Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle Plameco dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 3294 beoordelingen

Populaire woonstijlen: van eclectisch tot minimalistisch

Heb je tijd, energie en moed om je interieur eens flink om te gooien? Dat kan op allerlei manieren en in talloze stijlen. Maar welke kies je?

Er zijn vele interieurstijlen waar je uit kunt kiezen. Maar hoe hou je je er nu aan? In deze blog helpen we je bij het vinden van de stijl die bij je past en waar jij je persoonlijke twist aan kunt geven. We laten je kennismaken met drie populaire woonstijlen:

  1. Eclectisch + mix & match
  2. Klassiek en tijdloos
  3. Minimalistisch en modern

Meer inspiratiefoto's van de stijlen Scandinavisch, landelijk en industrieel vind je in het eerste deel van deze blogserie:

Van Scandinavisch tot industrieel

Moodboard interieurstijlen

Foto's van echte Plameco projecten

Het laatste dat je wilt is dat je huis er uitziet als een showroom. Daarom laten we in dit blog veel foto’s van echte woningen . Dat was mogelijk dankzij klanten van Plameco, die hun huis voor ons openstelden. Daardoor konden we real life-foto’s maken van de metamorfose na plaatsing van onze spanplafonds. We danken jullie van harte voor dat vertrouwen.

Afspraak maken

woonkamer plameco spanplafond ledverlichting tunable whiteThuis bij onze klanten. Grote woonkamer met mat wit spanplafond en dimbare ledverlichting met Tunable White technologie.


1. Eclectisch en mix & match

Eclectisch is niet bepaald een woord dat je dagelijks tegenkomt. Het staat voor het gebruik van verschillende elementen uit één stijl, verrassend toegepast in nieuwe combinaties.

Eclectische stijlmix

Moodboard interieurstijl ecletisch mix&match

Bijvoorbeeld: een eettafel met verschillende stoelen die niet uit dezelfde set komen. Een gedurfde keus, zo'n eclectische combinatie, die altijd gespreksstof oplevert. De uitdaging wordt nóg groter wanneer je verschillende meubelstijlen combineert. Een Google-search naar “eclectische woonstijl” brengt je al snel naar kleurrijke foto’s van gewaagde interieurcombinaties. Eclecticisme is voor mensen die van kleur houden! Je moet er wel een beetje talent voor hebben om zo’n kleurrijk interieur smaakvol te creëren.

Woonkamer eclectische stijl, wit spanplafond plameco, witte sierlijsten plafondspotsWoonkamer in eclectische stijl met mat wit spanplafond, witte sierlijsten en inbouwspots.

woonkamer art deco plafondspots ledverlichtingPlameco plafonds zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, uitvoeringen en verschillende soorten led-technologie.

Meer over kleuren

Mix & match is net een beetje anders. Bij deze stijl probeer je verschillende meubesltukken te combineren door te zoeken naar de gemeenschappelijke kenmerken en die aan te vullen met contrasterende kleuren. Deze stijl is wat minder radicaal dan de eclectische stijl.

Let op! De grens tussen ‘precies goed’ en ‘net te veel’ is bij deze stijl dun. Maar als je er oog voor hebt, krijg je ongetwijfeld veel complimenten!

mix & match interieurstijlWoonkamer in mix & match stijl. Hier werd een modern inrichting gecombineerd met romantische details.


2. Klassiek en tijdloos

Bij deze stijl draait alles om echte elegantie en meubels die elke trend en vele decennia overleven..

Als jij niet zo nodig de laatste trends hoeft te volgen, maar de voorkeur geeft aan tijdloze elegantie, is dit net iets voor jou.

keuken klassieke stijl plameco spanplafond ledverlichtingWoonkeuken in klassieke stijl met gemarmerd spanplafond in beige met klassieke sierlijsten en geïntegreerde hanglampen boven het kookeiland.

Voor deze stijl heb je wel wat geduld nodig, wnat je vindt deze meubels niet in een handomdraai. Duurzaamheid speelt een rol bij de keuze van meubilair en decoraties. Niets zal snel uit de mode raken wanneer je je huis in een klassiek jasje steekt.

Klassieke woonstijl, plameco spanplafondKlassieke eetkamer met bijpassend spanplafond in mat wit, geïntegreerde plafondspots en hanglampen boven de eettafel.

Parket is dé vloer in een klassiek interieur. Die hoeft niet heel duur te zijn, er zijn tegenwoordig veel goedkope versies, die qua uiterlijk nauwelijks onderdoen voor echt parket. Behang met motieven van hoge kwaliteit op minstens éen muur is net zo’n klassiek element als klassiek houten meubels, vitrinekasten en boekenplanken van donker hout.

De stangen van de lampen zijn vaak van messing. De kleuren van gordijnen en meubelstoffen zijn vaak bruin, beige en bordeaux.

Moodboard klassieke woonstijl

Sofa, klassieke tijdloze stijl

Het mag allemaal een beetje opzichtig zijn, maar nóóit opschepperig. Kleine compromissen, geleend van mix & match, zijn natuurlijk toegestaan. Dit geldt bijvoorbeeld voor wanddecoraties of de integratie van moderne technologie. En nieuwe meubels van hoge kwaliteit kunnen uitstekend worden gecombineerd worden met echt antiek.

spanplafond eetkamer plafondspots, plafondlampen, klassieke interieurstijl Klassieke eetkamer met mat wit spanplafond en witte plafondspots.


3. Minimalistisch en modern

Houd je niet van tierelantijn? Wil je geen energie steken in het afstoffen van beeldjes en decoratieve elementen in de kast en vensterbank? Dan zit je aan de veilige kant met een moderne inrichting of, nog beter, de minimalistische stijl.

minimalistische interieurstijl

minimalistische badkamer spanplafond plamecoMinimalistische badkamer met mat wit spanplafond en geïntegreerde ledverlichting rondom de ruimte met Tunable White-technologie.

Deze twee varianten van dezelfde stijl worden gekenmerkt door no nonsense en geometrie. De basis ligt bij de Duitse kunststroming Bauhaus (begin 20ste eeuw). Deze ‘kale’ recht-toe-recht-aan lifestyle (want het was meer dan alleen kunst) was destijds een schandaal en revolutie tegelijk. En is tegenwoordig populairder dan ooit. ‘Vorm volgt functie’ is de basisgedachte van de Bauhaus-beweging; een interieur met alleen het hoogst noodzakelijke en in de eerste plaats functioneel. Dat hoeft helemaal niet koel en ongezellig te zijn. En schijn bedriegt, want al oogt het interieur eenvoudig, het is niet geschikt voor gemakzuchtige mensen. Je hebt een behoorlijke dosis smaak en vaardigheid nodig én de moed om soms iets leeg of weg te laten. Geen goedkope stijl, maar je bespaart uiteindelijk wel op alle decoratieve prullaria die hier niet bij horen.

minimalistische woonkamer wit spanplafond dimbare ledverlichtingMinimalistische woonkamer met passend mat wit spanplafond en in het plafond geïntegreerde dimbare led-strip.

Typisch voor een minimalistische, moderne inrichting zijn elegante en toch ingetogen materialen (roestvrij staal, gladden houtsoorten) en het spaarzame gebruik van kleuren. Wit, lichtgrijs, zwart en houttinten vormen de basis voor je minimalistische interieur.

moderne minimalistische eetkamer spanplafond plameco plafondaccent ledverlichting dimbaarModerne eetkamer met passend mat wit spanplafond en plafondaccent boven de eettafel, inclusief dimbare ledverlichting.

Andere inrichtingsstijlen

Natuurlijk zijn er nog veel meer fascinerende stijlen. Zoals pure romantiek met veel roze, vintage, retro en shabby chic,welke vaak terug te vinden is in mix & match. Mediterraan of maritiem vertaalt in een interieur dat een vakantiestemming uitstraalt. Of de Indische of koloniale stijl, waarin reislust tot uiting komt.

Meer over de maritieme interieurstijl lees je in onze blog ♫ Blauw, hemelsblauw, het kan niet mooier zijn ♫.

maritieme woonstijl

Interieurstijlen, Plameco en verlichting

Eén ding is zeker: welke stijl je ook nastreeft, spanplafonds met geïntegreerde verlichtingsopties zijn net zo flexibel als jouw kijk op interieur!

Neem contact op met onze deskundige adviseurs en ontdek wat Plameco voor jouw lentefrisse woning kan doen.

Plafonds en verlichting van Plameco passen bij elke stijl dankzij hun diversiteit en veelzijdigheid.

donkere woonkeuken plameco spanplafond dubbele inbouwspots ledverlichtingWoonkeuken met houten tafel en donkere keuken. Een mat wit spanplafond inclusief dubbele inbouwspots en hanglampen boven de eettafel.

Geïntegreerde plafondspots zijn geliefd onder onze klanten. Jouw Plameco adviseur plant samen met jou de installatie en plaatsing van de lampen, perfect passend bij jouw stijl.

Industriële badkamer matzwart spanplafond plamecoIndustriële badkamer met matzwart spanplafond inclusief dimbare inbouwspots.

Misschien wil je wel een woonstatement maken met extravagante hanglampen Plameco helpt je met de implementatie in je nieuwe verlaagde plafond.

creatieve speelkamer spanplafond plameco fotoplafond fotowandCreatieve speelkamer met geïntegreerde kroonluchter en fotoplafond en -wand. Deze klant heeft de afbeeldingen zelf uitgekozen.

Zelfs een lichtkoepel of dakraam is geen uitdaging voor onze vakkundige adviseurs en vakmensen.

klassieke woonkamer spanplafond plameco lichtstraatKlassieke woonkamer met mat wit spanplafond en geïntegreerde lichtstraat.

Verlichting is soms op zijn mooist als je de lichtbron juist niet ziet. Plameco spanplafonds kunnen een rand van led-strips voor indirecte verlichting verbergen. Of wij toveren gezellig gelijkmatig licht in je kamer door een kamerbrede lichtbron boven een lichtdoorlatend spanplafond, voor gezellig, indirect en schaduwvrij in jouw kamer.

Klassieke woonkamer wit spanplafond plameco ledverlichtingScandinavische keuken met mat wit spanplafond en dimbare Tunable White ledverlichting boven het kookeiland.

moderne badkamer lichtdoorlatend spanplafond plamecoModerne badkamer met transparant spanplafond voor comfortabel, schaduwvrij licht.

badkamer industrieel plameco spnplafond dimbare ledverlichting daglichtverlichtingIndustriële badkamer met mat wit spanplafond inclusief dimbare led-strip met daglichtfunctie.

Wat je ook kiest, in alle gevallen is een spanplafond met geïntegreerde verlichting een waardevolle toevoeging aan jouw stijl.

Meer over verlichting

De meeste van onze tevreden klanten kiezen weliswaar klassiek wit voor hun plafond, maar dat hóeft niet. Met een spanplafond van Plameco heb je totale vrijheid: een fotoplafond met een vakantiehemel en palmbladeren of een rustige effen kleur? Mat, een structuurtje of hoogglans? Het is allemaal mogelijk!

moderne badkamer hoogglans spanplafond plameco slimme ledverlichtingModerne badkamer met hoogglans spanplafond en slim verborgen ledverlichting.

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Vraag nu een gratis brochure aan voor al jouw plafondinspiratie.

Gratis brochure aanvragen

Bespreek je je woonideeën liever persoonlijk?

Maak dan direct een afspraak met een adviseur bij jouw in de buurt en laat je vrijblijvend adviseren over de volgende onderwerpen:

Afspraak maken

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer