Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

De voordelen van een spanplafond

Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Of neem je binnenkort intrek in een nieuw huis? Dan mag je het plafond niet over het hoofd zien. De soort, kleur en materiaal van het plafond kan namelijk een groot effect hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Er zijn veel soorten plafonds, maar er is er bijna geen één zo uniek als het spanplafond. 

Om te kijken of een spanplafond voor jou de juiste keuze is, is het belangrijk om te kijken naar de voor- en nadelen in vergelijking met andere soorten plafonds. In deze blog gaan we daar dieper op in, zodat je na het lezen een weloverwogen keuze kunt maken.

Spanplafond voordelen 

Spanplafonds zie je een stuk minder dan normale spanplafonds. Dat is jammer, want spanplafonds brengen enkele aantrekkelijke voordelen met zich mee. Wij lichten de belangrijkste uit:

LICHT PLAATSEN WAAR JE MAAR WILT 

Wanneer je (nieuwe) lichten wilt plaatsen, ben je meestal gebonden aan de locaties van de stroompunten in het plafond. Wil je jouw verlichting toch ergens anders, dan zul je de bedrading creatief moeten wegwerken. Bij een spanplafond is dit niet nodig. Wanneer je een spanplafond plaatst kun je jouw verlichting overal ophangen waar je maar wilt. De bedrading wordt onzichtbaar weggewerkt tussen het oude en het nieuwe plafond in. Hierdoor kun je  jouw creativiteit volledig de vrije loop laten als het aankomt op het lichtplan.

RUIMTE VOOR EXTRA’S 

De ruimte die achter het spanplafond ontstaat kan niet alleen gebruikt worden om bedrading voor verlichting weg te werken. Je kunt in deze ruimte bijvoorbeeld ook een akoestische laag laten aanbrengen, wat de akoestiek in de ruimte drastisch verbeterd. Ideaal voor in grote ruimtes. Je kunt er ook voor kiezen om speakers achter het spanplafond weg te werken. Het geluid komt zuiver door het plafond heen, maar de speakers zijn onzichtbaar. 

EEN KNUSSER GEVOEL

Een spanplafond kan op bijna elke hoogte gespannen worden. Dit geeft je de mogelijkheid om de grote van de ruimte aan te passen. Zo kun je een kille, grote kamer binnen één dag omtoveren in een gezellige, knusse ruimte door het plafond te verlagen. Bovendien zijn spanplafonds in vele kleuren verkrijgbaar, waardoor je een warme kleur kunt geven aan je interieur. Met een akoestisch plafond wordt dit effect enkel versterkt, een goede akoestiek draagt immers bij aan een knus gevoel.

SNEL GEMONTEERD 

Een ander groot voordeel van spanplafonds is hoe snel deze gemonteerd kunnen worden. Waar een platen plafond of gestuct plafond veel tijd in beslag kan nemen, neemt het installeren van een spanplafond een stuk minder tijd in beslag. Met de snelle montageservice van Plameco is het plafond zelfs al binnen één dag geplaatst, waardoor je dezelfde avond nog kunt genieten van jouw nieuwe plafond.

Spanplafonds van Plameco

Zoals je kunt zien hebben spanplafonds voor en nadelen. Of een spanplafond de beste optie voor jou is, ligt simpelweg aan jouw prioriteiten en persoonlijke smaak. Twijfel je nog? Kom dan gerust langs in één van onze verkooppunten. Naast dat je hier inspiratie kan opdoen in onze showroom, staan onze experts klaar om kr te helpen met het kiezen van het beste plafond. Maak snel een afspraak, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer