Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafond in de badkamer verlagen? Dit is er mogelijk!

Het aanbrengen van een verlaagd plafond in de badkamer heeft een aantal voordelen. Zo kun je met een lager plafond een badkamer sfeervol en warm maken. Naast het feit dat je meer sfeer en warmte creëert, heeft een plafondverlaging ook een aantal praktische voordelen. In deze blog leggen we uit wat er met jouw badkamer mogelijk is wanneer je kiest voor een verlaagd plafond.

De 4 mogelijkheden bij de keuze voor een verlaagd badkamer plafond

Hieronder bespreken we de vier mogelijkheden waar je voor kunt kiezen als je besluit het plafond in de badkamer te verlagen.

1.VERSCHILLENDE NIVEAUS CREËREN

Door in de badkamer gebruik te maken van verschillende niveaus, kun je bepalen welk gedeelte van de ruimte extra opvalt. Je kunt bijvoorbeeld het plafond boven het bad verlagen, om zo het badgedeelte uit te lichten of om de sfeer te verhogen.

2.BETERE ISOLATIE, OOK GELUIDSISOLATIE

Een badkamer wordt dagelijks aan een hoop vocht blootgesteld. Vocht kan op lange termijn zorgen voor vocht- en schimmelplekken op het plafond. Het is daarom niet gek dat veel mensen bij de renovatie van de badkamer er tegenwoordig voor kiezen om het plafond te verlagen. In de ruimte tussen het huidige plafond en het verlaagde plafond kan er namelijk extra isolatiemateriaal aangebracht worden. Naast het isolatiemateriaal kan het vocht nog beter gereguleerd worden door een elektrische ventilator in het verlaagde plafond aan te brengen.

Naast het voordeel van de betere vochtregulering, wordt ook het geluid beter geïsoleerd. Vooral voor mensen die in een appartement wonen met bovenburen is dit een goede oplossing. Ook in een rijtjeshuis kunt je hier je voordeel mee doen.

3.MEER SFEER DOOR LICHT MEE TE VERLAGEN

Een badkamer is een plek waar je jezelf even terug kunt trekken en tot rust kunt komen onder een hete douche of in een warm bad. Zeker met een goed boek of een spannende film kun je zomaar een uur of langer in bad verblijven. Met het felle licht dat de meeste badkamers hebben is het lastig om de juiste sfeer te creëren. Hoe fijn is het dan om de kamer wél in de juiste sfeer te kunnen brengen door dimlicht in het verlaagde plafond? Ook kun je de verlichting dimmen als je met een fles rode wijn en je partner in bad geniet van een goed gesprek.

-afbeelding-

Accentueer verschillende plekken in de badkamer door lampen op de juiste plekken te plaatsen

Naast dimbare spotjes kun je kiezen voor een lichtdoorlatend plafond. De verlichting zit in dit geval achter het verlaagde plafond en is dus onzichtbaar. Het lichtdoorlatende plafond kan een mooi effect opleveren, bijvoorbeeld door daglicht na te bootsen. Een fotoplafond van de buitenlucht kan een extra dimensie geven aan jouw badkamer.

4.APPARATUUR IN DE TUSSENRUIMTE

Naast de extra isolatie en het lichtplan, kun je speciale luidsprekers in de tussenruimte of in het plafond te laten monteren. De luidsprekers zijn met je telefoon te bedienen, waardoor je voor elke gelegenheid passende muziek op kunt zetten.

Meer weten over een verlaagd plafond in de badkamer?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in uw badkamer of heeft u behoefte aan meer informatie? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder met tips en advies. Liever gelijk in contact komen met een van onze professionals? Dan kun je direct bellen naar 0418-575040.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer