Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 6 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 2752 beoordelingen

Afzuigkap inbouwen in plafond: alle voordelen en tips op een rij

Een afzuigkap inbouwen in het keukenplafond heeft vele praktische én esthetische voordelen! Mensen houden vaak niet van een grote, logge afzuigkap in de keuken. Het hangt in de weg, ziet er niet mooi uit, is vettig, stoffig en moeilijk schoon te maken. Laat staan het aantal keer dat we ons hoofd stoten aan de afzuigkap!

Zeer irritant, maar gemakkelijk op te lossen door een afzuigkap in het plafond van uw keuken te laten integreren. Alle genoemde problemen worden opgelost en je geniet wel van de voordelen van een afzuigkap, maar hoeft zich niet meer te ergeren aan de nadelen.

-afbeelding-

De voordelen van een inbouw afzuigkap in uw keukenplafond

Een afzuigkap in laten bouwen in het plafond van uw keuken brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het mooier en praktischer. Je hoeft ook geen afzuigkap uit te kiezen die én voldoende vermogen heeft om de lucht in uw huis te filteren én er ook nog eens mooi genoeg uitziet om steeds tegenaan te kijken. Een afzuigkap is tenslotte een groot apparaat en neemt veel ruimte op in de keuken.

Je hoeft een plafondafzuigkap veel minder vaak schoon te maken. Je moet natuurlijk wel, net zoals bij een standaard afzuigkap, de roosters regelmatig ontvetten, maar dat gaat bij een inbouwafzuigkap net zo gemakkelijk.

Je kunt er zo bij met een stevige keukentrap om de roosters te verwijderen en ze schoon te maken door ze te wassen in de vaatwasser. De buitenkant van de afzuigkap hoef je echter niet te reinigen, wat bij een standaard afzuigkap wel het geval is. Door de hoeveelheid vet en stof kan dit normaal gesproken een vervelende klus zijn die je nu, met een inbouw afzuigkap, bespaard blijft.

Vooral als je kookt op een kookeiland, creëer je met een inbouwafzuigkap in het keukenplafond een heel ruimtelijk effect. Het zicht en je blikveld worden niet langer gehinderd door een grote, logge afzuigkap, je stoot uw hoofd niet meer en de keuken voelt groter en ruimer aan. 

-afbeelding-

Hoe wordt een inbouwafzuigkap geplaatst in het plafond?

Als je een afzuigkap wil laten inbouwen in het plafond, kies dan voor een gedeeltelijk of geheel verlaagd plafond in de betreffende ruimte. Het bestaande plafond moet verlaagd worden om voldoende ruimte te bieden aan het afzuigsysteem en niets anders in de weg te zitten.

Een inbouwafzuigkap in het plafond bestaat uit een groot aanzuigvlak dat groter is dan het kookoppervlak. Zo vangt het omliggende deel van het plafond geen vet. Daarachter zit een filtersysteem en een ventilatiekanaal. Geuren en vet worden uit de lucht gefilterd en reukloos terug naar binnen of naar buiten geblazen.

Veel afzuigkappen bieden recirculatie, waarbij de gefilterde, reukloze lucht terug de woning in gaat. Op die manier is er geen ventilatiekanaal naar buiten meer nodig. Heb je dit echter al of is het geen probleem om aan te leggen, dan kan de gefilterde, reukloze lucht ook naar buiten worden geblazen.

Door het geheel in te laten bouwen in een verlaagd plafond heb je twee aparte, veilige plafondlagen waar niets elkaar in de weg zit. Met een Plameco spanplafond kun je het keukenplafond gedeeltelijk  verlagen, bijvoorbeeld als jeeen grote of open keuken heeft.

Natuurlijk kun je ook het gehele plafond verlagen en meteen voorzien van isolatiemateriaal, ingebouwde verlichting en zelfs ingebouwde speakers voor muziek.

Waar moet je rekening mee houden bij een inbouwafzuigkap?

Let op de grootte van de ruimte. Gaat het slechts om een kleine keuken of heb je een grote open keuken?

Houdt altijd rekening met het vermogen van de afzuigkap. Bij grote ruimtes is meer vermogen nodig dan bij een kleine ruimte. Het geluid dat bij meer vermogen gepaard gaat, is tegenwoordig erg schappelijk. Ook hebben de meeste afzuigkappen verschillende standen of timers waarmee het apparaat automatisch stilvalt.

Inbouwverlichting en andere mogelijkheden bespreken

In de afzuigkap is vaak inbouwverlichting aanwezig, maar als je toch in samenwerking met Plameco het plafond wilt laten verlagen, dan kun je meteen kiezen voor ingebouwde plafondverlichting.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een inbouwafzuigkap in je verlaagde Plameco spanplafond en wat er allemaal mogelijk is? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende afspraak! Wij informeren je graag.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer