Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Hoe isoleer je een houten plafond?

Je hebt een prachtig houten plafond maar door overlast van de bovenburen kun je er niet van genieten. Behalve geluidsoverlast kan het ook zijn dat je veel warmte verliest via het plafond. Warme lucht stijgt op waardoor het uit je woning verdwijnt.

In beide gevallen is het verstandig om de mogelijkheden voor plafondisolatie te bekijken. In deze blog vertellen we hoe een houten plafond het beste geïsoleerd kan worden.

Plafondisolatie bij geluidsoverlast

In geval van geluidsoverlast is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee verschillende soorten geluid: contactgeluid en luchtgeluid.

CONTACTGELUID

Contactgeluid is het geluid dat je hoort wanneer iemand direct contact maakt met de vloer. Denk bijvoorbeeld aan rennende kinderen, de hoge hakken van uw bovenbuurvrouw of de wasmachine in de badkamer.

LUCHTGELUID

Luchtgeluid is geluid dat zijn weg vindt via de lucht naar de muren of het plafond. Dit is bijvoorbeeld het geval bij harde muziek, de televisie of pratende mensen.

Mogelijkheden isolatie

Indien de bovenliggende vloer van beton is, heeft isolatie van het houten plafond niet zo veel zin. Een betonnen vloer vangt namelijk al redelijk wat geluid op. Een vriendelijk gesprek met de bovenburen is in dat geval effectiever. Is er echter sprake van een houten vloer op balklagen? Dan zijn er meer mogelijkheden.

-afbeelding-

EEN VERLAAGD PLAFOND

In dat geval kun je een verlaagd plafond aanbrengen. Dit verlaagde plafond met trildempers zal een akoestische scheiding vormen waarbij de trildempers en het isolatiemateriaal het geluid opvangen.

Deze speciale constructie dient ook randisolatie te bevatten zodat het geluid niet alsnog via de muren uw kamer inkomt. Zo helpt het verlaagde plafond zowel tegen contact- als luchtgeluid.

CELLULOSEVLOKKEN SPUITEN

In het geval van woningscheidende vloeren met een spouw is er nog een mogelijkheid. In dat geval kunnen er in de vloer cellulosevlokken worden gespoten. Hoe minder lucht er in de holle ruimtes zit, hoe minder geluid er overgedragen wordt naar het plafond.

HOUTEN PLAFOND BEHOUDEN

Wil je liever jouw houten plafond behouden in plaats van een verlaagd plafond installeren? Of is er geen ruimte in de tussengelegen vloer voor isolerende vlokken? Dan zul je bij de bovengelegen verdieping moeten kijken en in gesprek gaan met jouw bovenburen.

Indien op de bovengelegen verdieping sprake is van een houten vloer op balklagen, kun je ook onder deze vloer cellulosevlokken laten spuiten. Het is hierbij niet nodig om de hele vloer open te breken.

Plafondisolatie bij warmteverlies

Als de ruimte boven het houten plafond niet of slecht geïsoleerd is, bijvoorbeeld in het geval van een zolder of plat dak, kunt u overwegen om het plafond te isoleren tegen warmteverlies. Dit is ook positief voor het energielabel van jouw woning.

Bij deze ‘thermische isolatie’, kun je in principe dezelfde methode aanhouden als bij geluidsisolatie. Een geïsoleerd plafond zal overigens zowel helpen tegen warmteverlies als tegen geluidsoverlast. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

-afbeelding

Een Plameco spanplafond als oplossing

Wil je het houten plafond isoleren door middel van een verlaagd plafond, dan is een Plameco spanplafond zeer geschikt. Deze mooie, strakke afwerking is in 150 verschillende kleuren beschikbaar. Daarnaast kan er op uw verzoek isolatiemateriaal in aangebracht worden.


Wil jegraag een beter geïsoleerd plafond dat past bij de stijl van jouw woning? Onze adviseurs komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem gerust contact met ons op en wij komen graag vrijblijvend bij jou langs!

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer