanplafond 


Licht en kleur is niet het enige waar mee gespeeld kan worden, ook het materiaal van het plafond kan een rol spelen in de inrichting. Zo kun je in het geval van een spanplafond kiezen tussen een mat of glazend plafond. Elk heeft z’n eigen praktiche voor- en nadelen, maar uiteindelijk gaat het ook om persoonlijke smaak. In dit voorbeeld worden verschillende kleuren glanzend spanplafond gecombineerd. Zo zie je maar: de mogelijkheden zijn eindeloos. 


5. Contrasterende kleuren 


Wil je een kamer extra aantrekkelijk maken? Zorg dan voor contrast. Dat kun je doen met meubels, raambekleding of muurverf, maar uiteraard ook met je plafond. Zo is in deze lichte kinderkamer een zwart spanplafond opgehangen. Het tovert een saaie slaapkamer direct om een aantrekkelijke ruimte. Bovendien zorgt het unieke materiaal van het spanplafond ervoor dat de lastige hoeken in deze zolderruimte geen enkel probleem zijn.


6. Hoogteverschil 


Van alle voorbeelden die we voorbij hebben zien komen, is dit ongetwijfeld de meest unieke. Deze slaapkamer is werkelijk one of a kind, en het unieke plafond draagt daar aan bij. Bij de hanglampen is namelijk een bijzondere verlaging aangebracht, wat het speelse uiterlijk van de slaapkamer alleen maar versterkt. Zie jij jezelf al in zo’n unieke ruimte slapen?


Spanplafonds voor je slaapkamer van Plameco

De slaapkamer is jouw eigen plek in het huis. Daarom is het belangrijk dat je het perfecte plafond hebt om onder te slapen. Met de uiteenlopende kleuren, materialen, vormen en lichtplannen zijn er eindeloos veel combinaties te maken. Wil jij weten wat er specifiek in jouw slaapkamer allemaal mogelijk is? Maak dan snel een afspraak bij een Plameco dealer bij jou in de buurt. Daar zijn onze experts beschikbaar om jou te helpen met het perfecte ontwerp voor jouw slaapkamerplafond. 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer