Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Fotowand woonstatement – mooier dan fotobehang

...en meer dan een verticaal spanplafond...

Bij Plameco zijn we gespecialiseerd in het maken van spanplafonds. Maar dat betekent niet dat we je ontwerp ook niet op een muur kunnen maken. Een fotowand is een indrukwekkende, originele en persoonlijke toevoeging aan je interieur. In deze blog kom je te weten welke mogelijkheden zo'n fotowand biedt.

Plameco Plafonds: keuken met LED-verlichting

 

Een fotowand – wat is dat?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is een fotowand eigenlijk? In principe is het een verticaal gespannen spanplafond met een fotoafdruk. Daarom maken wij onze fotowanden van hetzelfde materiaal als onze spanplafonds, namelijk kunststof van hoge kwaliteit. Zo´n wand is gemakkelijk te onderhouden en blijft lang mooi.

Het kunststoffolie wordt als het ware voor je muur gespannen. Een Plameco fotowand wordt altijd naadloos uit één stuk op maat gemaakt. Voor jou betekent dit: geen groot en tijdrovend voorbereidend werk. Daarnaast is het ook mogelijk om de fotowand van verlichting te voorzien. Door de foto bijvoorbeeld van achteren te belichten, ontstaat een heel bijzonder pronkstuk.

Wil je nu graag weten wat voor soort foto's je op een fotowand kan laten afdrukken? En voor welke kamers zo'n fotowand geschikt is? Nou, de mogelijkheden zijn eindeloos. We bespreken hier een aantal voorbeelden. 

Plameco Plafonds: fotoplafond en fotowand

 

Een fotowand met een persoonlijke foto

Laten we beginnen met de meest individuele en misschien wel leukste variant. Wat is er immers persoonlijker dan je eigen snapshot aan de muur? Misschien een ontroerende gezinsfoto? Of die ene foto van dat onvergetelijke vakantiemoment? Met jouw favoriete foto aan de muur zijn je mooie herinneringen altijd dichtbij.

Plameco plafonds: woonkamer met spanplafond, verlichting en fotowand

Als je voor een persoonlijke foto kiest, moet je er alleen wel zeker van zijn dat de kwaliteit van de foto de vergroting aankan. De resolutie moet zeer hoog zijn, zodat echt alle details overkomen. Maar dat heb je waarschijnlijk al bedacht. Hiervoor is een smartphone-foto meestal niet geschikt.

 

Of breng de natuur in huis

Je kunt op vele manieren de natuur in huis halen, maar een fotowand is daarvoor écht ideaal. Er is een ruime keuze aan adembenemende natuurfoto's. Val je voor een kleurrijk herfstbos? Of kies je een indrukwekkend Alpengebergte? Misschien toch liever een tropisch palmenstrand met een azuurblauwe zee? Het motief van een natuurfoto geeft een kamer een hele eigen bijzondere sfeer. Dus als je een specifieke sfeer wilt: ga ervoor! 

Plameco plafonds: woonkamer met spanplafond, verlichte gordijnrails en fotowand

 

Kunst aan de muur kan ook

Heb je altijd al een Rembrandt aan je muur willen hebben? Of een Vermeer? Met een fotowand haal je gewoon je favoriete kunstwerk op ware grootte in huis. Natuurlijk, er is heel, heel veel kunst gemaakt. 

Dus er is ook veel keuze, maar gelukkig heb je meer dan één vrije muur. 
Met een kunstwerk geef je jouw interieur beslist karakter. Zo kun je een echt hoogtepunt in je hedendaagse interieur creëren met een abstracte Jackson Pollock of de heldere lijnen van een Mondriaan. Een romantisch-klassiek interieur daarentegen kan perfect worden aangevuld met een klassiek landschapsschilderij, een stilleven van bloemen of het 'meisje met de parel'. L´imagination au pouvoir! Je verbeelding kent geen grenzen!

Plameco plafonds: Kunst voor wand en plafond, Johannes Vermeer Het melkmeisje

Plameco plafonds: kunst voor de wand en plafond (Art - Goût - Beauté, Feuillets de l' élégance féminine + Jacques Bailly)

 

Fotowanden – geschikt voor elke ruimte

In het kort gezegd heb je dus volledig de vrije hand bij het bepalen van het motief van je fotowand, mits de beeldresolutie en -kwaliteit voldoende zijn. Een eigen foto, een foto uit ons portfolio, een natuurfoto of kunst van een oude of nieuwe meester: er is van alles mogelijk! Dat geldt ook voor de verschillende ruimtes waarin je een fotowand kunt hangen. 
Enkele voorbeelden:

  • De woonkamer  

De woonkamer is het hart van je woonhuis of appartement. Hier ontvang je gasten en breng je quality time door met jouw gezin. Dat maakt deze ruimte ideaal voor een authentieke fotowand. De woonkamer is daarnaast erg geschikt omdat de muren van deze ruimte meestal de grootste oppervlakten hebben.

Plameco plafonds: woonkamer met spanplafond, verlichting en fotowand

 

  • De badkamer 

Het kunststof waarvan de fotowanden zijn gemaakt, is bestand tegen vocht, bacteriën en schimmel. Dus helemaal niets staat een fotowand in de badkamer in de weg. Je tanden poetsen met uitzicht op zee, baden in het Lago maggiore of douchen in je favoriete museum. Dat is echt rustgevender of juist spannender dan die eeuwige, saaie wandtegels.

Plameco plafonds: badkamer met spanplafond, fotowand en LED-verlichting

 

  • De keuken 

Vanzelfsprekend is ook de ruimte waar gekookt wordt geschikt voor een fotowand. Ook hier zijn de motieven in overvloed. De keuken wordt wel beschouwd als een vochtige ruimte vanwege de grote hoeveelheid waterdamp. Maar ook dat is geen probleem voor een fotowand! Die kun je ook gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Reinigingsmiddelen zijn niet nodig. Maar mocht de bolognesesaus een beetje te veel gespat hebben of was het deksel van de blender niet helemaal goed gesloten, dan kun je ook een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Daarnaast verkopen we bij Plameco een speciale reinigingsset voor onze plafonds.

Plameco plafonds: keuken met spanplafond, geïntegreerde verlichting en akoestische fotowand

 

  • Het kantoor

Tot nu toe ging het alleen om woonruimtes. Maar ook voor je kantoor, al dan niet in je eigen huis, zijn er geweldige en prachtige designs. Waarom die saaie voorspelbare muren? Toon je originaliteit en creativiteit. Een Bacardi strand! Abstracte kunst! Een prachtige productfoto! Of een aansprekende foto van jouw enthousiaste team!

Plameco plafonds: kantoor met spanplafond, Human Centric Lighting en akoestische fotowand

Fotowanden in jouw thuiskantoor geven misschien nog meer vrijheid. Tenslotte breng je daar nu wel genoeg tijd door... Toscaanse wijngaarden, geurige lavendelvelden, een zonovergoten open plek in een bos, een uitgestrekt savannelandschap met zebra's, giraffen en gnoes. Het maakt niet uit, zolang het je motivatie en concentratie maar bevordert. Stel je maar eens voor hoe zo'n geweldige nieuwe achtergrond eruit zal zien in de volgende Zoom-vergadering! 

Plameco plafonds: thuiskantoor met kleurspanplafond, verlichting en fotowand ter akoestiekverbetering

 

Het beste neveneffect?

De akoestiek in de ruimte wordt aanzienlijk verbeterd. Het verschil hoor je meteen: het geluidsniveau in de ruimte daalt, gesprekken worden beter verstaanbaar en je geluidsinstallatie klinkt ineens kristalhelder. Het holle geluid is verdwenen. Zelfs het luidruchtig uitruimen van de vaatwasser is minder storend en je voetstappen galmen niet meer door de ruimte. Zo voel je je prettig binnen je eigen vier muren.

 

Een fotowand van Plameco 

Het is nu wel duidelijk: je bent volledig vrij in de keuze van de motieven voor een fotowand. Jij beslist welke foto op welke muur komt te hangen en laat de uitvoering aan ons over. Op die manier wordt je fotowand een heel persoonlijk statement. En wij maken het volledig af binnen een dag, zonder het typische sloopafval.

Plameco plafonds: spanplafond met fotomotief en fotowand voor zakelijk gebruik

 

Ben je inmiddels benieuwd naar de mogelijkheden voor een fotowand bij jou thuis? Maak dan een afspraak met een dealer bij jouw in de buurt. Of kom langs in één van onze showrooms als de omstandigheden het toelaten. Onze experts geven je graag advies en maken speciaal voor jou een offerte op maat.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer