Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafondbekleding per kamer: Welke mogelijkheden zijn er?

Bij het inrichten van een kamer kijken veel mensen naar de vloer en de muren, maar het plafond wordt nog vaak vergeten. Onterecht, want de plafondbekleding kan een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Als dat zo is, wat is dan de beste plafondbekleding?

Daar is lastig eenduidig antwoord op te geven. Dit verschilt immers per persoon, inrichting en ruimte. Van de woonkamer tot de keuken en van de badkamer tot de slaapkamer; elke ruimte vraagt om een ander soort inrichting. Om u wat inspiratie te geven gaan we in deze blog kijken naar de mogelijkheden van plafondbedekking per kamer. 


Plafondbekleding woonkamer 

De woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes in uw huis. Hier wordt geleefd, gevierd en genoten. Deze ruimte verdient dan ook een mooi plafond. In eerste instantie lijkt het misschien interessant om voor gipsplaten te gaan, aangezien dit een van de meest gebruikte plafondbekleding is. Gipsplaten zorgen echter niet voor de meest sfeervolle woonkamer. Bovendien hoeft u het ook voor de prijs niet te doen; spanplafonds zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar in prijs, terwijl deze veel meer mogelijkheden bieden.

Kijk daarom ook verder. Zo kunt u uw plafond laten stucen voor een egale afwerking, of kunt u kiezen voor een plafond van kurk, een warm en natuurvriendelijk materiaal. Daarnaast is er nog het spanplafond, welke vele voordelen kent in de woonkamer. Zo zijn spanplafonds makkelijk schoon te maken (wel zo fijn in een grote ruimte) en biedt een spanplafond veel vrijheid bij het plaatsen van verlichting. 


Plafondbekleding keuken 

Bij veel huizen is de keuken aangesloten aan de woonkamer, vaak zelfs zonder muur of drempel. In die gevallen kunt u het plafond van uw woonkamer eenvoudig door laten lopen tot in uw keuken, waardoor de complete ruimte groter lijkt te worden. Let hierbij echter wel op dat u een plafondbekleding kiest die bestand is tegen vocht en schimmel, aangezien dit zich snel voor kan doen in een keuken. 

Soorten plafondbekleding die uitstekend geschikt zijn voor deze toepassing zijn warme en koude spanplafonds. De kunststof van deze soorten plafondbekleding wordt amper aangetast door vocht. Daarnaast zijn deze stoffen gemakkelijk in het onderhoud, waardoor u uw keuken lekker fris kunt houden.  

 


Plafondbekleding badkamer 

In de badkamer komt u veelal voor dezelfde uitdagingen te staan als in de keuken: vocht en hoge temperaturen met schimmel tot gevolg. In de badkamer zijn deze factoren echter nog verder uitvergroot. Denk maar aan hoe uw spiegel eruit ziet na een lekkere warme douche: volledig onder de condens. Hetzelfde gebeurt met uw plafond.

Waar u in uw keuken nog de keuze zou kunnen maken voor een corrosief materiaal zoals gips, hout of kurk als plafondbekleding, is dit in de badkamer ten strengste af te raden. Beperk uw keuze in plaats daarvan tot (kunst)stoffen die goed bestand zijn tegen vocht en hoge temperaturen. Denk bijvoorbeeld aan een Plameco spanplafond, die zijn vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend. Hierdoor blijft de ruimte waarin u zich schoonmaakt ook echt schoon.


Plafondbekleding slaapkamer

Tot slot is daar nog de slaapkamer. Hier hoeft u zich geen zorgen te maken over vocht of hitte. In plaats daarvan moet een slaapkamer vooral een gezellige en comfortabele plek zijn, een ruimte waar je de dag graag begint en eindigt. Dit kunt u bereiken door mooie, warme materialen, zoals kurk of hout. Aan de andere kant kunt u ook sfeer creëren met plafondverlichting. 

In dat geval komt een spanplafond van pas, aangezien u hiermee zelf kunt bepalen wat voor verlichting u waar wilt hebben. U kunt er zelfs voor kiezen om het licht achter een lichtdoorlatend spanplafond te plaatsen, wat voor een unieke en warme sfeer zorgt. Ideaal om bij wakker te worden of de laatste minuten van de dag in door te brengen. 

 


Plafondbekleding kopen bij Plameco

Zoals u ziet zijn er per kamer verschillende overwegingen te maken als u op zoek bent naar de juiste plafondbekleding. In veel gevallen biedt een spanplafond echter de meeste voordelen. Op de website van Plameco kunt u zich verder laten inspireren over de mogelijkheden en voordelen van spanplafonds. Vraag vervolgens vrijblijvend een brochure aan of kom langs bij een van onze verkooppunten. Dan kijken onze specialisten wat de beste keuze is in uw situatie.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer