Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Hoe verlaag je je woonkamerplafond?

Zou jij ook graag een gezellige woonkamer willen? Of verlang je naar meer vrijheid bij het inrichten en verlichten je woonkamer? Dan zou je eens moeten nadenken over een plafondverlaging. Door je woonkamerplafond te verlagen kun je de belangrijkste ruimte in je huis perfect aankleden en verlichten. Je gasten zullen versteld staan, en jij geniet elke dag van een gezellige woonkamer.

 

In deze blog kijken we naar de voordelen van een verlaagd woonkamerplafond. Wil jij zo snel mogelijk van die voordelen genieten? Blijf dan lekker hangen. We leggen je in deze blog namelijk ook uit hoe jij jouw woonkamerplafond in 3 stappen kunt verlagen. 


De voordelen van een laag woonkamerplafond 

Misschien dat je je afvraagt waar zo’n plafondverlaging nou precies goed voor is. Daar is eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven, want een verlaagd plafond kan voor van alles goed zijn. Zeker in een woonkamer kan een laag plafond veel voordelen bieden. 

 

Ten eerste brengt een laag plafond extra intimiteit in je woonkamer. Als jouw woonkamer nu nog leeg, saai of kil aanvoelt, kan een verlaagd plafond de oplossing bieden. Door het plafond naar beneden te halen zorg je voor extra knusheid, gezelligheid en intimiteit. Fijn als je gasten ontvangt, maar misschien nog wel fijner als je ‘s avonds lekker met een glas wijn op de bank zit.

 

 

De extra intimiteit van een laag plafond is natuurlijk vooral een gevoelsmatig voordeel. Er zijn ook nog praktische voordelen aan een verlaagd woonkamerplafond verbonden. De ruimte die achter een verlaagd plafond ontstaat kan bijvoorbeeld gebruikt worden om kabels uit het zicht te nemen. Zo zorg je voor een strak plafond waarin licht en veel soorten apparatuur vrij geplaatst kunnen worden.  


Je woonkamerplafond verlagen in 3 stappen 

Vrijheid, intimiteit, gezelligheid: dat wil jij natuurlijk ook wel in huis halen. Maar hoe doe je dat? Lastig is het niet. Je kunt je woonkamerplafond al verlagen in drie eenvoudige stappen: meten, plannen, en laten plaatsen. 


1. Meten 

Meten is weten, luidt het oude gezegde. Dat geldt ook bij het verlagen van je plafond. Er zijn drie belangrijke zaken om te meten voordat je je plafond kunt verlagen. Ten eerste moet je de oppervlakte meten. Hoe weet je anders hoeveel materiaal je nodig hebt? Daarnaast is het ook handig om de omtrek van je plafond te meten, zeker wanneer je bijvoorbeeld een sierlijst wilt aanbrengen. Tenslotte wil je meten hoe hoog je nieuwe plafond uiteindelijk moet komen te hangen. Dan weet je direct hoe ver je plafond verlaagd moet worden. 

Natuurlijk kun je hier eerst zelf een meting van doen, dan krijg je een beetje een idee van wat je nodig hebt. Maar als je je plafond echt wilt verlagen, moet je je plafond laten opmeten door een professional.  


2. Plannen 

De afmetingen zijn natuurlijk niet het enige wat belangrijk is aan een plafond. Je zal meer knopen moeten doorhakken: waar komt de verlichting te hangen? Wil je hoogteverschil in je plafond? Welke kleur moet het nieuwe plafond worden? En misschien wel het belangrijkste: welk materiaal wil je gebruiken?

 

Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om je woonkamerplafond te verlagen. Het meest geschikte materiaal is het spanplafond. Waarom? Omdat dit precies op maat gemaakt kan worden en allerlei extra opties biedt. Zo kun je verlichting achter je plafond plaatsen voor een verbazingwekkend mooi effect, of kun je een akoestische laag aanbrengen tussen je oude en nieuwe plafond om de galm in je woonkamer te verminderen. 

 

 

Welke opties jij kan kiezen bij het bestellen van een spanplafond, hangt volledig af van je situatie. Raadpleeg daarom altijd een expert. De experts van Plameco kunnen bij jou thuis langskomen, samen met jou een plan maken, en je meer vertellen over de mogelijkheden van een spanplafond in jouw huis. 


3. Laten plaatsen

Als je je plan eenmaal hebt uitgetekend, kun je je verlaagde spanplafond laten plaatsen door specialisten. Zij hebben jouw plafond snel en correct geplaatst. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de monteurs een kop koffie aanbieden en wachten tot je van een nieuw, laag woonkamerplafond kunt genieten. 


Woonkamerplafond verlagen met Plameco

Als je je woonkamerplafond verlaagt met een spanplafond van Plameco, geniet je van allerlei voordelen. Zo zijn er veel mogelijkheden wat betreft het plaatsen van verlichting en apparatuur, wordt je geadviseerd door specialisten, en kunnen de monteurs van Plameco jouw woonkamerplafond al binnen één dag verlagen. Ideaal dus. 

 

Wil jij weten wat de mogelijkheden en voordelen van een verlaagd spanplafond in jouw woonkamer zijn? Kom dan langs bij een Plameco dealer bij jou in de buurt, of maak een afspraak voor gratis telefonisch of online advies. Wij helpen je namelijk graag verder met het verlagen van jouw woonkamerplafond. 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer