Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Keukenplafond renoveren, waar moet je op letten?

Ga jij je keukenplafond renoveren? Je bent vast niet de enige. De keuken krijgt een steeds belangrijkere plek in ons dagelijks leven. Niet omdat we meer zijn gaan eten, maar omdat de keuken steeds vaker wordt gebruikt als leefruimte. Je woonkamer en keuken combineren tot één ruimte is de standaard geworden. Je keuken moet er dus goed uitzien en daarmee is ook het keukenplafond belangrijker geworden.

 

Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat een keukenplafond andere dingen nodig heeft dan een normaal plafond? Wanneer je je keukenplafond gaat renoveren, zijn er dan ook bepaalde zaken om rekening mee te houden, zoals extra onderhoud, extra aandacht voor veiligheid, en andere apparatuur op en aan het plafond. Wij nemen de belangrijkste dingen om op te letten met je door.


Denk aan het onderhoud 

Je keukenplafond krijgt veel te verduren. Hitte, vocht, vet en viezigheid zijn niet te voorkomen in een keuken waarin gekookt wordt. En ja, dit heeft ook wel eens invloed op je plafond. Bijvoorbeeld wanneer je biefstuk zo erg spettert dat het vet tot het plafond komt, of wanneer een druppel pastasaus zijn weg naar je plafond weet te vinden. En dan hebben we het nog niet eens over de stoom van het afgieten en de waterkoker die na verloop van tijd voor vervelende vochtplekken kunnen zorgen.

 

 

Wanneer je je keukenplafond gaat renoveren, is het dus belangrijk dat je voor een materiaal kiest dat makkelijk schoon te maken, en bestand tegen vocht is. Hout valt dan dus direct af, en ook de standaard gipsplaten zijn niet ideaal. Pleisterwerk zou kunnen werken. Als je dan een hardnekkige vlek hebt, kun je er vaak met een likje verf overheen. Je zou echter ook voor een spanplafond kunnen kiezen, dan zijn de meeste vlekken met een vochtige doek en wat reinigingsmiddel simpel te verwijderen.    

 

Maak het veilig

Als we het over de keuken hebben, dan moeten we het over veiligheid hebben. Je wilt er natuurlijk eigenlijk niet aan denken, maar de keuken is een van de meest voorkomende plekken waar een woningbrand begint. Ook tijdens het renoveren van je keukenplafond zou veiligheid voorop moeten staan. Ga daarom altijd op zoek naar brandvertragende materialen. De spanplafonds van Plameco voldoen aan de Europese brandveiligheidsclassificatie, maar er zijn ook gipsplaten en systeemplafonds verkrijgbaar die aan deze eis voldoen.

 

Plafondverlichting

Dan is er nog de verlichting. Die is in elke ruimte belangrijk, dus ook in de keuken. Zo is het bijvoorbeeld fijn om een goed verlicht werkoppervlak te hebben. Dan zie je tenminste waar je snijdt. Aan de andere kant wil je boven de eettafel misschien wel dimbaar licht, voor die gezellige, lange avonden met vrienden die altijd in de keuken eindigen. Denk voor het renoveren van je plafond dan ook goed na over waar je wat voor licht wilt.  

 

 

Andere zaken in het plafond

Licht heb je in elke ruimte nodig, maar in een keukenplafond zit vaak nog meer apparatuur verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een rookmelder of een afzuigkap. Het is belangrijk dat je hieraan denkt voordat je je plafond gaat renoveren, aangezien die vaak van die vervelende hoekjes en randjes opleveren. Afhankelijk van het materiaal waar je voor kiest, zal je dit moeten zagen, of van tevoren moeten aangeven bij het bestellen van je materiaal. 

 

Keukenplafond renoveren met Plameco

Je keukenplafond renoveren kan een prachtige, nieuwe sfeer opleveren. Voor wat voor sfeer je ook gaat, een spanplafond ziet er altijd goed uit. Bovendien levert een spanplafond van Plameco veel voordelen op die goed van pas komen in de keuken. Het materiaal is brandveilig, makkelijk in het onderhoud en kan precies op maat gemaakt worden met de verlichting en extra’s in het achterhoofd. 

 

Wil jij weten of een spanplafond ook de juiste keuze is voor de renovatie van jouw keukenplafond? Vraag dan onze gratis brochure aan, of krijg telefonisch of online advies van een de experts van Plameco. Zij helpen je graag verder! 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer