Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Airco- of ventilatiesysteem in het plafond: voordelen en tips

Zit je in de winter te bibberen bij de verwarming en moet jein de zomer verkoeling zoeken bij de ventilator? Dan is het inbouwen van een airco in uw woning of kantoor wellicht een goede optie. Wanneer je kiest voor een verlaagd Plameco spanplafond, kun je een airco of ventilatiesysteem laten inbouwen voor een continu prettige temperatuur. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden.

Ingebouwde airco thuis of op de zaak

Niet alleen in je woning maar ook op kantoor, in je winkel of als eigenaar van een café of restaurant, wil je jouw bezoekers een aangename ervaring bieden. Een prettige luchttemperatuur is daarbij erg belangrijk. Door een airco- of ventilatiesysteem in te laten bouwen in het plafond zorg je niet alleen voor een aangename temperatuur, maar kun je ook genieten van andere voordelen.

-afbeelding-

Voordelen van ingebouwde airco of ventilatiesysteem

  • Wanneer je kiest voor een verlaagd Plameco spanplafond, kun je niet alleen airconditioning laten inbouwen, maar ook verlichting, isolatiemateriaal of boxen. Je werkt alle buizen en bedrading meteen netjes weg en het plafond ziet er strak en keurig uit.
  • Jouw ingebouwde airco-systeem geeft nauwelijks geluidsoverlast, in tegenstelling tot sommige losstaande systemen. De airco komt netjes achter een designrooster in het plafond, zodat het geheel er mooi uitziet.
  • Een ingebouwde airco is geschikt voor vrijwel elke ruimte: thuis, op kantoor, in de winkel en zelfs in musea of bioscopen. Je geeft hiermee bezoekers, klanten en medewerkers een aangename ervaring waardoor ze zich prettiger zullen voelen.

Tips voor plafond ventilatie

Tip: plaats het ventilatierooster van de airco in het midden van het plafond, zodat de lucht alle kanten op wordt verspreid. Is de ruimte te groot voor één ventilatiepunt? Dan kun je meerdere ventilatiepunten aansluiten die op verschillende plekken in het plafond hun werk doen.

Tip: wil je airconditioning in meerdere kamers of ruimtes? Dan kun je kiezen voor een centraal systeem dat het gehele pand op temperatuur houdt. Wil je echter in de verschillende ruimtes de temperatuur individueel kunnen instellen? Dan kun je ook losse plafondunits laten plaatsen.

Inbouw airco in het plafond

In een verlaagd plafond wordt bij het inbouwen van een aircosysteem meestal gekozen voor een cassettemodel. De airco en ventilatiebuizen worden netjes in het verlaagde plafond weggewerkt en je hebt er geen omkijken meer naar. Je ziet alleen een mooi designrooster in het plafond en geniet van de aangename lucht.

De perfecte oplossing van het Plameco spanplafond

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het wegwerken van verschillende units in een verlaagd Plameco spanplafond? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Plameco biedt spanplafonds in verschillende materialen en kleuren. Een ervaren deskundige kan kosteloos bij u langskomen om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer