Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

7 tips om uw plafond optisch te verhogen

Als je in een wat ouder huis woont, of een vrij grote woonkamer heeft, dan kan het plafond soms wat laag aanvoelen. Tegenwoordig moeten woonkamerplafonds minimaal 2,60 m hoog zijn.

Plafonds in de slaapkamer en badkamer mogen op minimaal 2,4 meter hoogte liggen, maar wellicht voel jij jein een grote of kleine ruimte wat benauwd. Hoe kun je het plafond optisch verhogen? Wij geven graag wat tips!

Tip 1: Het plafond in een lichtere kleur dan de muren

De beste tip die wij kunnen geven is om voor het plafond te kiezen voor een lichtere kleur dan die van de muren. Zo wordt jouw blik naar boven geleid en lijkt de bruimte hoger. Een wit plafond is mooi, maar ook een hele lichte versie van de kleur van de muren geeft een verhogend effect.

-afbeelding-

Tip 2: Verticale elementen op de muren

Wat ook goed werkt om een ruimte hoger te laten lijken, is om op de onderste helft van de muren te kiezen voor verticale lambrisering of om daar verticale strepen te schilderen in een donkere kleur. De bovenste helft van de muur geeft u dan een lichtere kleur en het plafond de lichtste versie van die kleur, of wit.

Tip 3: Van donker naar licht

In plaats van lambrisering of verticale strepen kun je de onderste helft van de muur ook gewoon in een donkere kleur schilderen. Dus donker onderop, lichter erboven en de lichtste kleur voor het plafond.

Tip 4: Gordijnrails helemaal bovenin

Voelt de kamer te laag aan? Plaats de gordijnrails dan eens helemaal bovenaan de muur, tegen het plafond, in plaats van direct boven het raam. Met mooie, lange, kamerhoge gordijnen lijkt de kamer een stuk hoger dan met gordijnen die net het raam bedekken. Dit werkt ook heel goed in de slaapkamer!

Tip 5: Kasten de hoogte in

Kasten en inbouwkasten kun je ook helemaal tot aan het plafond laten reiken. Met hoge meubels, die van de hele beschikbare wandruimte gebruik maken, lijkt jouw kamer hoger.

Planken kunnen ook flink hoog gehangen worden om dit optische effect te bereiken.

Zorg er wel voor dat je er op een veilige manier gemakkelijk bij kunt. Decoratieve elementen, waar u niet of nauwelijks bij hoeft, zijn hierbij de beste keuze.

Tip 6: Muurdecoraties hoog aan de muren hangen

Schilderijen hoeven niet altijd op ooghoogte te hangen. Door meerdere kunstwerken op verschillende hoogtes aan de muur te hangen krijg je een prachtig effect, haast zoals de Salon in Parijs. Met goedgerichte spots op bijzondere werken lijkt dekamer groter en hoger en krijgt het een chique uitstraling.

-afbeelding-

Tip 7: Goede plafondverlichting

Door te kiezen voor een strak, mooi en modern plafond met goede plafondverlichting kun je een ruimte ook optisch verhogen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een Plameco spanplafond kunnen bieden? Neem dan contact op en wij komen vrijblijvend bij jou langs om de mogelijkheden te bespreken!

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer