Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Verlaagd plafond keuken: dit is er mogelijk!

Wanneer je aan de inrichting van je keuken denkt, denk je waarschijnlijk aan de juiste vloer, de mooiste kastjes en het beste aanrechtblad. Hierdoor wordt het plafond in de keuken vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer, want een goed plafond kan je keuken mooier en praktischer maken.

Daarom gaan we in deze blog kijken wat er allemaal mogelijk is bij en na het installeren van een verlaagd plafond in je keuken. Je zult snel zien dat het wel degelijk de moeite waard is om een goed plafond in je keuken op te hangen.

 

Ruimte voor apparatuur in het plafond

Het plafond van een keuken is bijzonder belangrijk. Het draagt niet alleen bij aan de uitstraling en sfeer van je keuken, maar het is ook de plek waar veel praktische apparatuur te vinden is. Wat dacht je van de afzuigkap, ventilatie, airco en rookmelders? Stuk voor stuk zijn het belangrijke onderdelen van je keuken, maar het zou mooi zijn als deze ook naar eigen smaak te plaatsen zouden zijn.

 

Een spanplafond biedt die mogelijkheid. Voordat je een verlaagd plafond bestelt maak je eerst een duidelijk plan van wat je allemaal waarin wilt hebben. Je kunt dus helemaal zelf bepalen waar je je afzuigkap, rookmelder en andere apparatuur aan je plafond wilt hebben. 

 

Verlaagd plafond keuken met spotjes  

Nog zoiets praktisch wat in je plafond hangt: de verlichting. Goede verlichting is essentieel in een keuken. Ten eerste kan het voor een warme en gezellige sfeer zorgen, ten tweede zorgt goede verlichting ervoor dat je veilig te werk kan gaan. Wel zo fijn als je met scherpe messen en hete pannen bezig bent. 

 

Zoals een verlaagd plafond ruimte biedt voor apparatuur waar je maar wilt, biedt het ook alle ruimte voor verlichting. Zo is een verlaagd plafond ideaal voor het wegwerken van LED spotjes in je keuken. Het mooie van LED spotjes is dat deze dimbaar kunnen zijn. Hierdoor kun je genoeg licht creëren wanneer je aan het koken bent, maar zorg je voor een gezellige sfeer tijdens een feestje.  


Naast spotjes biedt een verlaagd plafond nog meer mogelijkheden, zo kunt u ook LED strips plaatsen en kunt u uw verlichting zelfs achter een lichtdoorlatend plafond plaatsen. hierdoor schijnt het licht door uw verlaagde plafond heen wat voor een uniek effect en een minimale uitstraling zorgt. 

 

Gemakkelijk in het onderhoud 

We hebben al laten zien dat een verlaagd plafond in de keuken zowel esthetisch als praktisch kan zijn. Een spanplafond heeft daarnaast nog een voordeel wat met name in de keuken van pas komt. De plafonds van Plameco zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig kunststof. Dit zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen vocht, schimmel en bacteriën. Daardoor blijft je keuken mooi en hygiënisch. 

 

Verlaagd plafond keuken van Plameco 

Een verlaagd plafond in de keuken biedt dus veel mogelijkheden. Het geeft je alle vrijheid om de apparatuur en verlichting te plaatsen waarin je maar wilt en het is ook nog eens gemakkelijk in het onderhoud. Een verlaagd plafond van Plameco zorgt dus voor een stijlvolle, sfeervolle en hygiënische keuken. Wil jij weten wat er allemaal mogelijk is in jouw keuken? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een van onze dealers. Onze experts staan klaar om u te helpen.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer