Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Een zwart plafond: de voor- en nadelen

We schreven al eerder over het kiezen van een kleur voor het plafond. Een van de mogelijkheden die wij noemden was een zwart plafond. Wellicht bent u hier nog niet helemaal van overtuigd. Daarom vertellen wij u graag meer over de voor- en nadelen van een zwart plafond.
 

Een zwart plafond in de woonkamer

Door te kiezen voor een zwart woonkamerplafond kan je de kamer intiemer, gezelliger en stijlvoller maken. Wellicht denk je bij ‘gezellig’ niet direct aan zwart, maar met een zwart woonkamerplafond oogt de kamer iets lager en daardoor kleiner. Vooral bij grote kamers is zwart een goede keuze. Indien je een verlaagd plafond in de woonkamer hebt, is zwart niet per sé de beste kleur, omdat het plafond daardoor nog lager lijkt.

De woonkamer is ook een perfecte kamer om mee te experimenteren. Je hebt waarschijnlijk veel tijd en moeite gestoken in de aankleding, het uitkiezen van de juiste meubels en de sfeer die de woonkamer uitstraalt. Kies je voor een zwart plafond, dan is dit een gewaagde keuze die niet veel voorkomt. Het resultaat is stijlvol en chic; het zal je verbazen! Ook het schilderen van een houten plafond in een variatie van zwart zal een prachtig, effen en rustig effect geven.
 

Een zwart plafond in de badkamer

Heb je in de badkamer ook zo’n standaard wit plafonnetje met een eenzame plafonnière? Zonde, aangezien een zwart badkamerplafond een prachtig resultaat oplevert. De badkamer ziet er met een zwart plafond meteen een stuk chiquer en indrukwekkender uit.

Goedgeplaatste spots zorgen voor de juiste verlichting en vooral houten badkamermeubels staan prachtig bij een zwart badkamerplafond. Als je ook nog de rand boven de tegels zwart verft in plaats van wit laat, zul je met veel plezier genieten van je stijlvolle badkamer.

Een zwart slaapkamerplafond

Heb je wel eens overwogen om jeslaapkamerplafond zwart te schilderen? Vooral in combinatie met spots en donkere of houten meubels, kun jr met een zwart plafond een prachtige, rustgevende sfeer creëren.

Zelfs voor een kinderkamer is een zwart plafond een goede keuze, bijvoorbeeld als je kiest voor het nabootsen van een sterrenhemel. Bij Plameco bieden wij de mogelijkheid om dit te realiseren. Met een zwart spanplafond en prachtige lichtjes, kan je kind ’s avonds kijken naar een schitterend mooie sterrenhemel.
 

Zwart in de keuken

Bij bijna elke keuken staat een zwart plafond prachtig. In deze kamer past zwart bij de meeste stijlen en kleuren. Bij witte-, houten-  of donkere kastjes, een zwart plafond maakt je keuken helemaal af. In deze prachtige, stijlvolle kamer wil je vast graag familie en vrienden ontvangen!

Het realiseren van een zwart plafond

Ben je overtuigd? Dan zijn er verschillende manieren om een zwart plafond te realiseren. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het plafond zwart te schilderen, je kunt het plafond ook meteen in zwart laten stucen of je kunt kiezen voor een Plameco plafond.

Bij een Plameco spanplafond, dat al in één dag wordt geplaatst, zijn ook in het zwart verschillende mogelijkheden. Denkt u hierbij niet alleen aan de intensiteit van de kleur, maar ook aan het type plafond. Zo is een Plameco plafond onder andere  verkrijgbaar in hoogglans, mat en in verschillende mate van lichtdoorlatendheid. Daarnaast is hierbij ook de verlichting geheel naar wens aanpasbaar.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op en een van onze deskundige adviseurs komt graag een keer vrijblijvend bij je langs!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer