Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafondsystemen in de woonkamer: 6 soorten plafonds

Is het tijd om je oude woonkamerplafond te vervangen? Wellicht wil je er wel iets bijzonders mee doen.

Uiteraard valt met het plafond in iedere ruimte iets speciaals te doen, maar de woonkamer is bij uitstek de plek waar we het plafond aan willen laten sluiten bij het interieur. Wat zou het zonde zijn als je veel tijd en aandacht hebt besteed aan de inrichting van de woonkamer, maar het plafond er oud en lelijk uitziet.

Verschillende soorten plafondsystemen

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten materialen die je kunt gebruiken voor het woonkamerplafond? Behalve onze spanplafonds zijn er nog vele andere soorten materialen die prachtig staan in een woonkamer. Wij lichten er graag een aantal toe:

1. GIPSPLATEN

Gipsplaten zijn het meest bekend, het meest gebruikt en het goedkoopste materiaal dat je voor een plafond kunt gebruiken. Ze zijn zeer gemakkelijk te plaatsen en te schilderen.

Je kunt het materiaal gemakkelijk gebruiken om niveauverschillen in het plafond te maken en ingebouwde verlichting is ook een mogelijkheid. Het is ook goed brandwerend materiaal. Het enige nadeel is dat gipsplaten er vaak wat standaard uitzien en dus niet erg spannend.

2. KURK

Kurk is een warm en milieuvriendelijk materiaal. Het wordt steeds meer gebruikt voor vloeren, maar nog niet zoveel voor plafonds. In ruimtes met veel galm is kurk een zeer geschikt materiaal om te gebruiken voor het plafond, vanwege de geluidsabsorberend werking. Ook is kurk beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen.

3. KUNSTSTOFDOEK ALS SPANPLAFOND

Een spanplafond wordt direct onder het bestaande plafond aangebracht, waardoor u nauwelijks hoogte verliest. Dit systeemplafond is ook een fijne oplossing als je plafond beschadigd is door bijvoorbeeld een oude lekkage of scheuren.

Middels klemprofielen kan de hoogte van het plafond bepaald worden. Mocht u een verlaagd plafond willen, dan is dit het uitgelezen moment. De plekken voor de ingebouwde verlichting worden van tevoren bepaald.

Het nieuwe plafond wordt in een dag geplaatst, zonder hak- en breekwerk. Er is zeer weinig overlast en grote meubels kunnen gewoon blijven staan.

Een Plameco spanplafond is vocht-, bacterie- en schimmelwerend, dus niet alleen geschikt voor woonkamers, maar ook voor ruimtes zoals de keuken, badkamer en zelfs de sauna!

Door te kiezen voor een spanplafond zal jouw nieuwe plafond er strak en modern uitzien.Je kunt kiezen uit vele verschillende kleuren en zelfs voor een fotoplafond. Een woonkamerplafond kan bestaan uit verschillende hoogteniveaus, verschillende kleuren, ornamenten en lijsten, ingebouwde plafondverlichting.

Kortom, er is van alles mogelijk!

-afbeelding-

4. MDF

MDF wordt nog vaak gezien als lelijk en goedkoop materiaal, maar dat is niet geheel terecht. Tegenwoordig heeft MDF juist vaak een hele warme, houten afwerking. Het is beschikbaar in vele verschillende soorten, kleurstellingen, designs en breedtes, waardoor het een mooi eindresultaat oplevert.

5. PLAFONDLAMELLEN

Met plafondlamellen kunt u letterlijk alle kanten op. Met deze kunststof lamellen van maximaal 7 meter lang kunt u de woonkamer langer of breder doen lijken. Met een diagonale plaatsing creëer je een speels effect. Ook hier is spelen met kleuren, hoogteverschillen en ingebouwde verlichting natuurlijk mogelijk.

6. PVC

PVC wordt als materiaal in verschillende vormen gebruikt. Zo kunt je bijvoorbeeld kiezen voor een plafond van PVC dat eruit ziet als een houten plafond, maar het gemak van plaatsing en onderhoud biedt van PVC.

Perfect plafondsysteem voor uw woonkamer

Zoals je ziet zijn er vele soorten materialen die je kunt kiezen voor het nieuwe plafond. Als je een plafondsysteem laat maken met losse elementen zoals lamellen of plafondplaten, dan zijn deze simpel te vervangen, mocht je geregeld het interieur willen veranderen.

Bent u echter iemand die het interieur voor meerdere jaren wilt behouden, of in ieder geval een mooi, strak en modern woonkamerplafond wilt dat vele jaren meegaat? Dan is een spanplafond echt iets voor u. Met ieder materiaal kunt u spelen met kleuren, stijlen, hoogteverschillen en ingebouwde verlichting en echt iets unieks maken van uw woonkamerplafond.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die een Plameco spanplafond u kunnen bieden? Of het nu gaat om een strak wit plafond, of een creatief en uniek woonkamerplafond, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer