Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Kantoorplafond plaatsen: hoe ga je te werk?

De inrichting van jouw kantoor heeft een grote invloed op de manier waarop er gewerkt wordt. Een slimme, prettige inrichting kan het werk relaxter, leuker, en soms zelfs productiever maken. Een goede inrichting van het kantoor gaat verder dan een plantje hier en een ergonomische stoel daar. Ook het kantoorplafond speelt een rol.

 

Het juiste plafond kan de werkomgeving lichter en prettiger maken. Je zou zelfs de akoestiek kunnen verbeteren met een goed kantoorplafond. Maar welk soort plafond heb je daarvoor nodig? En hoe plaats je deze zonder dat je werknemers er last van hebben? Dat vertellen we je in deze blog.    


Wat voor kantoorplafond wil je? 

Elk kantoor is uniek. Een advocatenkantoor aan de Zuidas waar iedereen een vaste werkplek heeft en waarin veel vergaderd wordt, heeft andere behoeften dan een IT-kantoor in het centrum van Arnhem waar vaak klanten over de vloer komen. Inventariseer dus eerst goed wat jouw kantoor nodig heeft. Veel licht? Een goede akoestiek? Een modern uiterlijk? Goede climate control?

 

Als je weet wat jouw kantoor nodig heeft, kun je op zoek naar een plafond dat bij jouw behoeften past. Er zijn veel opties, dus je zult je moeten oriënteren (aangezien je deze blog aan het lezen bent, ben je daar al mee begonnen. Lekker bezig!) Of je nu een systeemplafond, gipsplaten, stucwerk of een spanplafond neemt, ze bieden elk hun eigen voordelen (en nadelen). 

 

 

Een systeemplafond is vooral praktisch, gipsplaten zijn lekker goedkoop, en stucwerk ziet er strak uit. Een spanplafond biedt veel praktische voordelen. Zo kan het gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren en kan plafondverlichting vrij geplaatst worden. Ideaal voor een kantoor waar veel overlegd en vergaderd wordt. 


Teken je plafond uit 

Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen welke variant het beste bij jouw kantoor past. Zodra je weet wat voor plafond je wilt, kun je beginnen met het uittekenen van je plafond. Vaak kan dit op basis van de plattegrond. Vergeet niet rekening te houden met verlichting, airconditioning en andere zaken die in en aan het plafond gemonteerd moeten worden. Een nieuw plafond kan ook een mooi moment zijn om je lichtplan om te gooien. 


Hulp van experts

Zelf een begin maken aan een tekening van het plafond is enorm handig, maar uiteindelijk maak je het beste plan met hulp van experts. Jij bent een expert in jouw werkveld, toch? Laat het ontwerpen van je kantoorplafond dan over aan mensen die op dat gebied de expert zijn. Wanneer je voor een spanplafond kiest, kun je rekenen op de experts van Plameco. Zij komen lang op je kantoor, of bieden je telefonisch advies waarmee jij snel verder kunt. 


Het plafond plaatsen 

Je plafond is uitgetekend en je weet precies hoe je het hebben wilt. Een akoestisch plafond in de vergaderruimte, mooie spotjes boven elk bureau, en een goed aircosysteem om de zomer mee door te komen. Een plafond waarmee je je werknemers een groot plezier doet, en je klanten en partners doet verwonderen. Nu moet het alleen nog geplaatst worden. 

 

 

Natuurlijk wil je het plafond zo snel mogelijk plaatsen. Je wilt je medewerkers niet in de weg zitten, laat staan dat het kantoor een dag stil moet liggen voor de installatie. Daarom kun je ook het plaatsen van je nieuwe kantoorplafond het beste overlaten aan specialisten. Zolang jij precies weet wat je wilt hebben en een goed uitgetekend plan aanlevert, weet je zeker dat het plafond goed en snel geplaatst kan worden. 


Spanplafonds van Plameco 

Voor een extra snelle plaatsing van je kantoorplafond, kies je voor een spanplafond van Plameco. Onze plafonds zorgen voor een prettige werkomgeving dankzij de mogelijkheid voor een eigen lichtplan en akoestische plafonds. Altijd op maat gemaakt voor jouw kantoor en binnen een dag geplaatst door onze ervaren monteurs. Zo kan jij snel weer verder met waar jij het beste in bent. 

 

Of je nu een marketingbureau, advocatenkantoor of een klantenservicecentrum onder je hoede hebt: na de plaatsing van een Plameco spanplafond komt iedereen maandag weer graag op kantoor. Neem dus snel contact met ons op en kijk wat er mogelijk is op jouw kantoor.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer