Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Verlaagd plafond woonkamer: 6 voordelen en tips

De woonkamer is ongetwijfeld de belangrijkste ruimte in je huis. Dit is de plek waarin het gezin samenkomt om te spelen, eten, werken of ontspannen. Maar ook de gasten die je thuis uitnodigt zullen de meeste tijd besteden in de woonkamer. Wil je dagelijks genieten van een gezellige, knusse woonkamer? Of de gasten imponeren met een unieke inrichting? Dan is een verlaagd plafond perfect voor jou.

In deze blog gaan we dieper in op de voordelen die een verlaagd plafond in de woonkamer te bieden heeft. Daarnaast geven we je enkele tips waarmee je het meeste uit jouw verlaagde plafond kunt halen. 

1. Een knussere ruimte 

Een woonkamer biedt een plek waar mensen samen kunnen zijn, het is misschien wel de belangrijkste functie van deze centrale ruimte. Daarom is het fijn als de woonkamer knus, gezellig en huiselijk is. Een verlaagd plafond kan hierbij helpen. Door het plafond te verlagen door middel van een verlaagd plafond maak je de ruimte kleiner, waardoor deze automatisch knusser wordt. 

Dit komt vooral van pas in de hoge, soms kille ruimtes, zoals je die in nieuwbouwhuizen vaak vindt. Het plafond kun je zo hoog of laag maken als je zelf wilt, waardoor je de afmetingen van de ruimte gemakkelijk naar eigen hand kunt zetten. Hoe gezellig, knus en huiselijk de kamer wordt bepaal je zelf. 

2. Meer mogelijkheden voor verlichting

Het volgende voordeel van een verlaagd plafond heeft dan weer meer te maken met het uiterlijk. Een verlaagd plafond opent namelijk allerlei deuren naar meer creatieve verlichting. Met een plafond van Plameco ben je niet langer gelimiteerd aan vaste stroompunten waarin je lampen kunt ophangen, maar kun je ruimte maken voor verlichting waar je maar wilt. Bovendien dient de ruimte tussen het verlaagde-en originele plafond als perfecte plek om kabels te verbergen.  

-afbeelding-

Een verlaagd plafond in de woonkamer geeft u veel meer mogelijkheden op het gebied van verlichting. 

3. Ruimte voor een unieke audio-ervaring

De ruimte tussen het oude en nieuwe plafond kan voor meer gebruikt worden dan alleen maar bekabeling en verlichting. Deze ontstane ruimte kan ook gebruik worden voor het creëren van een unieke audio-ervaring. Je kunt namelijk speakers laten installeren achter het verlaagde plafond, waardoor deze verborgen zijn voor het oog maar niet voor het oor. 

4. Een gloednieuw plafond 

Het klinkt misschien logisch, maar een verlaagd plafond in de woonkamer levert direct een gloednieuw plafond op. Ben jeniet langer blij met de kleur van uw plafond? Is je plafond beschadigd of vies geworden? Door het plafond te verlagen in de woonkamer los je het binnen een mum van tijd op. Met een verlaagd plafond kun je namelijk weer kiezen voor een compleet nieuwe uitstraling. Een nieuw kleurtje? Het plafond restaureren? Een verlaagd plafond in de woonkamer is de makkelijkste manier om het te doen. 

5. Verbeterde akoestiek

Grote, hoge ruimtes kunnen mooi zijn, maar hebben meestal een vreselijke akoestiek. Denk maar aan een kathedraal, het hoge plafond draagt bij aan de enorme galm die je daar hoort. Nu is dit een extreem voorbeeld, maar het effect is hetzelfde in dewoonkamer: hoe hoger het plafond, hoe meer galm je ervaart. Dit probleem kan gelukkig opgelost worden. 

Een goede akoestiek maakt een gesprek voeren, televisie kijken of muziek luisteren een stuk aangenamer. Bovendien zorgt een verbeterde akoestiek automatisch voor een gezelligere ruimte. Dit is allemaal binnen handbereik met een akoestisch plafond van Plameco. Hierbij plaatsen we het akoestisch plafond achter het (verlaagde) plafond wat de akoestiek verbeterd. 

6. Een unieke uitstraling

Hoeveel mensen ken je met een verlaagd plafond in huis? Waarschijnlijk niet zo veel. Met een verlaagd plafond in de woonkamer zorgt je direct voor een unieke uitstraling. Zelfs wanneer je in een modern rijtjeshuis woont zullen de buren versteld staan wanneer ze bij je binnen komen kijken. Het verlaagde plafond maakt de ruimte knusser, gezelliger en warmer dan die van hun. 

-afbeelding-

Een verlaagd plafond resulteerd in een unieke uitstraling van uw woonkamer

Bovendien heb je met het installeren van een verlaagd plafond in de woonkamer de keuze uit verschillende soorten plafonds. Hierdoor kun je binnen een dag de uitstraling van de woonkamer volledig veranderen. Zo zet je jouw inrichting volledig naar uw hand. 

Verlaagd plafond woonkamer met hulp van Plameco

Zoals je hebt kunnen lezen heeft een verlaagd plafond in de woonkamer enorm veel voordelen. Het maakt de ruimte knusser, gezelliger en uniek. Bovendien zorgt het lagere plafond voor een betere akoestiek en eindeloze mogelijkheden op het gebied van verlichting. 

Het plafond verlagen maakt enorm veel mogelijk en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Kijk daarom rond op onze website, of win het advies van onze experts in. Voor vrijblijvend advies laat je hieronder jouw gegevens achter, waarna een van onze specialisten contact met jou zal opnemen om een afspraak te maken en al deze mogelijkheden te bespreken.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer