Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Mat of glans spanplafond: inspiratie en tips!

Wanneer je een spanplafond wilt installeren kom je al vrij snel voor een belangrijke keuze te staan: mat of glans. Zowel een mat spanplafond als een glans spanplafond heeft voor- en nadelen wat ze geschikt of ongeschikt maakt voor een bepaalde ruimte. Maar wat is nu de beste keuze?

In deze blog willen we je inspireren en voorzien van praktische tips zodat je de beste keuze kunt maken. Per ruimte kijken we of je beter een mat of een glans plafond kunt installeren. Zo weet je na het lezen van deze blog precies waar je aan toe bent en kun je jouw perfecte plafond uitkiezen.

Mat spanplafond in de woonkamer 

Laten we beginnen met één van de belangrijkste ruimtes in elk huis: de woonkamer. Of je hier nu zelf geniet van een avondje tv-kijken, of gasten over de vloer krijgt: deze ruimte moet er gezellig en gastvrij uitzien. Dat effect bereik je het beste met een mat spanplafond. Dit straalt namelijk rust en warmte uit, perfect voor in een gezellige woonkamer. Bovendien doet een mat spanplafond perfect dienst als een neutrale achtergrond waarop je jouw eigen stijl tot uiting kunt laten komen door middel van decoraties en meubels.

-afbeelding-

Nog een bijkomend voordeel voor degene die verantwoordelijk is voor het huishouden: spanplafonds zijn eenvoudig schoon te houden. Hoewel beide soorten erg onderhoudsvriendelijk zijn is een mat spanplafond minder krasgevoelig. Dit maakt het schoonmaken net wat prettiger, aangezien je niet te veel na hoeft te denken over de mogelijke krassen die je kan maken met schoonmaakspullen. Dat is natuurlijk extra fijn in een woonkamer, de kamer die meestal de meeste tijd en ruimte in beslag neemt.

Glans spanplafond in de badkamer 

De badkamer is in veel opzichten het tegenovergestelde van de woonkamer. Dit is meestal een kleinere ruimte waarin gasten niet zo vaak zullen komen. In plaats daarvan is dit een plek waar je de ochtend in privacy kunt beginnen, of tot rust kunt komen met een lekker bad. Deze ruimte vraagt dan ook om een ander soort spanplafond. 

De badkamer komt het beste tot z’n recht wanneer je een glanzend spanplafond installeert. Door de hoogglans afwerking weerspiegelt deze de kamer gedeeltelijk, waardoor je badkamer opeens een stuk groter oogt. Bovendien past een glans spanplafond vaak beter in de esthetiek van een badkamer, die meestal voorzien is van glanzende tegels en glas. Op een glanzend spanplafond mag stof dan wel eerder zichtbaar zijn, door de hoge luchtvochtigheid is stof in de badkamer meestal geen probleem.

Mat spanplafond in de slaapkamer 

Ook de slaapkamer is een plek waarin je jezelf in alle rust wilt kunnen terugtrekken. Zeker in de avonden wil je hier kunnen genieten van een goede nachtrust. Een mat spanplafond kan daarbij helpen. De matte afwerking zorgt namelijk - zoals we eerder al zeiden - voor rust. Zeker wanneer jouw slaapkamer zich aan de straatkant bevindt kan een mat plafond helpen. 

-afbeelding-

Je ziet dan namelijk niet alle lichten die in de straat schijnen en voorbijkomen weerkaatsen op het plafond, zoals je dat bij een glanzende afwerking wel zou zien. Ook wanneer je in slaap probeert te komen is een mat spanplafond fijn, je wordt dan niet afgeleid door elke beweging die je op het plafond weerkaatst ziet worden. Zo geniet je optimaal van je nachtrust.

Glans spanplafond in de gang 

Een ruimte waarin veel mensen niet aan denken wanneer ze met de inrichting bezig zijn, is de gang. Dat is jammer, want zowel je gasten als jijzelf worden waarschijnlijk ontvangen in een gang en zullen vaak genoeg door de gang heen moeten lopen. Ook deze ruimte verdient dus een mooi plafond. 

Net zoals in een badkamer werkt een glans spanplafond hier het beste. Deze maken de vaak smalle gangen van je huis of appartement visueel een stuk groter. Bovendien is het schoonmaken van deze plafonds geen probleem, aangezien het oppervlakte vaak relatief klein is.

Spanplafonds van Plameco voor elke ruimte

Zoals je kunt zien is er voor elke ruimte wel een afweging te maken die je naar een glans of mat spanplafond leidt. Toch is deze blog niet heilig, een groot deel van de inrichting hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke smaak. Je kunt deze tips en adviezen echter wel als gids gebruiken in jouw zoektocht naar het perfecte spanplafond in elke ruimte. 

Wil je meer weten over de spanplafonds van Plameco? Lees er dan meer over op onze site of maak een afspraak op een van onze filialen. Hier zitten onze experts klaar om jou te helpen met het kiezen van het beste spanplafond per ruimte.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer