Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

9 interieurtips voor een hoog plafond

Een woning met een hoog plafond geef je als bewoner de mogelijkheid om creatief te zijn. Er is namelijk veel ruimte waar je jouw creativiteit op kunt uitleven. Een kamer met een hoog plafond heeft van zichzelf al een luxe uitstraling, aan u de taak om er nog een extra draai aan te geven. In deze blog inspireren wij je met negen interieurtips voor je eigen kamer met hoog plafond.

Een hoge kamer inrichten? 9 ideeën ter inspiratie

Laat je hieronder inspireren door deze negen ideeën voor je eigen woning met hoog plafond.

1. KUNST AAN OF OP DE MUUR

Een hoog plafond betekent dat je ook hoge muren hebt. Deze muren lenen zich uitstekend voor het ophangen van kunst. Eén groot schilderij of meerdere kleinere schilderijen zullen de kamer al een stuk meer sfeer geven. Meerdere schilderijen boven en onder elkaar kunnen ervoor zorgen dat de kamer minder groot lijkt en dus gezellig en knus oogt.

2. GROOTS LICHT

Vul de ruimte niet alleen met kunst en andere meubels, maar ook met licht. De verlichting speelt een grote rol in de sfeer van de kamer. Waar je met een verlicht plafond de kamer stijlvol maakt, kun je met een grote, aanwezige lamp de kamer knus en warm maken. Door de hanglamp hoog aan het plafond te hangen, blijft de kamer erg ruim ogen. Wil je de kamer juist kleiner laten ogen? Dan kun je de lamp beter langer hangen.

-afbeelding-

Laat je kamer warm en knus ogen door sfeervolle hanglampen

3. LANGE GORDIJNEN HOOG PLAFOND

Geef de hoge kamer een huiselijk gevoel door te kiezen voor gordijnen die tot de vloer komen. De gordijnen zullen je niet alleen voorzien van privacy. Door de lengte van de gordijnen wordt de kamer huiselijk, sfeervol, chique en warm. De lange gordijnen zullen zelfs letterlijk zorgen voor warmte. Ze houden namelijk de warmte in de kamer beter vast dan kortere gordijnen.

4. HOUTEN BALKEN TEGEN PLAFOND

Hout zorgt voor karakter in een huis. Ongeacht welk karakter je in de kamer nastreeft, hout kan ervoor zorgen. Houten balken tegen het plafond geven hier bevestiging op. Laat de balken onbeschilderd als je een industriële of landelijke uitstraling wilt en schilder de balken wit of zwart voor een meer moderne uitstraling. De houten plafondbalken passen dus zowel bij een oud huis als bij een moderne woning.

-afbeelding-

Houten balken aan het plafond geven de woning karakter

5. SPELEN MET KLEUR

Vindt je het plafond eigenlijk te hoog? Zorg dan dat je het plafond mat bewerkt of met een donkere kleur bewerkt. De donkere kleur zorgt ervoor dat het plafond lager lijkt. Het plafond hoeft niet per sé zwart of bruin te zijn. Zorg er alleen voor dat het plafond een paar tinten donkerder is dan de muren in de kamer. Als je de hoogte wilt benadrukken is een lichte plafondkleur of een plafond met hoogglans aan te raden.

6. UITGESNEDEN PLAFOND

Een uitgesneden plafond is een voorbeeld van een bijzonder woonkamerdesign. Door het middenstuk van het plafond uit te snijden creëert u meerdere plafondlagen. De lagen kunt u accentueren door de juiste plafondverlichting.

6. UITGESNEDEN PLAFOND

Een uitgesneden plafond is een voorbeeld van een bijzonder woonkamerdesign. Door het middenstuk van het plafond uit te snijden creëer je meerdere plafondlagen. De lagen kun je accentueren door de juiste plafondverlichting.

-afbeelding-

Een uitgesneden plafond leent zich goed voor een 360 graden plafondverlichting

7. GROTE VOORWERPEN

Met een hoog plafond en grote muren heb je nou eenmaal meer keuze. Een mooi voorbeeld is het gebruikmaken van grote voorwerpen. In een lage kamer komen grote voorwerpen al snel lomp over. In een hoge kamer heb je wel de vrijheid om met grote voorwerpen te experimenteren. Denk hierbij aan grote kasten, stoelen, potten, lampen of andere creatieve ideeën.

8. EEN LICHTSTRAAT

Met een lichtstraat wordt alle aandacht naar het plafond getrokken. Of het nou een echte lichtstraat of een lichtstraat met kunstlicht is, het geeft uw kamer gegarandeerd een luxe uitstraling! De lichtstraat is een mooie toevoeging in bijvoorbeeld eem huiskamer of gang.

-afbeelding-

Een lichtstraat aan uw hoge plafond? Dat valt gegarandeerd op!

9. EEN EXTRA RUIMTE CREËREN

Wat te doen met de inrichting van een hoge kamer? Een goede optie is om een extra ruimte te creëren. Je hoeft dan geen tussenvloer te leggen, maar je creëert wel meer ruimte met een vide. Ee vide is een kleine ruimte waar je bijvoorbeeld je favoriete boeken kunt lezen of een intiem gesprek kunt voeren.

Genoeg inspiratie? Laat je adviseren!

Hopelijk heb je al enige ideeën opgedaan voor het interieur van jouw kamer met hoog plafond. Wil je meer weten over bepaalde ideeën of heb je een andere vraag? Dan kunt je altijd contact met ons opnemen. Liever zelf verder zoeken naar de juiste verlichting voor jouw kamer? Dan kun je onze gratis brochure aanvragen.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer